eerste slide
tweede slide
De Vrijbuiters knallen het nieuwe jaar in!

De Vrijbuiters knallen het nieuwe jaar in!

09-01-2019

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor alle Don Bosco kinderen, ouders, familie, vrienden en vrijwilligers. Hopelijk hebben jullie allemaal genoten van de feestdagen. Uiteraard was er ook bij Don Bosco tijd om het nieuwe jaar goed in te luiden. Dit gebeurt traditiegetrouw nu eenmaal door middel van geknal. Hoewel het vuurwerk weer voor een jaar achter slot en grendel is verdwenen, wisten de Vrijbuiters hier wel raad mee.

 

De nieuwjaarsclub van de Vrijbuiters stond daarom geheel in het teken van de legale knal, namelijk de ballon!  We “trapte af” met een potje ballonnen trappen. Iedereen kreeg een ballon aan zijn been door middel van een touwtje. Zodra de muziek startte was het doel om zo snel mogelijk de ballonnen van alle andere kinderen kapot te stampen. Uiteraard moest je tegelijkertijd waken over je eigen ballon alsof je leven ervan afhing. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat dit voor hilarisch dansmoves zorgde en het was dan ook al direct één groot feest.

 

Na een wild potje ballonnetje trap doken we de gymzaal in voor wat sport en spel. Er werd gevoetbald, maar je raad het al, de bal werd vervangen door een ballon. Dit bleek lastiger te zijn dan menig Vrijbuiter had gedacht en er ontstond dan ook al snel wat frustratie. Grappig om te zien was dat juist de kids die heel voorzichtig en bedeesd te werk gingen, hier een voorsprong hadden. Uiteraard zorgde dit bij de echte voetbaltalenten alleen maar voor meer frustratie en voor de leiding wederom hilarische momenten.

 

Terug in het clubhuis werd werderom een beroep gedaan op de souplesse van de kinderen. Al dansend moesten er ballonnen hooggehouden worden, maar er mocht beslist niet worden afgeweken van het ingestudeerde dansje. Gebeurde dit wel, dan was je af. Wederom waren de voorzichtige en nauwkeurige kinderen in het voordeel.

 

Toch was er daarna ook nog ruimte voor de wildebrassen. Een heuze ballon estafette werd uitgestippeld met als einddoel om een ballon met je billen op een stoel kapot te maken. Sommige enigszins gespannen, andere juist te voorzichtig dit keer, deze klus bleek wederom niet zomaar te zijn geklaard. Je raad het al, wederom hilarische momenten.

 

Na al dit gelach en gedol werd het nog feestelijker op de dinsdagavond. Sam was jarig en wilde dit heel graag met ons vieren, superleuk natuurlijk. Na een potje stoelendans kwam de chips op tafel, maar uiteraard niet voordat er uit volle borst voor hem was gezongen. Nogmaals gefeliciteerd Sam.

 

1 foto zegt meer dan 1000 woorden, dus bij deze stoppen wij met schrijven en raadde wij u aan om naar het fotoalbum van deze avond te gaan. Die vindt u HIER!

 

Graag tot volgende week.

 

Groetjes,
De Vrijbuiterleiding
Sarah, Elena, Sanne, Donnie, Menno en Bastiaan.

Vrijbuiters knallen het nieuwe jaar in