eerste slide
tweede slide
Kamp oudste meiden 2018

Kamp oudste meiden 2018

28-08-2018

Zaterdag

Zaterdagochtend 21 juli 2018, eindelijk. Gisterenavond hebben we natuurlijk al de Kick-off gehad maar vandaag is het eindelijk zo ver, kamp 2018! Om 08.00 gaat de eerste wekker, snel de tanden poetsen, laatste dingen inpakken en op de fiets naar het plein. Hier staat zoals altijd de bak van Ed te wachten op alle bagage, nadat de tassen zijn afgegeven werd het tijd om Marissa op te zoeken om daar je reservesleutel af te geven, te horen met wie je in de fietsgroep zat en om alvast even jullie gabber outfit te showen. De fietsgroepen waren dit jaar keurig naar leeftijd verdeeld, de jongste dames hadden geluk: in de fietsgroep met Menno en Sven! De oudste meiden gingen achter Marissa en Esmee aan vandaag. Jaimy was onderweg aanwezig om eventuele afvallers een voetmassage te geven en om de rest van de fietsers aan te moedigen.

Rond een uur of 10 vertrokken de eerste groepjes, uiteraard mochten eerste de Spelbrekers. Nadat alle spelbrekers uitgezwaaid zijn was het tijd voor de twee leukste groepen: de Oudste meiden. Onder luid gejoel op het zadel naar Nunspeet. Het weer onderweg was best goed, de temperatuur was misschien een beetje aan de hoge kant maar met genoeg water onderweg was alles goed te doen. Redelijk snel, naar mijn weten zonder uitvallers, fietsen we de hele tocht zonder ongelukken uit. Rond een uur of 17:00 komen we aan op het kampterrein in Nunspeet aan het zwarte veldje, helaas zitten we niet met alle groepen samen op een kampterrein in Nunspeet maar eigenlijk mag dat de pret niet drukken. Als je het kampterrein opkomt zaten wij direct aan de linkerkant. Op volgorde stond daar eerst de grote tent die daar stond om in te eten en om de programma’s in te doen. Onder de bomen, in de schaduw, stond vervolgens een grote legertent voor alle oudste meiden. Als laatste stond daar, op gepaste afstand de leiderstent waar jullie lieve leiding sliep. Het voordeel van de plek waar wij stonden was dat het niet zo ver was naar de bagagebak. Nadat jullie alle fietssleutels in een geïmproviseerde sleuteltas hadden gedropt mochten jullie je tassen gaan halen om een plekje te zoeken in de tent.

Nadat de tent was ingedeeld, de bedjes netjes opgemaakt waren was het tijd om te eten. Het eten van de oudste jongens en meiden zat in een bak dus dat werd gezellig samen eten. Nadat al die grote kerels genoeg banken en tafels onze kant op hadden getild werd het eten onze kant op getild. We kregen een heerlijke pasta voorgeschoteld van de kookstaf, een van de vele lekkere maaltjes van deze week.

Na een gezellig afwasje was het tijd om te beginnen met het eerste programma. Wij zijn samen met de Oudste Jongens naar een veldje even verderop gelopen. Hier heeft iedereen zichzelf even voorgesteld, al snel wisten we iedereens lieve. Daarna hebben wij onder andere doolhof tikkertje gedaan en onneke donneke trese gedaan.

Nadat iedereen weer elkaars naam wist stond er een potje Bingo op het programma. Jullie moesten allemaal kleine cadeautjes meenemen en wij hadden zelf ook wat cadeautjes meegenomen. We zijn makkelijk begonnen met een horizontale lijn, bij onze meiden beter bekend als de van links naar rechts bingo. Toen de eerste Bingo viel was iedereen aan het duimen dat het een valse bingo was maar dit was helaas niet het geval. Fleur mocht als eerste een prijs kiezen en had een diamanten Teckel gewonnen! We hadden geen betere oppas voor de hond kunnen vinden, de hele kampweek is hij op en top verzorgd en het gerucht gaat dat hij zelfs mee was op vakantie.

De rest van de avond vlogen de bingo’s ons om de oren. Niet iedereen had mazzel dus om het ook voor de rest spannend te houden riepen we af en toe een nummer wat nog niet geweest was. Als de meiden deze op hun bingo kaart hadden staan mochten ze naar voren komen om een prijs uit te zoeken. Noa was hierbij erg creatief. En ook creativiteit (sommige zagen dit als valsspelen) wordt bij ons beloont en zelfs Noa mocht een prijs uitzoeken.

