eerste slide
tweede slide
Puppies kamp 2018 - Tijdmachine

Puppies kamp 2018 - Tijdmachine

20-08-2018

Puppie kamp 2018

De tijd is eindelijk aangebroken waar iedereen na kamp 2017 zich op verheugd……... PUPPIE KAMP 2018!

Wij nemen jullie mee in een weekje Puppie kamp per dag om te starten met:

Maandag

Half 11 verzamelen we met z’n alle bij het clubhuis van Don Bosco om rond 11 uur te gaan vertrekken richting het kampterrein in Nunspeet. Het was een warme dag. Het kwik tikte de 30 graden aan! Veelte warm eigenlijk voor alle robot pakken maar gelukkig had iedereen zich keurig aan het thema gehouden. Wat hebben we fantastische creaties voorbij zien komen. Complimenten van de leiding aan Mitchell en Renske die wel heel erg hadden uitgepakt!


Het werd tijd om in robot bewegingen richting de auto’s te marcheren. Ander half uur later kwam iedereen op het kampterrein aan waar traditiegetrouw een broodje knakworst klaar lag. Na de lunch besloten we al meteen richting de slaapzaal te gaan om de bedden op te maken. Niet omdat dit in het programma stond, maar omdat de kinderen dit zo ontzettend graag wilden. Na het op maken van de bedden werd het tijd om het bos en het barrak te verkennen. Wat een speelruimte hé jongens! Vervolgens nog even “vrij spelen” om daarna aan tafel te gaan. Bikker de bikker de bik bik bik… Happer de happer de hap hap hap… Het was weer GOED!! 


In de avond had de leiding nog een heus robot spel in petto. Na aanleiding van een aantal vragen die in het bos verstopt waren moesten de kinderen op zoek naar hun grote vriend Larry de Robot. Want wat moesten we zonder Larry?! Na een uur hard zoeken vond Fiene Larry in de keuken. Wat een feest! Helaas alweer tijd om naar bed te gaan. Na wat gerommel en gekeutel vielen alle oogjes dicht.

Dinsdag

 

Dinsdagochtend, de kinderen ontwaken en zijn in hun dromen al afgereisd naar de middeleeuwen.

 

Een dag voor de boeg die in het teken staat van de ridders en prinsessen. Maar voordat de kinderen worden omgetoverd tot echte ridders en prinsessen beginnen we de dag weer met een stevig ontbijt, uiteraard al in het zonnetje. Nadat de magen zijn gevuld zijn de kinderen aan de slag gegaan met het maken van een harnas en prinsessenjurken voor de stoere ridders en prachtige prinsessen onder ons. Ja ja, zelfs Renske moest er aan geloven om een dag door het leven te gaan als prinses.

 

De jongens hadden hun harnas versierd met vilt en de meiden hun jurken met diamanten, steentjes en riempjes. Maar om ze ook een beeld te geven van hoe kleding nou eigenlijk wordt gemaakt moesten de jurken wel nog in elkaar genaaid worden. Geen probleem, naaimachine mee naar Nunspeet en stikken maar. In een heus (geïmproviseerd) naaiatelier werden de jurken in elkaar gezet. Het eindresultaat mocht er wezen! Tot slot nog even met elkaar op de foto voor een geslaagd kiekje.

Tijdens de lunch werden we verrast door de kookstaf met overheerlijke tosti's. Wat werd er goed voor ons gezorgd. Na weer een flinke insmeersessie zijn we aan de slag gegaan met het oefenen van ons optreden voor het dinsdagavondprogramma (met het gehele kamp). Het thema van dit jaar was: musicals. Zo kregen wij de musical: The Lion King aangewezen en gingen we van ridders en prinsessen naar gevaarlijke leeuwen. Er werden maskers gemaakt, er werd gedanst maar bovenal goed geoefend. 

 

Na het oefenen zijn we het bos in gegaan, dit keer weer als ridders en prinsessen. Want in het bos stond ons een spel te wachten waarbij de ridders streden voor de prinsessen. Een leuk renspel waar iedereen erg fanatiek aan mee deed.

