eerste slide
tweede slide
Koningsspelen? Bij de Vrijbuiters!

Koningsspelen? Bij de Vrijbuiters!

30-04-2018

Al enige tijd zijn de Koningsspelen niet meer weg te denken bij scholen. Willem-Alexander en zijn Oranjes vinden het geweldig. Sport en spel is wat er op het programma staat. Nu zag ook de koning dat het tijd werd voor wat uitbreiding richting een leuke jeugdvereniging: Don Bosco. De Vrijbuiters moesten eraan geloven! De Spelen konden beginnen!

 

De rood-wit-blauwe vlaggen waren uit de kasten getrokken en van binnen en buiten was het goed versierd. In de Leiderskamer hingen zes spellen die tot deze Koningsspelen behoorden. De kinderen konden een spel van de waslijn afpakken en zich dan opmaken tot een uitdagend potje sport of spel. Ieder spel was gebaseerd op een activiteit waar de Oranjes heel bekend mee zijn. We weten allemaal dat ieder jaar de winterse plaats Lech het toneel voor Maxima en consorten is, om eens te laten zien welke kunststukjes ze beheersen. Amalia zou trots zijn geweest als ze had gezien hoe onze Vrijbuiters dit probeerden te evenaren. Met de voeten in de schoenendozen en met twee hockeysticks in de handen, moesten de kinderen skiënd een parcours afleggen. Dit zag er super uit, wat een talent.

 

Hoe konden de kinderen laten zien een koning of prinsesje te bedienen met een heerlijk glaasje ranja? Daar was een mooie test voor bedacht. Buiten werden de horeca skills van onze Vrijbuiters even goed getest. Met een dienblad in de hand moest zo snel mogelijk worden gezorgd dat de bekers goed gevuld de overkant wisten te bereiken. Dit gaat niet gemakkelijk en zorgde hier en daar voor natte dienbladen en zelfs kleren. De natte kleren kwamen goed van pas buiten, want op het Piet en Pieterplein werden er met sponzen naar elkaar overgegooid. De spons vol gelopen met water, moest worden opgevangen en uitgeknepen boven een lege teil. Al het water zou een lege teil moeten bereiken. Waar onze Oranjes zeer gedreven en goed zijn in het overgooien van sponzen, hadden de Vrijbuiters hier nog moeite mee. En ja dus weer, waren natte kleren het gevolg… lekker bezig jongens! Willem is trots op jullie!

 

De koning lachte zich soms suf om de natte kleding van de Vrijbuiters, maar hij wist niet dat het tijd was voor een grote comeback. Binnen mochten geblinddoekte kinderen namelijk even goed op het hoofd van onze koning prikken. Ze werden rondgedraaid en moesten aan de hand van verbale hints ervoor zorgen dat het spijkertje op het gezicht van Willem-Alexander terecht kwam. Dit gebeurde hoor! Geen Vrijbuiter wist mis te prikken en ook bij het happen naar spekkies, werd er zeer gedreven en geconcentreerd gehandeld. Focus, concentratie en happen maar naar het spekkie! Sjapoo, hier hadden de Oranjes niets van terug!

 

Om 20:00 uur zaten de Spelen er op. Willem was zeer trots op onze Vrijbuiters en vertrok tevreden terug naar zijn landgoed in Wassenaar. Wie weet, wordt een lintje besproken en mogen onze kinderen langskomen voor deze onderscheiding. Tot dan gaan wij lekker verder met de clubs en zien wij jullie volgende week dinsdag weer! Meivakantie of niet… wij gaan gewoon door!

 

Tot volgende week, kanjers!