eerste slide
tweede slide
Kamp spelbrekers 2019

Kamp spelbrekers 2019

28-07-2019

[Spelbreker kamp 2019, Harderwijk]

 

Kennen jullie het verhaal van de 24 spelbrekers?

Dit verhaal is hieronder te lezen.

De kampweek zit er weer op, wat hebben wij mooie herinneringen samen gemaakt.

Veel lees plezier!!!!

 

 

Zaterdag 13 juli 2019 

Woehoe, zaterdag 13 juli om 09:30 gingen wij verzamelen bij Don Bosco. Alle spelbrekers waren te herkennen aan hun rode outfit. Wat was iedereen mooi in het rood en wat leuk dat sommige fietsen ook in het thema waren versierd.

 

Nog even een dikke knuffel aan alle papa’s, mama’s en andere familieleden en toen was het om 10:00 toch echt tijd om te vertrekken. In vier fietsgroepen zijn wij vertrokken richting Harderwijk. Leiders Menno en Bastiaan kwamen ons als leiding versterken zodat wij met vier fietsgroepen op pad konden, bedankt mannen.

 

Een mannen fietsgroep en de overige fietsgroepen met meiden, wat een feest. Er werd veel gezongen, gelachen en ook wel even gebikkeld op de fiets. In de pauzes zochten alle spelbrekers elkaar gezellig op. Na een lange dag fietsen was het om 17:30 uiteindelijk zo ver, we waren aangekomen op het kampterrein. Wat waren wij trots op jullie!!!!

 

De tenten werden verdeeld, de luchtbedden werden opgeblazen en daarna was het tijd voor onze eerste maaltijd. Bikker de bikker de bik bik bik, happer de happer de hap hap hap eeeet smaaakelijk. Na dit gezongen te hebben konden wij aanvallen.

 

Na het eten werden er aantal punten gezamenlijk besproken:

 • Kampregels
 • Corvee bord

En het leukste volgende de spelbrekers het ROOD/GROENE bord. De eerste avond stonden de eerste spelbrekers al op het bord: Roemer, Isa en Misha. Is dit positief of negatief? Deze vraag kan je vragen aan de spelbrekers. Een aantal spelbrekers deden er alles aan om niet op het bord te komen en andere spelbrekers zagen de humor van het bord wel in.

 

Nadat de eerste corvee groep klaar was met afwassen was het tijd voor ons avondprogramma. Om elkaar goed te leren kennen gingen wij met ze alle het bos in om een kennismaking spel te doen. Alle spelbrekers + leiding hadden een voorwerp meegenomen wat symbool voor hem/haar staat.

 

De voorwerpen werden op de grond gelegd en de spelbrekers moesten raden welk voorwerp bij welke spelbreker of leiding hoorde. Vooral de aardappel was een hot item, na meerdere malen geraden te hebben, bleek de aardappel van Roxy te zijn. Omdat zij van aardappelen houdt. Goed bedacht Roxy !!!

 

Na alle voorwerpen geraden te hebben zijn wij richting het kampterrein gegaan voor nog een spel. Zodra dit spel werd genoemd riepen de spelbrekers vooral het woord: NEEEEEEE. Want het was tijd voor Koen zijn namenspel. Het namen spel wordt als leuk ervaren als het in een keer goed gaat maar zodra een iemand niet oplet dan gaat het verhaal weer vanaf het begin voorgelezen worden. Iedereen moest goed opletten of zijn/haar naam werd genoemd want dan moest je opstaan. Uiteindelijk moest het verhaal een paar worden gelezen voordat iedereen door had wanneer zijn/haar naam werd genoemd. Wat een lol hebben wij gehad om dit verhaal. Koen, onze complimenten naar jou, het was weer een goed verhaal!!!!

 

Na het namenspel was het tijd voor thee + ontbijtkoek.

 • En daarna tijd om te gaan slapen toch??
 • Want de spelbrekers waren moe van het fietsen toch??
 • Of was het juist tijd voor gezellig keten in de tent en ontsnappen??

Volgens ons het laatste haha :)

 

 

 

 

Zondag 14 juli 2019

De 2e dag van het kamp is aangebroken. Om half 8 werd de leiding wakker gemaakt door een groep kinderen die geen last hadden van vermoeidheid of een hele dag fietsen. Het is te hopen dat dit geen voorbode is voor de rest van de week.