Tussen de spellen door hebben we natuurlijk even kort de regels doorgenomen. Na al die jaren kamp ging dit eigenlijk best soepel, zo wisten jullie heel goed te vertellen dat je niet door de leiding heen mag praten en niet met dennenappels mag gooien😉. Daarnaast hebben we ook nog even uitgelegd hoe we deze kampweek de corveetaken zouden verdelen. Iedere avond zouden jullie een potje beerpong spelen, alleen zat er nu in de beerpongbeker geen lekker drankje maar een corveetaak. Had je mazzel dan kreeg je lekker een dagje vrij, had je pech dan kon je de Wc’s schoonmaken. Na het eerste potje beerpong was het tijd om aan de eerste dag een eind te breien, de beenspieren begonnen in de kramp te schieten van de fietstocht en de ogen vielen bijna dicht (bij de leiding dan he).

We hebben de avond afgesloten met een lekker kopje thee en een plak ontbijtkoek. Na het tanden poetsen zijn alle meiden braaf naar bed gegaan. Maar of ze ook echt geslapen hebben?

 

Zondag

 

Zoals de hele week het geval zal zijn staat de wekker in de leiderstent op 08:15. Na een nacht vol ontsnappende meiden was het voor de leiding wel even schrikken dat die wekker weer ging. De hele nacht zijn we met jullie in de weer geweest, niet altijd even succesvol zijn we een aantal keer opzoek gegaan naar waar jullie met zijn allen waren (niet in de tent in ieder geval). We hebben niet iedereen te pakken weten te krijgen maar zo nu en dan hadden we wel succes, leuk voor de leiding, iets minder leuk voor jullie haha!

Half 9 staat de grote muziekboks klaar in de tent van onze slapende doornroosjes, zo’n nacht gaat je niet in de koude kleren zitten. Naarmate de week vorderde werd de wekker steeds leuker, vanmorgen stond er echter gewoon keiharde happy hardcore op het programma! Heerlijk wakker worden natuurlijk!

Team tafeldekken ging direct aan de slag met het klaarzetten van de borden, bekers en het bestek. Daarna werden bij de kookstaf de ontbijtbakken gehaald welke vakkundig over de tafels werden verdeeld (maar daarna weer ingepakt zonder dat jullie een hap hadden gegeten?). Om 9 uur zaten we gezamenlijk klaar om te ontbijten en de nacht door te nemen. MAAR,,,,,, gisteren zaten we helaas in groepjes verdeeldop de fiets dus hadden we niet heel veel tijd om erbij stil te staan, maar onder het mom van beter laat dan nooit was het eerst tijd om een liedje te zingen voor onze jarige Alene! Met een mooie muts op (gefeliciteerd, 6 jaar!) stond ons jarige job even lekker in het zonnetje! De rest van de dag hebben we er alles aangedaan om er een leuk verjaardagsfeestje van te maken. Alleen 6 was misschien wel een beetje een raar getal voor een dame die inmiddels de magische leeftijd van 16 had bereikt, de verjaardsmuts van Alene was echter een voorproefje van het thema van vandaag: de levenscyslus van de oudste meiden!

Geheel in stijl begonnen we deze dag als kleuters, en zoals bekend eten kleuters geen brood, die eten pap. De kookstaf had voor ons kleuterklasje een heerlijke pan warme pap klaargemaakt. Eerst een bordje pap naar achter werken dus, met een beetje suiker kreeg de leiding het net naar binnen. Bij onze ladies waren de smaken ook verdeeld, sommige namen 5 keer terwijl er andere waren die na een hapje al slecht gingen. Nadat we de papjes hadden weggewerkt kregen jullie gelukkig nog de kans om een normaal broodje te eten.

Na het ontbijt en de welbekende corveetaken was het tijd om te beginnen aan ons eerste echte kampprogramma! De poppen werden tevoorschijn getoverd en moeders Jaimy, met assistentie van tante Esmee (Lucky Justin) ging met jullie aan de slag. Voor iedereen lag er om te beginnen een luier klaar welke jullie als volwaardige moeders mochten omdoen. Na het nodige gehannes waren alle kinders voorzien van een mobiel toilet en was het tijd om de moederinstincten aan het werk te zetten. Samen met Sven gingen jullie buiten echte kleuterspellen spelen terwijl de kinders lekker aan het slapen waren. De babyfoon stond daar natuurlijk wel bij want je moet wel opletten op de kids natuurlijk. Af en toe kwamen er wat baby geluiden over de boksen heen, wanneer dit een lach was dan hoefde jullie niks te doen, maar wanneer er huil geluiden waren moesten jullie snel gaan kijken. Degene die als laatste kwam kreeg ‘bad-mom’ punten. Deze punten bleven jullie trouwens krijgen tot de avond 00:00, de hele dag moesten jullie dus goed opletten. De laatste huilronde moesten jullie ook nog snel controleren of de luiers niet vol zaten, echte moeders in de dop dus.

