eerste slide
tweede slide
Minioren kamp 2018

Minioren kamp 2018

10-08-2018

De tijd vliegt en we zijn dan ook al weer twee weken verder. Vanuit de leiding kunnen we zeggen dat we ontzettend hebben genoten van het kamp met de Minioren. Het programma was goed gevuld, en zoals het op papier stond, werd het ook in de praktijk gebracht. Kortom, een kamp jaar om nooit te vergeten! Maar om de herinneringen te versterken, nemen we jullie graag nog een keer mee door Don Bosco kamp 2018 van de Minioren. 

 

 

Zaterdag 21 juli:

Het was weer zover: Don Bosco kamp! Helaas kon marloes niet mee op kamp, maar Marissa was de beste vervanging die we voor haar konden wensen! Iedereen ging vol goede moed de auto in en het was tijd voor de eerste stop: het Hans en Grietje bos, samen met Gio. Ondertussen is het een jaarlijkse stop geworden. Na uren speelplezier zijn we met z'n alle een patatje wezen eten in Harderwijk! Met de mega bestelling was de eigenaar minder blij, hij raakte de controle een beetje kwijt tijdens het bakken. Op naar Nunspeet. De luchtbedden parade kon beginnen, want die wil naast die, en die naast die, maar tegelijkertijd ook tegen de muur aan. Na een aantal tranen en ontevreden blikken lag uiteindelijk iedereen op de juiste plek. Na een hoop gekeet, vielen de minioren lekker in slaap, in een barak wat omringd was door vele naaldbomen.

 

Zondag 22 juli:

Een zondags ontbijtje met een pittige hoeveelheid hagelslag was de bodem voor een drukke dag. 'S morgen werden er kaarten geschreven en werd er met Tessa op een wel hele rare manier een shirt geschilderd, namelijk met een vliegenmepper! Maar ouders, wat laten jullie de kinderen af en toe zweten en zwoegen want met 9 kaarten was Estée de koploper van de tafel, maar was Damian met 7 stuks ook niet zomaar klaar met schrijven. Ook hadden de kinderen zo nu en dan wat vrije tijd en werd er bijvoorbeeld naar de schat van Victoria gezocht. De ochtend sloten we af met een heerlijk broodje knakworst. Wat mogen we de kookstaf dankbaar zijn, want ze hebben ons weer helemaal in de watten gelegd! Met een volle maag gingen de minioren de hort op en begon Tijn met een eigen Minioren hut. In de middag stond verder ook een knutsel gepland! We gingen dierenmaskers maken, met een giraffe, olifant, krokodil of beer als keuze. Lastig, maar de Minioren overtroffen de verwachtingen en zo werd ook bij dit programma met volle teugen genoten! Later op de middag was het tijd voor een kleine siësta! Daan en Lars grepen elke kans om ook maar even te slapen! Verder ontbrak Bram deze middag om af te zwemmen voor zijn B diploma. En niet voor niets want hij is met een diploma terug gekomen! Na een quiz door de bossen werd het tijd om te dansen in het bos! Het was het moment voor Suus, Jennifer, Bodil en Liv om helemaal los te gaan op de muziek. Het was alweer tijd om te eten en te genieten van een zomerse stamppot. Ook konden de minioren genieten van een kwarktaart die ze zelf hadden gebakken met chef Jeroen eerder die dag. Tot slot nog een leuke voorstelling met de zielige giraffe Silvio en zijn dierenvrienden. Na een kwartiertje lachen gingen de Minioren hun tanden poetsen. Ook werden de Minioren gewassen en op teken gecontroleerd, want de omstandigheden waren nogal bossig! Weltrusten lieve Minoren, de tweede en laatste nacht gaat in. 

 

Maandag 23 juli:

De zon kwam op en de minioren worden wakker. Ouders, laat volgende jaar de bedjes maar thuis, want maarliefst 5 minioren lagen naast hun bed toen ze wakker werden. Waaronder Finn. Eerst ontbijten en daarna begon het drama: de kamer moest ontruimd worden. Wat een bende hebben ze gemaakt, en Jurre was de koploper als het ging om vragen naar verdwaalde spullen. Alvast excuses aan de moeder van Damian, een slipper heeft de strijd verloren en is helaas spoorloos... Ondanks de grote hoeveelheid tassen paste alles in het busje van Marissa. Het was tijd om het programma te vervolgen, met een schoenendoos van Tessa, en een sporen-speurtocht met Nicky. Maar als jullie vragen, wie is de beste overlever in de bossen?, dan is dat Caelynn, die was niet weg te krijgen bij der knutsels in de bossen zoals een vogelhuisje. Later die middag was het tijd om ontspannen met water te spelen. Amy en Britt waren de waterratjes op kamp, die waren elk moment van de dag in voor een duik in het kleine badje. Het laatste programma stond daarna klaar, dus

Nick en Sil deden een "Weet wat je eet" en "Raad waarin je staat" in 2 teams. Ondanks dat ze genoten, waren de Minioren heel erg moe en hadden trek in pannenkoeken. Vooral Leon, want die kon het woord pannenkoeken echt wel heel hard schreeuwen! De laatse maaltijd volgde en de rijders arriveerden! Tijd om naar huis te gaan, maar wat hebben we genoten! 

 

Alle minioren willen we bedanken voor de gezelligheid en hun enthousiasme! Graag zien we jullie allemaal terug volgend club seizoen bij Don Bosco, maar geniet eerst nog van de heerlijke zomervakantie! 

 

Een hele dikke knuffel van Nicky, Jeroen, Tessa, Marissa, Silvio en natuurlijk Marloes!