 

Bij de spelbrekers is het een traditie om de dag te beginnen met een dansje. Met volle overgave en een grote portie energie gooide iedereen z’n best moves er uit.

 

Het thema van deze dag is Social Media. Na een stevig ontbijt was het tijd om boeven te gaan vangen, ook wel bekend als Jachtseizoen. De groep werd opgesplitst in tweeën. Een groep moest ontsnappen en de andere moest gaan zoeken. De eerste groep ging onder leiding van Koen, Jeroen en Daan op pad om uit de handen te blijven van de jagers. Dit lukte aardig, maar uiteindelijk liepen ze in de val. Na wat overleg over hoe het mis ging was het tijd om de groepen te wisselen. Na wat misleidingen en trucjes is het ook deze groep niet gelukt om uit de handen te blijven van de jagers.

 

Na de lunch was tijd om te gaan zwemmen. Even alles afspoelen en verkoeling zoeken na zo’n intensieve ochtend.

 

In de avond stond er sperziebonen op het menu. Gecombineerd met een slavink, aardappelpuree samen wat uitjes en spekjes. Dit viel erg in de smaak, want alles was helemaal op.

 

Na even wat vrije tijd na het eten was het tijd voor de ‘Grote Don Bosco Youtube Quiz’. Verdeeld over vier groepen gingen de kinderen de strijd met elkaar met alles wat ze weten over vloggers en Youtube. Tussendoor konden er extra punten verdiend worden met challenges. Challenges zoals: pindakaas eten met een bitje in, zoveel mogelijk marshmallows in de mond stoppen, geblindeerd make-up op doen en een selfie-estafette.

 

Na het avondprogramma was er nog een kopje thee en ontbijtkoek bij het kampvuur om even bij te komen van de quiz. Maar erg rustig werden ze niet, want iedereen wist wel een eng verhaal te vertellen. Nadat iedereen ze zegje had gedaan was het tijd om te gaan slapen. Tenminste dat hoopte de leiding… maar niets was minder waar!

 

                                                          

 

 

Maandag 15 juli 2019

De spelbrekers dachten lekker zomervakantie te hebben en gezellig op kamp te zijn maar toen stond de maandag ineens in het teken van een ‘’Schooldag’’. Alle spelbrekers en leiding waren omgetoverd tot echte nerds. En de tent was omgetoverd tot een klaslokaal met een echt schoolbord.

 

De dag begon met de schoolregels en de snoepjes voor in de broodtrommels werden uitgedeeld. Daarna was het tijd om er achter te komen in welk team je zat. De kleuren zaten onder hun banken verstopt. De teams moesten hun naambordjes in het bos zoeken en daarna opzoek gaan naar hun teamshirt. De teamshirt waren nat gemaakt maar dat kon de fanatieke nerds ( Tim, Giel, Sophie, Luna, Isa en Roemer) niks schelen. Als het punten oplevert deden zij alles voor hun team. Wat deed iedereen fanatiek mee!!!!

 

Nadat alle teams gereed waren was het tijd om de opdrachten individueel uit te voeren, iedereen kreeg een eigen rapport met opdrachten erin. De spelbrekers moesten een code kraken, dieren raden, kleuren matchen, talen rangschikken, vragen over leiding beantwoorden en waar is Marelly spelen? Maar wie is Marelly dat is een vraag die wel werd gesteld?

 

Na het beantwoorden van alle opdrachten gingen de spelbrekers snel in het klaslokaal zitten want de directeur kwam op bezoek en dat betekend natuurlijk netjes stil zitten. De directeur was BOB. De directeur kwam alle rapporten bekijken en bij goed gedrag de rapporten ondertekenen. Een voor een gingen alle spelbrekers langs bij Bob, soms kreeg je meteen een handtekening en soms moest je even een som oplossen.

 

Het was alweer tijd voor de lunch want na het lunchen stond Marelly voor de deur. Nu kwamen de spelbrekers er achter dat Marelly van het spel vanmorgen, de gymlerares was. Zo kregen alle spelbrekers of eigenlijk moet ik zeggen nerds een leuke gymles. Iedereen deed fanatiek mee. Bedankt Marelly voor je gymles!!!!!!

