eerste slide
tweede slide
Paasclub bij de Vrijbuiters

Paasclub bij de Vrijbuiters

28-03-2018

De klok is afgelopen weekend een uurtje vooruitgegaan en ook dat was al reden genoeg voor een feestje. Heerlijk verzamelen op het plein een samen even genieten van de laatste (koude) zonnestralen.

 

Toen we eindelijk met zijn alle naar binnen mochten rook het als een ware banketbakkerij. Villa Bosco was gevuld met de zoete warme lucht van kaneel paashaas broodjes. De brengt ons gelijk bij het eerste onderdeel. In de leiderskamer (welke anders verboden terrein is) had leider Menno een professionele oven geïnstalleerd. Door een strook deeg lekker te besmeren boter en vervolgens goed uit te drukken met extra donkere basterdsuiker ontstond al gauw een heerlijk gebakje. Geheel in thema werden deze stroken opgerold en gebouwen tot een heuse paashaas en het resultaat was niet alleen heerlijk voor de mond, maar ook het oog kwam niks te kort.

 

Aan de discokant werd door leidster Melissa een ouderwets Zweeds renspel uitgezet. Hierbij werden echt paas vragen door de hele ruimte verstopt, en moest je door het goed beantwoorden van de vragen een woord bij elkaar puzzelen. Er werd veel gediscussieerd en getwist over de mogelijke uitkomst, maar er was toch echt maar 1 antwoord juist. **Trommelgeroffel** Het enige goede antwoord was…. Paaseieren!

 

Na het stukje puzzelen was het tijd voor een ludieke paashaas knutsel bij leider Donnie aan de hobbykant. Door middel van het knippen en vervolgens lijmen van stroken werd op een bijzondere manier een staande paasbaas gecreëerd. Echte kunstwerken en dat in een mum van tijd.

 

Als laats mocht er in de gymzaal nog even traditie getrouw naar, hoe kan het ook anders, paaseieren worden gezocht. De paashaas had dit keer wel erg zijn best gedaan. Misschien komt het omdat hij weet dat de gemiddelde Vrijbuiters erg vernuftig is, maar de eitjes werden zelfs aan de touwen en in de ladders verstopt. Ongelofelijk! Toch gaat het gerucht daar er nog steeds paaseitjes te vinden zijn in de gymzaal.. maar waar?

 

Nou dat was ons het feestje weer wel he? Kijk nog ook nog even hier! Daar vind je de foto’s van de ware festijn.

 

Graag tot volgende week.

 

Groetjes,

Elena, Sanne, Melissa, Donnie, Menno en Bastiaan

Paasclub bij de Vrijbuiters