eerste slide
tweede slide
Feest bij de puppies op kamp

Feest bij de puppies op kamp

05-08-2017

Het is zover! Maandag half 11 verzamelen we met z'n alle bij het clubhuis in Halfweg. Iedereen in feestelijke kleuren, de leiding als circusdirecteuren en directrices. Het wachten was nog even op onze grote vriend Dimitri, die nog even wat extra uurtjes slaap mee wilde pakken voor zo’n zware week op kamp. Na het maken van de groepsfoto inclusief Dimitri konden we vertrekken. Nog een laatste knuffel bij papa en mama en op naar Harderwijk. Stipt 12 uur kwam de volledige groep aan waar de Minioren ons een warm welkom heten. Eerst een rondleiding over het kampterrein en daarna een heerlijk broodje knakworst in het barak. 

Aangezien het thema vandaag Circus betrof hadden Andrea en Bibi een heuse circusshow voorbereidt. Iedereen mocht zijn of haar kunstje laten zien. Prachtige dans en clown acts werden er uit de hoge hoed getoverd. Vooral de paardenshow van Dena, net of er een echt paard over het kampterrein heen galoppeerde. Na de hectische circus show was het tijd voor wat creatieve ontspanning. In het barak werden verschillende kleurplaten opgehangen met daarop het hoofd van een clown. De kinderen hebben deze voor de verandering niet met verfkwasten maar met hun neus ingekleurd. Een prachtig resultaat met erg veel lol natuurlijk!

Na alle activiteiten werd het tijd de tassen uit te pakken en de luchtbedden op te blazen. Iedereen had een mooi plekje bemachtigd en kon vervolgens aan tafel voor een heerlijk avondmaal. Toch Fiene?

Na het eten nog even grappen en grollen om daarna rustig aan ons bed op te zoeken. Maar natuurlijk niet voordat Bibi een verhaaltje had voorgelezen. Nog even met de zaklampen schijnen om vervolgens te gaan slapen met een doezooeeeee

 

Dinsdag, de eerste ochtend waarop wij heerlijk wakker werden in Harderwijk. Helaas was het weer nog niet optimaal, maar dat liet de pret niet drukken. Want op deze dinsdag werd er in Harderwijk nog een keer de verjaardag van onze koning gevierd, oftewel, alles stond in het teken van Koningsdag. De eerste kinderstemmetjes waren al vroeg hoorbaar, rond de klok van zes. En omdat het s’ ochtends nog regende, hebben we het eerste deel van het programma lekker binnen gedaan. Maar voordat hier aan werd begonnen, werden de haren optimaal versierd met oranje haarverf. Ook de oranje shirts werden uit de tassen getrokken en de barak werd versierd met oranje vlaggetjes. Klaar om Koningsdag te vieren. En hoe vier je een verjaardag beter dan met taart? Appels schillen, deeg kneden, noem maar op. Er werd in de bakkerij van de Puppies hard gewerkt aan heerlijk ruikende Hollandse appeltaart. En niet zo maar een appeltaart, een echte rood/blauw/oranje appeltaart. De volgende dag hebben we hier nog heerlijk van mogen smullen.

Na het bakken van de taart zijn we alvast wat gaan oefenen voor het programma van de dinsdagavond, het gezamenlijk programma met het hele kamp. Aan ons de taak om een dans-act in te studeren op Hollandse glorie. Na veel oefenen waren we klaar voor de avond. Jullie konden niet wachten om de rest van het kamp de verassen.

Na het oefenen stond het maken van een eigen tie dye shirt op het programma. Aan het begin was het nog even lastig om genoeg knoopjes te maken in het shirt, maar gelukkig ging het steeds beter. En wat een mooi resultaat! Iedereen ging naar huis met een uniek en zelfgemaakt shirt/jurkje. Eentje die niemand anders heeft.

En natuurlijk werd er aan kamp ook aan thuis gedacht, daarom was het alweer tijd voor het schrijven van de kaartjes. Voor sommige nog een hele dagtaak. Na het schrijven stond er nog een echte: Grote Oranje Show op ons te wachten. Er werd gestreden tussen de heren en de dames, en wat was het spannend. Er kwamen allerlei gekke opdrachten voorbij, zoals: steel iets geks bij het kamp van de Spelbrekers, verkleed je zo snel mogelijk tot dame, eet zo snel mogelijk een augurk (lekker he Levi?) of zoek binnen een minuut de langste tak. En wat was iedereen fanatiek!

’s Avonds hebben we genoten van alle optredens van het hele kamp en was iedereen blij verrast van ons optreden. Ook het eten met alle kinderen van het kamp werd als gezellig ervaren. Heerlijke hamburgers, aardappeltjes, salades, broodjes, appelmoes en watermeloen. De kookstaf deed, net als de rest van de week, weer goed hun best.