 

Na een schooldag ga je normaal gesproken naar huis maar dat kon natuurlijk niet. Hierdoor was de mogelijkheid om een kaart te sturen naar familieleden thuis. Dit vonden de spelbrekers wel een goed idee. Zo werden er heeeel veeeel kaarten geschreven.

 

Maar de schooldag was nog niet afgelopen want in de avond stond er nog een deel op het programma. Alle ouders hadden informatie aangeleverd over hun kind en deze informatie gingen wij gebruiken. Want zouden de spelbrekers raden wat hun ouders over hun hadden geschreven. Zo begon ronde 1 met onderstaande vragen:

 • Welke spelbreker heeft altijd twee verschillende sokken aan?
 • Welke spelbreker heeft nog een melktand?
 • Welke spelbreker kijkt er graag naar enge series?
 • Welke spelbreker maakt gekke geluidjes?

 

En dit soort vragen stelde wij aan de spelbrekers. Mocht je denken dat de vraag bij jou hoorde moest je naar voren komen. Had je het goed mocht je een prijsje uitzoeken, had je het fout moest je een dansje doen.

 

Zo kwamen wij erachter dat sommige spelbrekers bij veel vragen dachten dat het over hun ging. Zo kwamen Jurre en Sophie vaak naar voren voor een dansje. En toen kwamen wij er achter dat Jurre graag op klassieke muziek danst en Sophie echt een show kan maken.

 

Bij ronde 2 moesten de spelbrekers antwoord geven op verschillende vragen:

 • Welk symbool had team zwart op hun shirt staan?
 • Waar kwamen de shirts vandaan?
 • Wie had een witte voorkant op zijn rapport?

 

Bij ronde 3 gingen wij van start met levend kwartet. Dit ging aan het begin goed maar uiteindelijk waren alle spelbrekers wel een beetje moe? Dus was de concentratie ver te zoeken.

 

Was het dan maar beter om de schooldag te beëindigen? Oohnee dat kon nog niet want conciërge Twan moest nog even alles opruimen en had hierbij hulp nodig. Alle spelbrekers die een rode kaart hadden gekregen (voor niet luisteren) of een te laat briefje (voor te laat komen) gingen de conciërge helpen. Uiteindelijk van de 24 spelbrekers gingen er 16 spelbrekers helpen. Dit liet ons inzien dat er maar acht spelbrekers goed geluisterd hadden deze schooldag haha. De acht spelbrekers werden beloond met wat drinken en een koekje bij het kampvuur. Daarna was het voor alle spelbrekers tijd om naar bed te gaan.

 

Directeur Bob, concierge Twan, schoolbord, leerkrachten, scholieren/spelbrekers, nerdoutfit, wc ketting, rapporten, rode kaarten, te laat briefjes en gymlerares Marelly. 

Conclusie: School op Don Bosco kamp is te gek!!!!!!

 

                                                    

 

 

Dinsdag 16 juli 2019

Na het ontbijt en de nodige corvee taken werd de groep in tweeën gedeeld. Het was namelijk tijd voor de jongens en meiden dag. De jongens moesten hun leger outfit aantrekken en de meiden hun roze outfit. De jongens gingen deze ochtend op pad met de leiders Koen en Jeroen en de meiden met Daan, Rosa en Asley.

 

Voor de jongens begon de ochtend met een wat rek en strek oefeningen onder leiding van Jurre dit was voornamelijk om nog even goed wakker worden. Hierna zijn de jongens met ze alle richting het barak van de kookstaf gegaan. De jongens dag stond in het teken van overleven in het wild. De eerste taak was om vuur te maken in een vuur ton. Als snel werd er door middel van wat karton en gesprokkeld hout een aardig vuurtje aangestoken. Toen het vuur aan stond zijn ze gaan schieten met pijl en boog in het bos. Dit was toch moeilijk dan verwacht want op de leiding na heeft niemand iets geraakt. Na het pijl en boog schieten zijn alle jongens terug gegaan naar het aangestoken vuurtje. Het was tijd om wat te eten en aangezien ze nog een vuurtje hadden werd er een rooster over de vuurkorf gelegd en werden er heerlijke hamburgers gebakken. Na deze lunch kwam de luchtbuksen tevoorschijn en alle jongens werden enthousiast. De doelwitten waren flesjes water blikjes en ballonnen in het bos. Na wat instructies wist iedereen wel een doelwit te raken en konden we mooi de jongens dag afsluiten.