 

Na ons bezoek aan het bos was het tijd om ook even aan het thuisfront te denken. Want uiteraard is daar weinig tijd voor op kamp. Er werden kaarten geschreven naar papa's, mama's, opa's, oma's, tante's, ooms, broertjes, zusjes en zelfs naar de honden en de katten. Ook die worden natuurlijk gemist tijdens zo een week kamp. Sommige van ons waren er daardoor ook wel even zoet mee maar gelukkig is het iedereen gelukt om iets leuks achter te laten bij het thuisfront.

 

Verder staat de dinsdag altijd in het teken van het dinsdagavondprogramma, een programma waarbij het gehele kamp samen komt. De oudste groepen kwamen op de fiets naar ons kampterrein en hebben samen met ons genoten van een heerlijke barbecue. En zoals ieder jaar was er een overvloed aan eten en een enorme keuze. Gebakken aardappeltjes, hamburgers, worsten, saté stokjes, appelmoes, tomaten, salades, watermeloen en ga zo nog maar even door. Kookstaf, wederom weer bedankt. Want eten voorbereiden voor zo een 140 man tegelijk, maar ook nog eens in de bloedhitte, is toch wel een bedankje waard. Als toetje werden we nog verrast met heerlijk Italiaans schepijs en daar mogen natuurlijk geen spikkels aan ontbreken.

 

Na het eten zijn we met zijn allen begonnen aan de optredens. Alle groepen hadden iets voorbereid en deden hun stinkende best om eerste te worden. Dit jaar ging de prijs, en hij was meer dan verdiend, naar de Vrijbuiters met hun musicaloptreden van Belle en het beest. Wij waren uiteraard wel even droevig dat we dit jaar naast de pot hebben gepiest maar ons motto blijft: meedoen is belangrijker dan winnen. 

 

Na het programma was de drukke dag helaas alweer voorbij. Pyjama's aan en naar bed. Maar uiteraard niet voordat er Jip en Janneke voorgelezen werd. Heerlijk om mee in slaap te vallen. En dat kwam goed uit, want ook de volgende dag stond ons weer een drukke dag te wachten...

 

 

 

 

 

 

Woensdag

Weten jullie wat woensdag betekent? Nou wij eerst ook niet maar het is Dinodag!

De woensdag van kamp is iedereen inmiddels helemaal in kampsferen en wordt er niet meer gek op gekeken als je een boertje laat tijdens het ontbijt. De dag begint dan ook met een luide boer, het is tenslotte dino dag!

Hoe kan het ook anders dan Dino dag te beginnen als echte archeologen! De Puppies beginnen de dag creatief en maken coole fossielen van echte dino’s. Er wordt alleerst een fossiel mengsel gemaakt van bloem, zout en olie.  Dit mengsel bestaat overigens uit 70% dino. Hierna konden er dino’s in het mengsel worden gedrukt, om zo een fossiel te maken!

Hierna was het tijd om op avontuur te gaan in het bos als archeologen. Normaal gesproken denkt iedereen natuurlijk dat is niet echt een actief beroep. Nou bij de Puppies is alles natuurlijk net even anders. Er moest gerend worden middels een leuk spel. Hierna was het wel de bedoeling om nauwkeurig en precies met kwast de verstopte botten op te graven. Dit was niet voor iedereen even makkelijk om zo nauwkeurig en precies te zijn, haha!

Het leuke van de woensdag is dat er elk jaar een gezamenlijk programma is met de vrijbuiters. Het is voor de Puppies altijd erg spannend om met ouder kinderen en dagje op te trekken. Het maakt het extra spannend dat iedereen in groepjes is ingedeeld om zo de heledag door het bos te lopen en verschillende spelletjes te doen.

Dit jaar was het thema van de WOMP(woensdag middag programma) Jungle, dat sluit mooi aan bij onze dino dag. De kinderen waren in de ochtend al in de ban van het middag programma, er werd namelijk al een mega grote stormbaan opgeblazen. Zo begon de middag met volle verwachtingen en met een gevulde buik vol tosties ging dat helemaal goed komen. Zo waren er allerlei spelletjes van smoothie’s maken tot het trotseren van de stormbaan.