Na het avondprogramma was iedereen weer lekker zijn/haar bedje ingekropen en in slaap gevallen na het verhaaltje over beer en tijger die naar Panama gingen. Het was tijd om energie te sparen voor de woensdag, weer een drukke dag!

 

Toen was het alweer woensdag. De dag begon gelukkig een uurtje later dan gister, want zes uur is wel erg op tijd.... Deze ochtend hebben we lekker rustig aan gedaan, want het ontbijt was vandaag wat later dan normaal. Het was namelijk Pasen bij de puppies en daar hoort natuurlijk een paasontbijt bij. De kookstaf had lekker eieren voor ons gekookt en de kampleiding hadden verse croissantjes voor ons gehaald. Nu kon het ontbijt beginnen, wat was dat lekker! Na het ontbijt was het tijd om te knutselen. We hadden prachtig weer dus hebben de tafels lekker in de zon gezet. Het maken van een zacht kuikentje en het verven van eieren stond op het programma. Wat namen jullie hier allemaal lekker de tijd voor, dus het was de hele ochtend lekker rustig op het puppie kamp! Gelukkig maar want er stond een drukke middag op het programma, het gezamenlijke woensdagmiddagprogramma. Dit doen de puppies altijd samen met de vrijbuiters, dus dit jaar ook weer.  We speelde dit jaar levend ganzenbord geheel in het piratenthema! Super leuk met allerlei verschillende opdrachten. Van je leiding nat gooien tot hinkelend naar je volgende spel. Tuurlijk was er bij dit ganzenbord ook de gevangenis waar sommige boefjes erg lang in moesten zitten. Na een hele leuke en warme middag is de schat gelukkig wel nog gevonden. Een grote doos vol met ijsjes, dat was dus lekker smikkelen in de warmte. De groepen gingen allebei weer naar hun eigen barak toe waar we lekker pasta hebben gegeten. Na het eten hebben we nog spelletjes gedaan met heel veel eieren, die doen het altijd goed bij de kids! Na deze hele lange/leuke dag lekker naar bed, Bibi las weer haar verhaaltje voor en de kids gingen lekker slapen.... nou NEE! De leiding merkte al de hele dag dat de kinderen erg lacherig en aan het smoezen waren. Als wij vroegen wat er aan de hand was mochten we niks weten. Nou waarom de kinderen zo waren werd wel duidelijk toen de leiding 's avonds de slaapzaal kwam checken. Helemaal leeg!!!! Allemaal lege luchtbedden en geen enkel kind meer te bekennen. De puppies waren ontsnapt! Het werd dus nog een drukke avond voor de leiding want ja, waar vind je nou 16 kleine kinderen. We zullen het jullie vertellen. Ze lagen over 4 stinkende tenten van de oudste jongens verspreid. De een nog beter verstopt dan de ander. Na het vinden zijn ze allemaal meegenomen naar de kampleiding, die hen straf heeft gegeven. Alle kinderen moesten in het zand gaan zitten waar zij vruchtenhagelslag op kleur moesten sorteren. Gelukkig deed iedereen dit snel en goed en konden de puppies eindelijk naar bed toe! Nu zijn zij gelukkig wel de hele nacht in hun bed gebleven.

 

De donderdag is aangebroken, oftewel de jongensdag. Jongensdag? Mannendag zullen we bedoelen! Dé dag waar alle mannen het hele jaar al naar uitkijken. Dit jaar gingen we opzoek naar dé oer-man door middel van een puntensysteem. Punten konden worden verdiend door het uitvoeren van diverse opdrachten  en competities. We begonnen met een ontbijt bij de vrijbuiters. Daarna meteen het bos in om de eerste opdracht uit te voeren: een hut bouwen. Tycho had zelfs een aanrecht in z’n hut gebouwd! Hij deed zijn bijnaam (mini pinkie) echt eer aan! Klasse, eerste punten waren binnen! Na de huttenbouw nog een flink stuk doorgelopen naar de grote speelplaats aan de rand van het bos. Vlaggenverovertje was het volgende spel. Althans, daar kwamen we niet echt aan toe. Het is niet eens gelukt de vlag te verstoppen aangezien iedereen elkaar aan het verlinken was dat er afgekeken werd bij het verstoppen van de vlag. Een nieuwe invulling van vlaggenverovertje. Dubbele punten aangezien iedereen bleef volhouden als een echte man! Vervolgens werd er gezocht naar insecten omdat we ons grote voorbeeld en echte oer-man Freek Vonk natuurlijk niet achterwege konden laten. De ene na de andere boktor kwam tevoorschijn. Nadat we allemaal wat keren van de kabelbaan af zijn geweest gingen we terug naar het kampterrein om een heerlijk broodje frikandel te eten. Die hadden we echt even nodig hé gasten? Na het eten weer terug het bos in voor een waterpistolen oorlog om daarna lekker in de zon op te drogen. De dag kwam helaas alweer op z’n einde. Mannen, wij willen jullie bedanken voor de fantastische dag en natuurlijk de felicitaties uitbrengen naar Mitchell! Mitch, grote klasse! Niet zomaar gewonnen maar met wel 40 punten verschil. Gelukkig hielden wij de telling goed bij want zelf was je deze af en toe goed kwijt. Wij durven te wedden dat we een leukere dag hebben gehad dan de vrouwen. Nikki heeft zich zelfs aangemeld voor de mannen dag van volgend jaar! Wij denken dat dat maar door een ding kan komen. Ons motto: GEEN GEZIEK! MANNENDAG