 

Ondertussen waren de meiden bezig met een high-tea met heerlijke hapjes. Er werd lekker geroddeld en gesmikkeld. We hebben een liefdes spel gedaan waarbij wij verschillende vragen gingen beantwoorden en opdrachten gingen uitvoeren:

 • Op wie ben jij verliefd?
 • Wil je later trouwen?
 • Doe een dansje
 • Zorg dat iedereen mee danst op het liedje tante Rita

 

Alle meiden deden gezellig mee en zo hebben wij elkaar weer wat beter leren kennen. Hierna was het tijd om met make-up aan de slag te gaan. Alle meiden hadden verschillende maskers gekregen en nadat de gezichten schoon waren begon iedereen met de make-up of nagellak. Iedereen zag er prachtig uit. Al vroegen wij ons wel af waarom er zoveel nagellak op de tafel zat? Uiteindelijk bleken een aantal spelbrekers nagellak vooral gebruikt te hebben voor hun handen. Bij de vraag wie het gedaan had, zweeg iedereen. Uiteindelijk met de vraag laat je handen zien, werd er wel duidelijk wie er met nagellak gespeeld had haha. Wij konden er om lachen maar het was even een klusje om alles schoon te maken.

 

Op dinsdag avond was zoals elk jaar het DIAP (dinsdag avond programma). Dit begon met een gezamenlijk diner met alle aanwezige groepen op het kampterrein. De kookstaf had de hele dag staan bbqen dus voor iedereen was er dan ook een saté, hamburger, aardappeltjes sla en nog veel meer lekkers. Na het eten was er ook nog een ijsje voor iedereen en kon het DIAP beginnen. Dit jaar had de organisatie van het DIAP een leuk nieuw concept bedacht. Normaal gesproken worden bij de DIAP verschillende optredens gedaan door alle groepen. Dit jaar werd elke groep in tweeën gedeeld. 12 spelbrekers tegen 12 spelbrekers. Met leiders Jeroen en Daan als aangewezen “captains”. De groepen moesten verschillende rondes tegen elkaar strijden. De verliezende captain zal worden gestraft. De eerste ronde moesten de spelbrekers met een lepel in de mond een pingpong bal in de lepel houden. Als deze viel waren er geen consequenties voor de spelbrekers maar wel voor de captain. Jeroen en Daan zaten op een stoel met elk 1 kind van de puppy’s met een enorm waterpistool voor hun neus. Elke keer als de bal op de grond viel kreeg de captain een waterstraal op hem gespoten. En ja dan weten de spelbrekers wel wat ze moeten doen… Zo vaak mogelijk de bal laten vallen natuurlijk. Het team van Daan werd uiteindelijk het winnende team en dat betekende een straf voor Jeroen. Bij elke groep was er dus een verliezend leiding en die kregen uiteindelijk een vla douche. In de tweede ronde moest er water in een emmer worden gegooid door middel van een helm met daarop een soort knakworstblik vast gelijmd. Jullie begrijpen het al de captains zaten bij de emmer en er belanden meer water op de captains dan in de emmer.  De derde ronde moesten Jeroen en Daan de helmen op en mochten de kinderen eieren gooien. De bedoeling was dat Jeroen en Daan zo veel mogelijk eieren in het blik op de helm vingen. Hierbij had Jeroen de meeste eieren gevangen en moest Daan op het straf bankje.

 

Na het DIAP waren zijn we gaan bosjassen in het bos buiten het kampterrein en bij terugkomst op het terrein hebben we nog even met bij het kampvuur gezeten. Hierna was het bedtijd en gingen alle spelbrekers natuurlijk meteen slapen.

 

 

 

 

Woensdag 17 juli 2019 

Goedemorgen lieve spelbrekers dat is wat de leiders riepen op het kampterrein maar om 09:15 waren de spelbrekers moe en hadden geen zin in een dansje. Toen wij na de macarena zeiden jullie mogen je bed weer in? Rende sommige spelbrekers al richting hun tent, toen wij in koor zeiden grapje: vonden de spelbrekers dat niet zo grappig..

 

Wij hebben rustig ontbeten en corvee gedaan en daarna was het tijd om gips maskers te maken. Het resultaat is erg leuk geworden. 