Na zo’n actieve dag stond er weer een heerlijk avondmaal voor ons klaar, namelijk verschillende soorten Pasta! Dat was smullen! Volgens ons staat het record van borden eten op Fiene der naam, maar liefst 3,5 bord pasta, echt respect.

Leiding Matthijs en Stijn vonden jullie al zo lief in de avond en wouden heel graag vroeg naar bed. Dat was natuurlijk prima en dachten dat het kwam door het drukke programma van vandaag. Wat blijkt achteraf… ZE HEBBEN SAMEN MET BIBI EN STELLA EEN SNODE PLAN BEDACHT! ZE GAAN ONTSNAPPEN! Via de achterdeur van het barak slopen jullie als tijgers door de bosjes. Matthijs en Stijn hadden op een gegeven moment, zo iets van; HEH?! Wat zijn ze stil. Matthijs ging dat even controleren, waarna hij schreeuwt: ‘ALAAARMM! De Puppies zijn ontsnapt!’ . Na een zoektocht hadden wij jullie eindelijk gevonden. Na dan denken de ouders natuurlijk, dan lopen ze gelijk lief mee. Niks van waar! Gewoon wegrennen…. Ik hoop dat de ouders dan ook wel begrijpen dat hier een grove straf voor staat. ´Iedereen vruchtenhagel sorteren en snel´  klonk het, zelfs de kookstaf kwam kijken naar deze bandieten! Mitchel dacht nog even een loopje met Matthijs en Stijn te nemen, dat kwam hem duur te staan. Boomknuffelen voor straf. Zo hadden de Puppies wel hun lesje geleerd.

Snel naar bed, want morgen moet je stralen tijdens het schuifelen met je kampliefde.

 

 

 

Donderdag

En dan is het alweer donderdag… Wat gaat de tijd toch snel!

 

Vandaag reizen wij terug naar de VOC-tijd. Dit betekend dat wij beginnen met een eigen boot te maken! Dit hebben jullie gedaan met behulp van een pakketje dat de vader van Stijn voor jullie allemaal gemaakt had. Het bouwpakketje bestond uit wat stokjes, een touwtje, oogschroefjes en jawel een klomp! Jullie konden nu aan de slag: er moest gezaagd worden, schroefjes gedraad en de boot moest uiteraard voorzien worden van een mooi kleurtje. Wat waren jullie weer enthousiast hier mee bezig en hielpen jullie elkaar goed. Na een ochtend knutselen ontstonden de mooiste boten waar jullie dan ook zichtbaar trots op waren!

 

Met de lunch hebben wij onze buikjes volgegeten aan lekkere tosti’s. Vervolgens zijn wij ons klaar gaan maken om naar het meertje te gaan. Eenmaal bij het meertje waren jullie niet meer te houden, wat een feest alle kinderen spetterend in het water! Jullie waren niet uit het water weg te krijgen! Het was dan ook wel jammer jullie er van ons toch echt even uit moesten komen om wat te drinken en een ijsje te eten. En natuurlijk insmeren…. Vooral dat vroeg wel heel veel geduld van jullie. Direct na het insmeren konden jullie echt niet wachten weer het water in te gaan. Dit zijn dan ook vragen die wij direct na het insmeren kregen: “mogen wij al het water in?” “Hoelang moeten wij nog wachten voor we weer mogen zwemmen?” “Gaan we nog zwemmen?” etc. Na heel vaak tot honderd geteld te hebben mochten jullie (eindelijk) weer gaan zwemmen. Jullie maakte bommetjes, zandkastelen en modder maskertjes. Kortom het was een heerlijke middag!

Eenmaal terug op het kampterrein hebben wij heerlijk gegeten. Net zoals vorige jaren werd er nasi gegeten. Mitchel kon het toch niet weerstaan om in een flink bord nasi zijn hoofd te stoppen.. Gadver! Haha.