Na een ochtend moeder spelen was het tijd voor het volgende maaltje, een lekkere lunch van de kookstaf. Het was inmiddels alweer aardig warm aan het worden en de zweetdruppels stonden alweer op de voorhoofdjes. Gelukkig was het middagprogramma hier wel geschikt voor: we gingen naar het openluchtzwembad in Nunspeet! Na het rondje corvee was het tijd om de zwemspullen te pakken, de fietssleutels op te halen en de zere konten te verblijven met het zitten op een net iets te heet en hard zadel.

Na een lange rit met een aantal kilometer over niet begaanbare zandpaden kwamen we eindelijk aan bij hert zwembad. Hier mochten jullie, na een intensieve insmeerronde, eerste even lekker bijkomen van de hitte. Ondertussen begon de leiding met het volgende onderdeel van het leven: het voorbereiden van de zwemles voor onze ‘kleuters’. Nadat de voorbereidingen waren getroffen en we eerst nog even hebben genoten van het ‘WK plat op je buik en rug vallen in het zwembad’ van de oudste jongens was het tijd om zelf te beginnen met de zwemles. We begonnen de les met een mooie afsprong, uiteraard met alle kleren aan, het zwembad in. Daarna moesten jullie een afstand onder water afleggen. Nadat iedereen dit gedaan had was het tijd voor het laatste onderdeel, afzwemmen. Om dit te halen moest iedereen 1 minuut watertrappelen. Dit kunnen wij natuurlijk als de beste dus tijdens het wachten zongen we een van de mooiste liedjes ooit geschreven:

WIJ ZIJN DE BESTE VAN HET KAMP, WIJ ZIJN DE BESTE VAN HET KAMP!

OP ONS WACHTEN IS EEN RAMP, OP ONS WACHTEN IS EEN RAMP!

WIJ ZIJN HET LANGZAAMST OP DE FIETS, WIJ ZIJN HET LANGZAAMST OP DE FIETS!

MAAR DAT BOEIT ONS HELEMAAL NIETS, MAAR DAT BOEIT ONS HELEMAAL NIETS!

OUDSTE, MEIDEN!

OUDSTE, MEIDEN!

OUDSTE, MEIDEN!

YEAHHHHHH, YEAHHHHHH!

Nadat we klaar waren was het tijd om de welverdiende zwemdiploma op te halen, een groepsfototje te maken en nog even te genieten van het lekkere weer in het zwembad.

Om 17:00 was het tijd om het heerlijke stuk weer terug te fietsen, over het zandpad en de onbegaanbare wegen weer naar kamp. Vlak voor etenstijd kwamen we aan het op het kwamterrein, even snel de natte spullen ophangen, de tafel dekken en lekker zitten voor een avondmaaltje, dit keer zonder de oudste jongens helaas. Net zoals de rest van de kampweek gingen de borden goed gevuld weer terug naar de tafel na het opscheppen en gingen de meeste ook nog eens helemaal op. Op zo’n kampweek eet je toch meer dan dat je normaalgesproken thuis doet.

Na het eten uiteraard weer romantisch met zijn allen de afwas doen, de propjes rapen, de tafels afruimen en schoon maken en even uitbuiken. Nadat alle corveetaken weer uitmuntend (echt, dit ging heerlijk lekker de hele week) waren uitgevoerd hebben we nog even het winkeltje open gedaan. De pennywafels, zakken chips, blikken drinken en zakjes snoep werden weer ruimschoots ingeslagen. Hierna hadden jullie nog even tijd voor jezelf terwijl de leiding onder het genot van een kopje koffie of thee het laatste programma van de dag aan het voorbereiden was.

Ronde de klok van 20:30 was het tijd om het avondprogramma te beginnen. In groepjes van twee mochten jullie een kat komen ophalen met daarop een aantal nummers. Bij ieder nummer hoorde een potje babyvoeding, aan jullie de taak om te achterhalen wat hierin zat. Nadat we zo’n beetje alle combinaties hadden gehad en we de ingrediënten bekend hadden gemaakt was het tijd voor het volgende spel. In we werden in twee groepen verdeeld, team Marissa en team Sven. Jaimy en Esmee hadden kaartjes gemaakt met daarop een naam van een bekende Zwanenburg/Halfwegger, een bekende Don Bosco’er of een bekende Nederlander die allemaal iets te makken hadden met vader en moeder worden of zijn. Om de beurt kreeg één iemand van ieder groepje kreeg 1 minuut de tijd om duidelijk te maken wie er op het kaartje stond. Gedurende de eerste ronde mochten hier zoveel woorden voor gebruikt worden als nodig, tijdens de tweede ronde werd het al een stuk moeilijker want toen mocht er nog maar een enkel woord gebruikt worden, in de laatste ronde moest degene op het kaartje uitgebeeld worden. Je gelooft het bijna niet, maar aan het einde van de laatste ronde was de score precies gelijk. Er moest dus een finale gespeeld worden en hiervoor werden de captains uit beide teams naar voren geroepen, Jaimy en Esmee hadden voor Marissa en Sven nog een laatste iemand in gedachten. Die gozer met zijn witte tanden die praktisch aan elk dateprogramma meedoet en nog iemand die weleens bij shownieuws of RTL boulevard zit. Geheel onverwacht ging door deze finale de uiteindelijk winst naar Marissa, zo zie je maar dat niet altijd de beste kan winnen😉.