 

Daarna moest iedereen zich klaar maken voor ons WOMP uitje. Wij gingen vandaag suppen, kanoën en windsurfen. Hier werden de spelbrekers erg enthousiast van. De zon ging ook nog schijnen dus alle vermoeide gezichten maakte plaats voor vrolijke gezichten.

 

Met ze alle op de fiets richting het uitje met een leuke toevoeging: we gingen met het pontje.

 

Eenmaal aangekomen werden de spelbrekers in drie groepen verdeeld en konden wij starten met de water onderdelen. Iedereen had veel plezier en wat fijn dat wij afkoeling konden zoeken in het water. Want het was best warm.

 

Na 1,5 uur was het tijd om te wisselen met de oudste groepen en toen gingen wij spelletjes doen op het strand. Volleybal, tennis en voetballen. Dit hebben wij even volgehouden maar uiteindelijk gekozen om lekker in het water te gaan spelen/zwemmen.

 

Om 17:45 snel weer terug naar het pontje, want het pontje ging voor het laatst om 18:00.

Eenmaal aangekomen op het kampterrein nog even chillen en daarna tijd voor het avondeten. Na een intensieve dag hadden wij wel trek.

 

Het was tijd voor het avond programma: CASINO. De spelbrekers hadden er zin in. Er was roulette, black jack en rummikub. En extra onderdelen, je kon krasloten kopen en raden welk getal in de koffer zat. De spelbrekers kregen allemaal 100 euro en daar konden zij muntjes van kopen. De muntjes werden grof ingezet waardoor Isa al haar muntjes verloor maar bijvoorbeeld Roemer heel veel muntjes had gewonnen.

 

Als eindspel kwam casinobaas Bob onderhandelen met de kinderen, wie durfde grof muntjes in te zetten om uiteindelijk de meeste muntjes te hebben. Je kon van de muntjes snoep kopen of juist inzetten om het spel te winnen? Uiteindelijk heeft Roemer de casinoavond gewonnen. Bob had een pretpakket samengesteld met veel eten, Roemer was hier heel blij mee en liep met een grote lach het casino uit.

 

 

 

 

Donderdag 18 juli 2019

De leiding wordt langzaam wakker van de zon die door het tent doek schijnt en vonden het tijd dat ook de kinderen wakker werden. Onder het genot van een lekker muziekje kwamen de kinderen één voor één naar buiten gestrompeld met dichtgeplakte ogen van de vermoeidheid.

 

Na het dansje en het ontbijt was het tijd voor de muziekquiz. 3 teams werden getest op het gebied van kennis en zangkwaliteiten. Zo lag de kwaliteit van Jeroen niet bij het zingen, maar die van Babs juist wel. Met haar prachtige stem bracht zij Koen’s favoriete liedje ‘señorita’ ten gehore. Complimenten daarvoor!

 

Inmiddels liep het kwik aardig omhoog en werden er flesjes water aangeleverd om iedereen weer vocht toe te dienen. Na deze kleine break was het tijd voor het volgende uitje van de Spelbrekers. Minigolfen. Rosa keek hier de hele week al naar uit, maar over de uitslag zullen we het maar niet hebben.

 

Eenmaal terug op het kampterrein was er even tijd om bij te komen van alle toffe activiteiten en programma’s van de afgelopen week. Koen en Jeroen legde de laatste hand aan het avondprogramma en toen was het alweer tijd voor het avondeten. Dit keer stond er nasi op het menu.

 

Dit werd bij de leiding positief ontvangen, maar bij de kinderen waren de meningen iets meer verdeeld. Misschien dat een beetje kroepoek en lekker veel satésaus helpt, Rinske? Er moest in ieder geval goed gegeten worden, want er moest hard gewerkt worden tijdens het avondprogramma.

 

Het thema daarvan was Escaperoom. En niet zomaar één! De voorbereiding was zo immens veel dat zelfs Koen en Jeroen op woensdagnacht nog tot 3uur in de nacht bezig waren. In het donker waren ze nog stappen aan het tellen en routes aan het maken.

 

Eenmaal begonnen aan de escaperoom ging het er fanatiek aan toe. Er moesten puzzels worden opgelost, codes en sleutels moesten er gezocht worden met UV-lampen en als finalespel moest er een schat gevonden en opgegraven worden. Het leek wel een mijnenveld zoveel kuilen waren er op het terrein. Uiteindelijk werd de schat gevonden en moest er samengewerkt worden. de schat lag een meter diep en was goed gevuld met frisdrank, snoep, chips en noem maar op.