 

De mannen een leukere dag dan de meisjes? Nou echt niet hoor! De meiden begonnen de dag met een uur kletsen tijdens het ontbijten over jongens en achternamen. Daarna werden de prinsessen jurken uit de tassen getoverd. In (prinsessen) ballonnen zaten papiertjes. Op deze papiertjes stond wat wij gingen doen. Gedurende de dag mochten jullie (de prinsessen) geblinddoekt een ballon prikken en zo bepaalde jullie wat wij gingen doen. Na het prikken van de eerste ballon renden alle prinsessen snel naar de kookstaf om daar ingrediënten te halen zoals vla, havermout, suiker (voor de scrub) en nog meer heerlijk producten om een gezichtsmasker te maken. De gezichten werden vervolgens zorgvuldig ingesmeerd, om daarna even rustig te gaan zitten. Nadat onze huidjes weer lekker zacht waren, hebben wij cakejes versierd en sieradenkistjes gemaakt. Als lunch hadden we wentelteefjes, zodat we daarna weer vol energie konden beginnen aan de prinsessenspeurtocht. Hieruit bleek dat Isabel de beste speurprinses is van het kamp. Zij mocht toen zoveel mogelijk spekjes in haar mond doen (dit waren er maar liefst 10 ?!). Toen de cakejes opgesmuld waren, hebben de prinsessen hun nagels gelakt en werden zij opgemaakt door Bibi. Uiteraard alles voor een spetterend uiterlijk voor tijdens de disco.

 

Tijdens de disco hebben jullie met grote ballonnen gespeeld en het spelletjes gedaan. Daarnaast is er uiteraard gedanst tot jullie niet meer konden. Alle gekke, tofste en coolste dansmoves werden er uit de kast gehaald. Hier en daar danste er zelfs wat verliefde mannen en prinsessen met elkaar. Na een lekkere beker drinken en wat chips bij het kampvuur was het alweer tijd om lekker jullie bedjes op te zoeken. Bibi las weer een verhaaltje voor, jullie hebben nog wat gekeet en zijn toen weer lekker in slaap gevallen.

 

De volgende morgen was het alweer de laatste dag voor ons in Hardewijk. Dit betekende dat alle tassen ingepakt moesten worden. Onze complimenten voor alle puppies hoe snel zij dit hebben gedaan! Na een broodje zijn wij vertrokken naar het zwembad. In het zwembad zat een super leuke glijbaan waar de puppies geen genoeg van kregen. Amy is denk ik wel 100x van de glijbaan geweest, toch Amy? Als lunch hebben wij lekkere patatjes gegeten om vervolgens weer heeeeel vaak van de glijbaan te gaan. Rond 18.00uur kwamen we weer terug op het kampterrein. Daar hebben we heerlijke pannenkoeken gegeten. Daarna zijn we in de auto gestapt richting huis. Het puppie kamp 2017 zat erop….

 

Wat hebben wij genoten van jullie lieve puppies! Het was een super kamp! Fijne vakantie iedereen en tot in september.

 

Dikke knuffel van jullie leiding!

 

PS. Wisten jullie dat……

·        Dena dol is op paarden en deze heel goed kan na doen

·        Mitchel de jongensdag heeft gewonnen 

·        Levi eigenlijk mini Rocco op kamp heette

·        Tycho zijn tshirt als herdenking bij Matthijs en Stijn in de woonkamer hangt 

·        Caine dol is op meisjes te pakken

·        Quinn verliefd is op Esmee 

·        Cheré klachten heeft ontvangen van de buren met haar geschreeuw, maar dat zij wel super lief is

·        Rosalie koningin is in neusverven 

·        Keano een echte discomonster is, wat een moves

·        Esmee in de wolken is van Quinn en Chanti

·        Nikki het liefst volgend jaar met jongensdag mee doet, lekker vies worden

·        Isabel in de vorige leven een piraat is geweest, dat was wel te zien tijdens de piratenmiddag

·        Dimitri later professioneel danser wilt worden

·        Mano bijna een salto maakte van de tokkelbaan

·        Fiene evenveel kan eten als vader Mark

·        Amy helemaal geen heimwee heeft gehad, sorry mama

·        Famke de hele week der tanden niet heeft gepoetst