Na het avondprogramma was het tijd om de tandjes te poetsen en om voor de show even in het bed te kruipen. Het werd, net zoals de rest van de week, weer een lekker onrustig nachtje op het Zwarte Veldje in Nunspeet.

 

Maandag

Na weer een koude nacht (ahum) stond er een bom vol programma op de planning! We zijn de dag begonnen met een heerlijk ontbijtje. Het ontbijt voor de leiding werd gemaakt door Noa, Janne en Lotte. Zij waren hun afspraak niet nagekomen en moesten ons daarom de hele dag verzorgen en helpen. Dit kwam goed uit voor Esme en Jaimy want zij moesten hun spullen opruimen omdat ze s ’avonds alweer richting huis zouden gaan.
We zijn de morgen creatief begonnen met wat schilderwerk. Marissa had een mooi voorbeeldje gemaakt en wat voorbeelden uitgeprint. De meiden gingen fanatiek aan de slag wat wij zelf niet helemaal verwacht hadden. Er werden echt de meest creatieve schilderijen gemaakt. Van watermeloenen tot aan cactussen. Er werden zelfs snapchatcodes gemaakt.

Wat wij zelf ook heel leuk vonden was dat een aantal meiden een Don Bosco schilderij gemaakt hadden.
Van al het schilderen (voornamelijk het opruimen achteraf) hadden we honger gekregen en was het tijd voor de lunch. We hadden een broodje knakworst uit het vuistje (anders moesten we weer opruimen en afwassen). Janne lust geen knakworst en kwam erachter dat een broodje kaas met ketchup ook best lekker is!
Voordat we naar het dorpje (ja het centrum van Nunspeet is groter dan Zwanenburg ;-) ) gingen moesten meiden nog even op de foto met 2 verschillende outfits. Waar dit voor was zouden ze later in de week te horen krijgen maar wij vertellen het nu meteen. De foto’s zouden gebruikt worden voor levend wie is het?. Wij moesten de foto’s uitprinten in het dorp vandaag dat ze de foto’s moesten maken voordat we weg ging. Het waren echte fotomodellen inclusief al het commentaar en trage gedoe maar het is uiteindelijk gelukt en we konden richting het dorp.

Toen we aankwamen in het dorp werden de fietsen geparkeerd en de groep opgesplitst in twee groepen. Het was tijd voor wie is de Sjaak?!. De meiden krijgen per groep 20 opdrachten mee die per opdracht een verschillend aantal punten opleverde. De opdrachten verschilde van maak een groepsfoto met 10 vreemden tot aan koop iets en breng het meteen weer terug. Dit leverde hilarische acties op, boze obers die voor 10 meiden één cola moesten halen bijvoorbeeld (tot 2x aan toe haha!). Van de 20 opdrachten hebben alle groepjes alle opdrachten voltooid, de laatste ter plekke verzonnen opdracht: een grote groepsfoto midden in de fontein werd helaas niet meer uitgevoerd.

Het was erg warm in Nunspeet dus toen we klaar waren zijn we weer op de fiets gestapt en gingen we terug naar het kamp terrein. Daar stond een heerlijke spinazie met aardappels en een sla vink op ons te wachten.

Lotte, Noa en Janne hebben Esme en Jaimy nog even geholpen met het inpakken van hun spullen en de tent schoonvegen. Na het eten was het tijd om afscheid te nemen van Esme en Jaimy. Niet getreurd meiden we zullen je zaterdag fris, fruitig en uitgeslapen opwachten!

