eerste slide
tweede slide
Sneeuwballen, ijsbanen, Vrijbuiters en een goede party!

Sneeuwballen, ijsbanen, Vrijbuiters en een goede party!

22-01-2019

 

We hadden een leuk programma voor jullie bedacht. Soms worden echter deze leuke programma’s aan de kant geschoven door iets wat bovennatuurlijke krachten betreft. Hier had eigenlijk niemand problemen mee, want wat lag er een dikke pak sneeuw!

De gymschoenen konden aan de kapstok worden opgehangen en de knutsels terug de kast in. Geen “gewone” clubavond dit keer, nee we gaan naar buiten!

 

 

De jassen en handschoenen werden aangetrokken, de mutsen opgezet en met een heleboel sneeuwspullen vertrokken we richting de Osdorperweg. De eerste sneeuwballen vlogen al om de oren. Tegenwoordig zien de sneeuwballen er een stuk ronder uit, dan wij zelf gewend waren als kind. Een aantal kinderen had namelijk een sneeuwtang meegenomen. Het woord zegt eigenlijk precies wat je ermee moet doen. Je zet de tang open, legt het in de sneeuw en knijpt de tang vervolgens dicht. Voilà, een perfecte ronde sneeuwbal is gemaakt. Wat een goede uitvinding is dit zeg voor een sneeuwballengevecht!

 

 

Eenmaal aangekomen op locatie, waar een hoge helling stond, renden de eerste kinderen al met een slee of vuilniszak de helling op. Tycho, Rayan en Mitchell gleden als waaghalzen met een hoge snelheid naar beneden. Nadat andere kinderen zich aansloten, ontstond er een zelfgemaakte te gekke glijbaan waar je met een goede vaart vanaf kon. De glijbaan werkte mede door Amy zo goed, die constant met nieuw sneeuw de baan glad maakte. Goed bijgehouden hoor Amy!

 

 

Terwijl leider Sanne door onder meer Femke, Renske en Oscar goed werd ingepeperd met sneeuw, was leider Donnie druk bezig met wat kinderen met een sneeuwballengevecht. Sneeuwpoppen zijn er ook gemaakt. Fiene, Nikki, Marit en Quin deden dit hartstikke leuk!

 

 

Na een uurtje goede sneeuwpret besloten we terug te gaan naar Don Bosco. Even tijd om op te warmen en onze kelen goed te schrapen. Jaja, het was namelijk zover dat we twee jarigen hadden! Fiene en Isabel. Met alles wat we hadden zongen we dubbel zo hard voor deze jarigen en werden we getrakteerd op snoep, cake, slagroom en lekkere toppings! Smullen maar…!

 

 

Wij hebben genoten van het heerlijke weer en van jullie enthousiasme! En Melissa leuk dat je weer eens kwam invallen, de kinderen zijn je niet vergeten!

 


Tot volgende week!

 

 

Liefs,

 

 

Donnie, Elena, Sanne, Sarah, Bastiaan & Menno