 

Na het eten was het tijd om het handel spel te gaan doen. Dit was een spel waarin er in groepjes gezocht moest worden naar zakjes met daarin handelswaar zoals rozijnen, zout, peper, uien en knoflook. Met deze zakjes konden jullie schepen en kanonnen kopen in de haven totdat jullie alles hadden. Naast de zakjes met handelswaar was er ook geld verstopt, dit kon ook weer gebruikt worden om in te wisselen. Het doel van het spel was om alle spullen te kopen/verzamelen. Na een tijdje spelen begon het vanzelf.. jullie gingen onderhandelen! En fanatiek! Verbazingwekkend deden jullie dit zonder enige ruzie en overlegde jullie goed met jullie eigen team.

 

Na deze drukke onderhandelingen was het dan eindelijk zover DE disco!! Alle mooie kleren kwamen nog uit de tassen, er werd opgemaakt en de haren werden gekampt. Klaar om even goed te dansen. Jullie mochten tijdens de Disco zelf liedjes aanvragen. Van rappen tot liefdesliedjes tot de polonaise, alles kwam voorbij! Net zoals al jullie goede dancemoves en zangkunsten. Ja papa’s en mama’s deze Puppies kunnen echt goed dansen en zingen! Aan het einde van disco vond Eva het tijd om toch echt te gaan schuifelen. Dit was natuurlijk wel erg spannend en er werd zelfs een klein beetje ‘gevochten’ om de meisjes door de jongens. Uiteindelijk hebben wij nog met zijn alle staan springen en gek gedaan. Kortom het was een Disco met alles erop en der aan. Helemaal uitgeput maar voldaan vielen jullie snel in slaap… op naar alweer de laatste dag.

 

Vrijdag

Voor de gene die het vergeten was, het was super heet die dag. We smolten om 7 uur van ons luchtbed af. Gelukkig hebben wij vandaag iets afkoelend op het programma.

Tijdens het opstaan heeft iedereen een beetje een dubbel gevoel. Iedereen is blij dat ze mogen zwemmen, maar aan de andere kant is het de laatste dag kamp. Er heerst een gekke sfeer tijdens het  inpakken van onze spullen, er hing een gek luchtje in de lucht. Bibi denkt het ijs te breken door een keiharde scheet te laten, dat verklaart ook het luchtje. Iedereen kan weer lachen en heeft zin in de bommetjes die zijn beloofd door de mannelijke leiding.

Door het mooie weer had de kampleiding geregeld dat wij naar een buitenzwembad konden. De Kampleiding is nog wel in het bijzonder te noemen. Rutger en Bob hebben namelijk er wederom voor gezorgd dat de kids weer iets tof hadden, net zoals het zwembad bij het barak bijvoorbeeld.

Aangekomen bij het zwembad was het Mees die zich als eerste meldt voor zonnebrand massage, hierna volgden alle kinderen. Dit was een van de vele zonnebrand sessies die gehouden zijn in Nunspeet.

Ingesmeerd en wel springen de Puppies stuk voor stuk in het water! De ene bom nog groter dan de ander. Het leuke was dat de badmeester naar de leiding is gelopen of wij wisten hoe het water zo bruin geworden is? Nee hoor geen idee, wij waren heel erg schoon J. Wij hebben in de middag lekker een patatje gegeten en was er genoeg ruimte om te chillen in de schaduw. Zo beleefden de Puppies een verkoelend middag vol waterpret.

Eenmaal aangekomen op kampterrein biggelden de zweetdruppels nog van de voorhoofden van de kookstaf. Het was namelijk keihard zwoegen voor de heren om alle pannenkoeken ook dit jaar weer klaar te hebben. De missie was voltooid en de kinderen konden weer heerlijk een paar pannenkoeken eten.

De ouders stonden om een hoekje te kijken of wij al zover waren en ja hoor klokslag 19:00 zaten wij in de auto richting Halfweg! Het zit er op een weekje kamp vol gekkigheid en dingen die wij thuis niet meer mogen doen. Iedereen moet zich weer inhouden om geen boertjes meer te laten tijdens het eten. Na een emotionele afscheid vol knuffels en boksen doken de puppies weer thuis in bed.

Het is inmiddels al weer een paar weken geleden, maar wij hebben weer zin in KAMP 2019!

Volgens mij zegt dat genoeg!

De leiding wilt iedereen bedanken voor een geweldig kamp!

PEACE OUT,

De Puppie Sqaud

Stella, Matthijs de F, Bibi en Stijn.