Zoals bekend heeft ieder nadeel zijn voordeel, zo ook bij het vertrek van Jaimy en Esmee. Met de auto die Esme en Jaimy naar huis bracht kwam Tessa naar het terrein van de oudste meiden. Lotte, Noa en Janne pakte de spullen van Tessa aan en lieten haar even zien waar ze moest slapen. Er werd nog even benadrukt dat ze blij waren als het 12 uur was, dan waren ze geen hulpjes meer. Voordat Tessa haar bedje opgemaakt werd hebben we met zijn allen natuurlijk wel even goed afscheid genomen van moeders Jaim en tante Es. Jammer dat deze twee toppers niet de hele kampweek konden blijven maar af en toe roept de plicht thuis ook! Volgend jaar maar weer gewoon een heel jaar.

Nadat onze lieverds echt weg waren was het eerst tijd om weer even snel de corveetjes te doen, gezellig met de oudste jongens dit keer. De muziek ging flink hard aan en we hebben er weer een gezellige bedoeling van gemaakt.

De rest van de avond zouden we samen met de oudste jongens blijven. Robin, Dyon en Ilona hadden een echte oudste jongens quiz voorbereid, en dan weet je het wel: dat wordt weer ene gekkenhuis. Het betrof een “martel” quiz. Jaja dit klinkt best heftig. Maar dat valt reuze mee hoor (voor de oudste meiden dan)!!! Allereerst werden er koppels gemaakt! De martel quiz bestond uit verschillende rondes. De eerste ronde was een muziek ronde, wanneer je de titel van een nummer kon noemen, de artiest, of het nummer kin afzingen kreeg je punten. Uiteraard waren de oudste meiden hier erg goed in. De winnaar van deze ronde (nog gefeliciteerd Lotte) kreeg een vrijstelling voor het uitvoeren van een opdracht in de volgende rondes. Janne en Maarten voelden zich tijdens deze ronde nog benadeeld, maar uiteindelijk bleken ze er gewoon heel slecht in te zijn. Na de muziekrondes was het tijd om door te gaan met de volgende ronde, levend memorie. Wanneer je twee dezelfde getallen had gevonden mocht er een ander koppel aangewezen worden voor de straf. De straffen bestonden uit verschillende dingen, maar het mooie van alles was, dat de meiden de straffen bij de jongens mochten uitvoeren.  De martel quiz eindigeden voor de jongens met een worstelpartij met Robin.

Nadat de iedereen even lekker had gedoucht was het tijd om ons weer voor te bereiden op een lekker nachtje slaap (haha..). Amber en Odile hadden besloten om hun luchtbed naar buiten te verplaatsen, zodat ze lekker onder de sterrenhemel konden slapen, de sterrenhemel kan je in Nunspeet trouwens erg goed kan zien. Uiteraard trok dit de aandacht van ons allemaal, op een gegeven moment lagen we denk ik met een mannetje of tien naar boven te kijken en toen gebeurde het: tot twee keer aan toe kregen we vallende sterren te zien! Super mooi en iedereen heeft lekker een wens kunnen doen (zijn deze nog uitgekomen trouwens?). Na dit nachtelijke avontuur was het tijd om echt naar bed te gaan om onszelf op te laden voor een drukke dag morgen!

 

Dinsdag 24 juli

Dinsdagochtend ging weer vroeg de wekker. Nadat John Mayer met zijn nummer ‘New light’ de oudste meiden langzaam wakker had gezongen zat de leiding al aan een lekker bakje koffie te kijken hoe de brakke koppies een voor een de tent uit kwamen lopen. Niet geheel verassend was het afgelopen nacht weer lekker druk op het kampterrein met veel ontsnapte kinders, het bleef ons verbazen dat ondanks de magere uurtjes slaap jullie toch redelijk fit de tent uit kwamen.

Vanmorgen stond in het teken van sport, daar hoort natuurlijk een goed ontbijt bij. Na het ontbijt kregen jullie van ons nog even de tijd om je (mentaal) voor te bereiden op de sportochtend. Ondertussen arriveerde onze personal trainer Marelle Worm ook op het kampterrein met een auto volgeladen met gewichten, elastieken en touwen. Rond de klok van tien was het tijd om te verzamelen. Snel werden er nog even wat flesjes water het bos in gebracht naar de eindbestemming van de warming-up. Als warming-up gingen we een rondje hardlopen door het bos heen. Tijdens het hardlopen kregen we van Marelle opdrachten om de spiertjes lekker warm te krijgen, zo hebben we onder andere lunges te doen (en dan niet dat lekker eten tijdens de middag), squats, een stukje tijgeren en hebben romantisch bokje springen gedaan. 

Nadat we uitgelopen waren kwamen we aan op de locatie waar we het volgende onderdeel zouden gaan doen, de bootcamp. In tweetallen werden er diverse onderdelen volbracht, de benen werden getraind met squats, de armen met verschillende elastieken en zelfs aan de kracht in de vingers was gedacht (niet onbelangrijk met al dat geapp tegenwoordig)! Na een intensieve workout met een leuke live-sessie op Facebook waren we wel een beetje aan het eind van ons Latijn en was het tijd om huiswaarts te keren. Bij deze willen we mevrouw Worm nog even bedanken!