 

Ook dit werd nabesproken bij het kampvuur en toen was het tijd om te gaan ontsnappen, het was de laatste avond dat het nog kon. En dat heeft de leiding geweten. 12 kinderen waren er ontsnapt en het duurde niet lang of het eerste groepje was gevonden. Toen alle kinderen gevonden waren, gingen Kyra en Roemer er als een malle vandoor en ontliepen daardoor hun straf.

 

 

 

 

Vrijdag 19 juli 2019

Na een wilde nacht vol ontsnappingen uit tenten, gepakt worden en weer wegrennen is het Roemer en Kyra gelukt uit handen te blijven van de leiding en zonder straf naar bed te gaan. Ze hadden zelfs nog het lef om een brief voor de leiding achter te laten dat het was gelukt om uit handen te blijven. Lois, Josefien, Mandy, Luna, Julia, Isa, Roxy, Rinske, Juna, Giel, Luwe en Jurre hadden minder geluk en werden gepakt. Verschillende straffen zijn uit gedeeld waaronder, hoofd schouders knie en teen met vla op de handen.

 

Bij het opstaan was goed te zien wie het laat hadden gemaakt want wat waren ze kapot vrijdag ochtend. De dag begon met een dansje, maar als snel moest er gegeten worden en worden opgeruimd. De tenten waarin we de hele week hebben geslapen werden namelijk vandaag al afgebroken. Iedereen moest dus ze tas inpakken en zijn luchtbed verplaatsen naar het barak waar de puppy’s vandaag uit gingen. Iedereen moest wel even aangespoord worden anders waren ze nu nog aan het inpakken. Rond 12 uur zijn we met ze alle op de fiets gestapt richting het zwembad.

 

Na een paar uurtjes zwemmen was het tijd om richting het centrum van Harderwijk te fietsen om de laatste inkopen te doen voor de terugweg op de fiets. Rond half 6 gingen we terug naar het kampterrein en konden we meteen eten. Op het menu.. Pannenkoeken…. Ik heb spelbrekers 5 pannenkoeken zien eten dus ja ze waren weer heerlijk dit jaar. 

 

Na het eten gingen de puppy’s en vrijbuiters naar huis en hebben we ze uitgezwaaid. Toen was het tijd om de disco outfits uit de tassen te halen. Het thema was dit jaar Crime Scene Investigation (CSI) en iedereen had ze leukste outfit aangetrokken. Na een loopje door het bos kwamen we bij de disco, hier werden alle kampnummertjes natuurlijk gedraaid en werd een “Moord” spel gespeeld genaamd GOTCHA. Roemer mocht zich uiteindelijk de grote moordenaar noemen en werd als winnaar bekroond. Om half 11 werd de kookstaf, kampleiding en vertrekkend leider Rosa nog even in het zonnetje gezet en was het tijd om snel te gaan slapen voor de fietstocht van morgen. 

 

 

 

Zaterdag 20  juli 2019

REGEN, REGEN, REGEN! Zoals de voorspellingen al aan gaven.  De hele week was het heerlijk weer, maar vandaag kregen we een portie karma over ons heen.

 

De eerste groep was nog geen 15 minuten onderweg of kregen een fikse hoosbui op hun hoofd. Snel regenkleding aantrekken en door. Tot aan de eerste pauze heeft het continu geregend. Daarna begon het zonnetje te schijnen. Het tempo zat er lekker in en voor we het wisten waren we al in de buurt van Amsterdam.

 

Met nog 30 kilometer te gaan en nog 3 uur op de klok konden we lekker rustig aan doen. Sommige namen dit iets te letterlijk. De rustige week zonder bezoekjes aan artsen of dokters werd bruut verstoord toen Luwe een stoeprandje pakte en op z’n schouder/sleutelbeen viel. Gevreesd werd voor het ergste en er werd voor de zekerheid een foto gemaakt. Het was gelukkig geen breuk en kon hij later aansluiten bij het ontvangst in Halfweg. Na nog een flinke bui op de schipholweg kwamen de kinderen aan in halfweg. Met Luwe achterop bij Jeroen kwamen we rond 5uur aan bij Don Bosco en wederom scheen het zonnetje en kon iedereen lekker opdrogen en in de handen van papa, mama, opa, oma en de rest van de mensen die ons in grote getalen binnen haalde.

