eerste slide
tweede slide
Puppies!

Puppies!

06-02-2019

Het begin van de tweede seizoenshelft! Melissa is weer terug van haar reis naar Australië en we beginnen weer met een voltallige club aan leiding het jaar 2019. Dat het voor iedereen maar een heel mooi jaar mag worden en vooral veel lol en gezelligheid op de donderdagavonden! Er zitten alweer een aantal clubs op en wij willen nog even een samenvatting geven van hoe leuk we het weer hebben gehad!

We wilden de Puppies even op de proef stellen; in het midden van de zaal hadden we een ton geplaatst, deze zat vol met spullen. Één iemand ging achter de ton zitten. De rest van de kids mochten één voor één een voorwerp proberen te stelen uit de ton. Maar dit moest zo stil mogelijk. Als degene die bij de ton zat je hoorde, dan was je af! Dit was waarschijnlijk de allereerste club waarbij de kinderen een half uur lang muisstil zijn gebleven en er ook nog van genoten. Wat was het spannend!

Ondertussen werd er in het clubgebouw aan de knutselkant hard gewerkt aan de knutsel. Zij mochten vandaag hun eigen monstertje maken. De mooiste en vooral hele creaties kwamen eruit.

Een week later mochten de jongens laten zien hoe sterk zij waren en de meisjes hoe lief zij zijn. In de gymzaal was het een ware competitie tussen de jongens en de meisjes. Zij zouden een traktatie krijgen als zij zouden winnen, dus fanatieker kon je ze niet krijgen. Lian won het touwtjespringen, Britt mocht laten zien hoe boos zij kan kijken, Mees won het snelst koekjes naar binnen werken en de jongens wonnen uiteraard het touwtrekken! En de winnaar wasssssssss ……….. : Gelijkspel!

In het clubgebouw mochten zij hun eigen meisjes en jongenstekening maken. Dit werd hun stembordje voor het uitbrengen van de stem tijdens de quiz. In deze quiz werden er vragen gesteld zoals ‘Wie is er stoerder? Zijn dat de jongens of de meisjes?’ en ‘Wie lacht er het meest? De jongens of de meiden?’. Ook hier werd het tot onze verbazing een gelijkspel. Dat betekent dat álle kids een traktatie kregen. Gelukkig hadden we net genoeg in huis gehaald!

Vorige week hebben we een dinomuts gemaakt. Het was een uitdaging, maar het resultaat was verbluffend. Ze hebben de leiders echt laten schrikken met hun gevaarlijke dinomutsen! Aan de andere kant van het clubgebouw hebben ze ballonnenspelletjes gedaan. Bijvoorbeeld ballonnendans in plaats van stoelendans. Elke keer werd er een ballon afgepakt en wanneer de muziek stopte moest iedereen een ballon vast hebben. Degene die geen ballon had, die was helaas af. Ook moesten ze in tweetallen naar de andere kant van de zaal lopen met een ballon tussen hun hoofden. Wie het snelst was, won de race! We sloten de week af met Schoenenverstoppertje. Iedereen moest zijn rechterschoen uitdoen, Nina en Stijn verstopten deze schoenen op een mooi plekje. De kinderen moesten hun eigen schoen gaan zoeken, Willem zijn schoen was op een gegeven moment zoek en iedereen moest helpen zoeken. Gelukkig vond Bibi hem op de wc-deur en kon Willem ook weer met twee warme voetjes naar huis!

Wij hebben het afgelopen weken weer goed naar ons zin gehad en hopen jullie ook! Tot donderdag!

 

Knuffels van Bibi, Nina, Matthijs, Stijn, Lovina, Teun en Melissa

 

 

P.s. voor de foto's klik je hier: http://www.don-bosco.nl/album/puppies