Na een lekkere lunch was het tijd om ons voor te bereiden op een van de klassiekers van de kampweek, het gezamenlijke avondprogramma op de dinsdag. Zoals wel vaker het geval is kregen we van de organisatie een opdracht mee waar we ons op moesten voorbereiden. Dit jaar stond het programma in het teken van klassieke musicals. Iedere groep moest een musical naspelen in een paar minuten. Zoals dat mooi past bij de oudste meiden kregen wij de musical mama mia voorgeschoteld. Onder aanvoering van Marissa en Tessa hadden jullie binnen no-time een versie op de planken staan waar ze op Broadway nog een puntje aan kunnen zuigen. Nadat alle details tot in de puntjes uitgewerkt waren en iedereen er het volste vertrouwen in had dat de winst die avond binnen handbereik was konden we verder. Heel vaak sta je gemiddeld niet stil bij het thuisfront tijdens een kampweek maar aangezien we ons toch van ons beste kant willen laten zien sturen we wel altijd een kaartje, deze hebben we romantisch nog even geschreven in de middag.

Nadat we alles nog een keer hadden geoefend was het tijd om af te reizen naar het andere kampterrein waar de jongste kids verbleven. Hier stond een lange rij tafels klaar in het bos waar we aan plaats mochten nemen. De kookstaf had voor de gezamenlijke maaltijd erg zijn best gedaan en had voor iedereen vlees van de bbq in overvloede. Nadat de buikjes rond waren gegeten was het tijd om naar het podium te vertrekken waar de verschillende musicals op werden gevoerd. Na een spetterende opening van Grease traptte de Vrijbuiters de avond af met een mooie uitvoering van Belle en het Beest. Nadat de puppies en spelbrekers geweest waren en we in de pauze nog even snel een hapje en een drankje hadden gedaan was het tijd voor de beste show van de avond: de oudste meiden! Wat waren wij als leiding trots op jullie zeg, het is dat het ons niet gegund werd door de corrupte jury anders hadden we zeker gewonnen! Nadat ook de oudste nog een charmant optreden hadden gedaan en Robin nog een verfrissend pak had gehaald was het tijd voor de ontgroening. Melissa voorzag de nieuwe leiding van de een lekker drapje waarna het tijd was om op de fiets te stappen terug naar het kampterrein.

Na aankomst op het kampterrein hebben we nog even wat lekkere snacks gegeten en zijn we langzaam maar zeker naar bed gegaan. Net als de afgelopen nachten beloofde het weer een onrustig nachtje te worden….

 

Woensdag 25 juli

Woensdagochtend. Terwijl de oudste meiden nog op één oor liggen, is de meeste leiding op het terrein al hard bezig met het klaarzetten en organiseren van het woensdagmiddag programma (ookwel het womp). 07.00 uur is het wanneer de eerste springkussens en opbouwers arriveren. Aan de hoeveelheid springkussens te zien, beloofd het een groot spektakel te worden.

Net als de rest van de week is het vandaag weer bloedheet, maar dan nog een tikkeltje warmer… Als eerste activiteit van de dag stond de kunstochtend met Sven op het programma. Kunst met een erotsich tintje. Er werd naakt geschilderd, gebodypaint en gekleid (we zullen verder niet in detail treden). Onze kunsten konden de rest van de week bewonderd worden door de wandelende, fietsende en rijdende voorbijgangers. Het was een ware blikvanger en we hebben hiermee onszelf zeker op de kaart gezet.

Rond het middaguur zijn dan eindelijk alle 13 springkussen klaar en gevuld om gebruikt te worden, maar eerst wacht ons een heerlijke lunch. De kookstaf trakteerde ons vandaag op een heerlijke pita shoarma.

Nu kunnen we dan eindelijk beginnen met het middagprogramma. Levend sjoelen, levend tafelvoetbal, een klimmuur, 2 buikschuifbanen, een slingerbad en een stormbaan van wel 45 meter luchtkussens lang. In groepjes van 6 gaan we de verschillende onderdelen af om het vervolgens tegen elkaar op te nemen. Na 4 uur rennen en springen was er tijd om bij te komen en verder te genieten van de brandende zon.

Er werd storm verwacht en al snel werden er geulen gegraven en dijkjes rondom de tenten gebouwd om het te verwachte water tegen te houden. Vanwege het verwachte slechte weer eten we dan ook in de tent, samen met de oudste jongens. Resultaat, nog geen 5 druppels.

