eerste slide
tweede slide
Namens het bestuur

Namens het bestuur

25-04-2018

‘-20 graden’ sprak de eskimo. ‘De lente hangt de lucht’. Het was eind april en mijn vakantie in het Arctisch gebied zou spoedig tot een einde komen. Al kijkend over de koude Noordelijkse IJszee, met haar witte uitgestrekte vlakten, moest ik denken aan Don Bosco. In Halfweg ging het kwik over de 25 graden en mijn moeder liet via emoticons weten dat het warm was. Deze temperaturen zorgen altijd voor een nieuwe impuls voor de Don Bocso clubs. Veldjes worden weer opgezocht, meertjes bevaren en een enkele groep bracht zelfs een bezoek aan het strand. Kortom, ook voor de clubprogramma’s biedt dit weer nieuwe kansen en kan het warme clubgebouw verlaten worden.

Met de lente in het vooruitzicht breekt tevens een hectische periode aan binnen Don Bosco. De leiding is druk bezig om de diverse activiteiten vorm te geven. Zo waren daar het Jaarfeest en het Zwemfestijn, twee goed georganiseerde evenementen waarbij ik ongelofelijk veel lachende gezichten gezien heb, onder zowel de kinderen als de leiding. Met kamp in het vooruitzicht zijn ook hier de nodige voorbereidingen in gang gezet. De prikkaartenactie voor een extra lekkernij staat in de steigers en vergeet natuurlijk de kampvergaderingen niet waarin de programma’s bekokstoofd worden. Samen met Robin Poelsma en Ilona Blijleven ben ik bezig de week van de Oudste Jongens voor te bereiden en ik kan jullie vertellen dat de voorpret rondom deze prachtweek al bijna net zo leuk is, als de kampweek zelf. Voordat het zover is wordt er eerst nog door Don Bosco de jaarlijkse Avondvierdaagse georganiseerd. De leiding fungeert hierbij als organisator/klaar-over en het plezier wat we zelf als kind hadden na het lopen van een veertigtal kilometers hopen we op deze manier over te dragen.

Het gaat goed met onze vereniging en het fundament van dit succes ligt voor de inzetbaarheid van de talloze vrijwilligers die zich inzetten voor Don Bosco. In de tumult van alledag valt dit niet gelijk op, maar hier vanaf een afstand op de koude poolvlakte ga je pas beseffen hoe bijzonder dit allemaal is. Uit de dromen van de lente wordt in de herst jam gemaakt en hopelijk kunnen we dan met al onze activiteiten meer kinderen in de omgeving bereiken die aan het begin van de nieuwe schoolperiode met plezier naar Don Bosco willen.