 

Nog even een praatje over hoe de week verliep en een klein bedankje was het tijd om te gaan douchen en lekker te gaan slapen, want dat hadden jullie wel nodig na al die korte nachten!

 

Wij hebben enorm genoten van jullie Spelbrekers en kijken toch met een beetje heimwee terug op een super leuke week. Eentje om nooit meer te vergeten voor iedereen en zeker voor Rosa, voor wie het de laatste kamp was. Helaas stopt ze er mee, maar ze zal zeker een keer langskomen op club.

 

Wist je dat (ingevuld door de Spelbrekers)

 • Het kamp echt goud was?
 • Dat Jeroen kan Twurken?
 • Dat Daan de handstrand en radslag kan?
 • Dat Lois goed kan vlechten?
 • Julia en Sogie BFF’s zijn?
 • Dat Sofie en Isa een stinkbom in de oudste jongens hun tent hebben gedropt?
 • Alle kinderen niet gingen ontsnappen terwijl de leiding vergaderen was?
 • Ik ben wel ontsnapt?
 • Ik ook hahaha?
 • Ik ook hahaha?
 • Dat Sofie goed kan versieren?
 • Roxy en Babs ontsnapt zijn?
 • Isa, leider Daan ging versieren?
 • Dat Mandy veel scheten laat in de tent?
 • Dat Jurre hard trapt, auw?
 • Roemer zijn tattoshop opent, morgen vroeg?
 • Er een mooi versje bestaat namelijjk: niks aan de hand lulloeant?
 • Rinske koenen haat?
 • Er superveel kerstbomen op het terrein om gekapt zijn door k…?
 • Dat Koen goede straffen geeft?
 • Dat Bo de leukste is?
 • Marco goed Elsa kan zingen?
 • Sofie en Julie denkbeeldige vriendjes hebben?
 • Lois probeert Jurre en Sofie bij elkaar te krijgen?
 • Dat Jacoba goed kan zingen?
 • Noelle stinkende tenten haat?
 • Er heel veel teken zijn gevonden?
 • De spelbrekers een leuke groep zijn?
 • Er flesje werd gedraaid?

 

 

Wist je dat (ingevuld door de leiding)

 • Babs rekent met miljoenen?
 • Roemer een boktor gevonden heeft?
 • Sofie een liefdesbrief geschreven heeft voor Jurre?
 • Jurre goed danst op klassieke muziek?
 • Roxy oekaboeka moest dansen na het ontsnappen?
 • Rosalie graag verhalen schrijft?
 • Isa bij alle activiteiten fanatiek mee deed?
 • Tim een eigen tent had?
 • Kyra talent heeft voor ontsnappen?
 • Julia Sinot van knuffel houdt en iedereen tijdens bosjassen een knuffel gaf?
 • Luwe goed kan hakken?
 • Bo onze kapster was waardoor alle jongens met een mooi kapsel rondliepen?
 • Lois de moeder van de groep was?
 • Juna twee keer haar fietssleutel niet kon vinden omdat de leiding het had verstopt?
 • Misha goed hielp tijdens corvee om van het rode bord af te komen?
 • Sam fanatiek tegen Noelle ging boksen op muziek?
 • Jacoba goed kan zingen?  
 • Josephine een stoere meid is, ondanks ze gevallen was op de heenweg helemaal niet aan het klagen was?
 • Noelle twee verschillende sokken draagt?
 • Mandy het alleen doet voor de likes (shirt social media)?
 • Rinske veel kaarten ontvangen heeft?
 • Giel vijf minuten na de uitleg een vraag stelde die we daarvoor al beantwoord hadden?
 • Luna goed kan windsurfen?
 • Julia Slot veel zurenmatten heeft gegeten?

 

Lieve spelbrekers, bedankt voor een mega leuke kamp week. 

Zie onze goude foto's. 

 

Groetjes Koen, Jeroen, Daan, Marco, Asley en Rosa

 

#hetwasgoud #boktor #potentie #fuifje #ontsnappen #plezier #oekaboeka

#kenjedatverhaalvande24spelbrekers #rodegroenebord #vriendschap #mooieherinneringen