Tijdens het eten van de verrukkelijke witte of rode pasta heerste een gespannen sfeer.

Woensdag is vaak dé avond dat er even gegooid moet worden met eten. Wie begint er met gooien? Welk bord pasta gaat er het eerst de lucht in? Wie gaat er als eerst vandoor met een vies pak? Wie van de leiding is de lul? Gelukkig voor de leiding en natuurlijk voor de kookstaf hielden jullie het netjes. Ook het toetje aten jullie keurig netjes op. Wel een beetje laf….

Na het eten hebben we met de afwasploeg nog even de afwas gedaan, zowel in de keuken als van onszelf. Daarna hebben we ook de keuken nog opgeruimd van de kookstaf als bedankje voor de goede zorgen van de hele week.

s’ avonds spelen we het spel ‘levend wie is het’ met de foto’s die we eerder de week gemaakt hebben. Later deze avond houden we een quiz. De oudste meiden hebben de kans gekregen om Esmé, Jaimy en Tessa te leren kennen en vanavond wordt dit dan ook even goed getest. Wat is het lievelingsdrankje van Jaimy, hoeveel piercings heeft Esmé en wat eet Tessa het liefst elke dag?  We sluiten de avond af met een lekker kopje thee en een plakje ontbijtkoek. De 5de dag van het kamp is inmiddels alweer voorbij, tenminste als je het de leiding vraagt…. want de oudste meiden houden er deze week hele andere slaaptijden op na.

 

Donderdag 26 juli.

Kamp zit er alweer bijna op. De Oudste Meiden starten de dag met een FBI ochtend. Iedereen trok haar mooie politie outfit aan en gingen aan de slag. De meiden hebben een moord opgelost. Dit deden wij in verschillende groepjes. Door middel van raadsels konden er tips verkregen worden. Hoe meer tips je wist te bemachtigen, hoe duidelijker de zaak werd.  Wanneer je voldoende tips had werd er duidelijk hoe de moord in elkaar zat.

Na de FBI ochtend en de lunch zijn de Oudste Meiden op de fiets gestapt om naar ons middag programma te fietsen. Na ongeveer een kwartiertje fietsen kwamen wij op onze bestemming.  Wij zijn aangekomen bij “De Boswachter” in vierhouten. Hier hebben wij ons lekker vermaakt met midgetgolf.  Om even af te koelen hebben wij na het midgetgolfen een heerlijk koud drankje gedronken op het terras met zijn allen. Tijdens het koude drankje hebben wij even de vakantie plannen doorgenomen van iedereen. Ook besefte wij dat de week alweer bijna voorbij is. Bij terug komst op het kampterrein konden wij de tafels dekken en avond eten.

Na het avond eten mochten de dames weer in hun tas zoeken naar hun ‘echte meisjes in de jungle’ outfit. Nadat iedereen was omgekleed konden wij beginnen met het programma: Echte Meisjes in de Jungle. De Oudste Meiden werden verdeeld in twee teams. De teams begonnen met het raden van de echte meisjes die toen hebben mee gedaan aan het programma en waar zij bekent van zijn geworden. Hiermee konden uiteraard punten worden verdient. Elk goed antwoord leverde één punt op. Ronde twee was een quiz over het tv programma Echte meisjes in de jungle en over Suriname, waar dit programma destijds is opgenomen. Vervolgens volgde de eetproef en mochten onze echte meisjes heerlijke dingen proeven.  Dit speelde je tegen iemand uit het andere team. Degene die als eerst zijn mond helemaal leeg had, won en haalde weer een punt binnen voor haar team. Na deze ronde volgde de laatste ronde. Tijdens de laatste ronden konden er punten verdient worden door het zoeken van munten in ons eigen gecreëerde modderbad.

Na het badderen in de modder trokken de meiden snel wat anders aan om te verzamelen bij de kampvuurkuil, waar de Oudste Jongens al op ons wachtten. Helaas mocht er geen kampvuur aangestoken worden door de enorme droogte. Maar ondanks dat hebben wij de avond gezellig afgesloten met enkele optredens op muziek, gefrituurde hapjes en een frisje. Na een voldaan gevoel ging dook iedereen lekker zijn bedje in.

 

Vrijdag

Vrijdag is altijd een van de meest standaard dagen van een kamp maar toch blijft het wennen. De laatste ‘normale’ nacht zit er alweer op en iedereen kan het programma altijd uittekenen. Na een lekkere nacht zonder al teveel slaap ging de wekker weer rond de klok van half 9. Het beloofde vandaag de warmste dag van de week te worden met temperaturen die naar de 40 graden Celsius liepen, gelukkig zouden wij het grootste gedeelte van de dag in het zwembad liggen. De kookstaf daarentegen niet, de stonden de hele dag honderden pannenkoeken te bakken in de hitte! Respect!

Na het ontbijt mochten jullie eerst even gezellig de tent alvast goed opruimen, de propjes rapen, de eettent opruimen en je zwemspullen inpakken. Nadat we nog even terug geroepen werden door de kampleiding ter controle of we echt alles hadden opgeruimd kregen we groen licht om naar het zwembad te gaan.

In het zwembad hebben we heerlijk liggen dobberen in het koude water. Ondanks dat we onszelf in de zon zo’n beetje ieder halfuur moesten insmeren was het erg lekker in het zwembad. De lunch bestond uit een lekker patatje met daarbij de nodige happies en drankjes die jullie zelf haalde!

Na het zwemmen was het alweer tijd om ons om te kleden zodat we nog even snel het dorp in konden om de nodige inkopen te doen voor de fietstocht van morgen. In colonne gingen we, weer via een nieuwe route, naar Nunspeet toe. Gelukkig was het in Nunspeet net zo warm als dat het in het zwembad was, na 2 seconden liepen de zweetdruppels alweer over de wangen. Van de leiding kregen jullie nog wat geld toe om een bedankje voor de kookstaf te kopen, deze konden we dan mooi tijdens de einddisco nog even geven.

Nadat de flesjes drinken, lekkere happies, snoepjes, babydoekjes, koekjes en poncho’s binnen waren konden we voor de laatste keer terug op de fiets naar het kampterrein. Toen we hier aankwamen stond er geen tent meer overeind, alleen de slaaptenten stonden nog. De pannenkoeken stonden warm opgeslagen in de bakken van de kookstaf, nadat iedereen zijn spullen had opgeborgen was het tijd om aan te vallen!

Nadat de buikjes wederom gevuld waren was het tijd om even op te frissen voor de disco. Bij de oudste jongens werd ondertussen nog een aandenken aan het kamp van twee jaar daarvoor opgegraven. Hier lagen namelijk nog twee doodkisten begraven van het programma levenscyclusdag dat ze toen hadden. Nadat we ze weer bovengronds hadden en genoten hadden van de humor van twee jaar geleden konden ook de jongens zich gaan klaar maken.

Tijdens de disco stond er, naast de nodige twerksessies, makarena’s en shuffles nog een wat extra’s op het programma: iedereen kon zich inschrijven om een optreden te geven! We hebben een aantal leuke optredens gezien, maar Fleurtje spande de kroon met haar vertolking van ‘who run the word’. Naast de danspasjes moesten jullie ook nog even op de foto voor het programma op de terugweg, wat een modellen hadden wij mee zeg!

Nadat de spelbrekers naar bed waren konden wij nog even samen het laatste uurtje gezellig met alle oudste doorbrengen, de nodige tranentrekkers kwamen voorbij dit uur en we sloten alles weer traditioneel mooi af. Tijd om naar bed te gaan, de laatste nacht van het kamp Nunspeet 2018 in☹.

 

Zaterdag 28 juli

Het is nu echt zover. De kamp week is alweer voorbij, een nog een klein stukje fietsen.

Rond de klok van 7 gaat de wekker bij de oudste meiden.  Met frisse tegenzin staan de meiden op want binnen anderhalf uur moeten wij weer fris en fruitig op de fiets zitten. De bedjes moeten weer opgeruimd worden en de tassen worden volgepropt met alle kleding. Nadat de tenten leeg zijn, kunnen wij ontbijten.

Rond 9 uur zit de eerst fietsgroep weer op de fiets vanuit Nunspeet naar Halfweg. Het fiets thema van de terug weg was: Don Bosco’s Next Top Model. Het fietsen verloopt soepel op de terugweg ondanks wat tegen wind en wat regenbuien komen wij rond 5 uur aan bij Don Bosco. Met een warm welkom van alle ouders, broertjes, zusjes en natuurlijk Esme en Jaimy.

Tijdens de afsluiting van kamp moesten de Oudste Meiden nog even naar voren komen en over de rode loper die speciaal voor hun is neergelegd aangezien zij echte topmodellen waren. Op de rode loper ontvingen de Oudste Meiden een portfolio met een paar mooie foto’s die tijdens kamp zijn gemaakt.
 

Lieve meiden,

We hebben van jullie genoten en kunnen niet wachten tot september(dat is eigenlijk een beetje gelogen want ook wij moeten even opladen!)! Geniet van de vakantie, dat doen wij ook!

Kort applaus (op die aka) voor jullie allemaal en tot volgend jaar.