eerste slide
tweede slide
Spelbrekers kamp 2017

Spelbrekers kamp 2017

05-08-2017

[Kamp Spelbrekers 2017, Harderwijk]

 

Lieve Spelbrekers,

Zijn jullie alweer bijgekomen van kamp?

Wat hebben wij een super leuk kamp gehad.

Om deze herinnering te bewaren hebben wij voor jullie een verslag van de week geschreven.

Veel lees plezier!!!!!! 

 

Zaterdag 22 juli 2017

Zaterdag 22 juli, half 10, 's ochtends. Hier hebben de meeste spelbrekers al heel wat jaren naar uitgekeken! Voor de meeste van ons is dit het eerste jaar dat ze op de fiets stappen om de grote reis naar kamp te overbruggen. Op het Don Bosco terrein zien we dan ook een aantal gespannen gezichtjes, maar toch stapt iedereen in zijn roze/paarse outfits vol goede moed de fiets op. Op naar Harderwijk! Ondanks het redelijke weer valt het toch wel tegen, zeker met de eerste pauze die pas na een kilometer of 40 in zicht is. Gelukkig is er onderweg wel eerder tijd voor een slok water en een koekje. Wanneer we de fiets weer op stappen volgen de pauzes elkaar nu gelukkig sneller op. Bij de laatste pauze hebben we wel de pech dat de regen losbarst! Maar daar kunnen deze spelbrekers gelukkig wel tegen.

 

Eenmaal aangekomen op het kampterrein is het zoeken naar de tenten die al voor ons klaar staan, iedereen zoekt zijn slaapmaatje op en ruimt de tent in, daarna worden zij namelijk verwacht om het corveerooster uitgelegd te krijgen. Fietsgroepje 1 mag gelijk de tafel dekken, want we moeten gaan eten! Na de ruim 90 kilometer gaat de maaltijd er bij iedereen goed in en kunnen we door naar het avondprogramma!

 

Eigenlijk kennen alle kampgangers elkaar al, maar traditiegetrouw doen we de eerste avond kennismakingsspelletjes. Denk hierbij aan een ballon die in de lucht wordt geslagen, er wordt een naam geroepen, vervolgens moet diegene de ballon ook weer omhoog slaan en een naam roepen, valt de ballon of weet je geen naam te noemen.. dan ben je af! Een ander onderdeel wat erg goed in de smaak viel was het verhaal dat Koen had geschreven (3 pagina's!) waarin de namen van kinderen verstopt waren, als je, je naam ontdekte moest je staan, anders begon het verhaal gewoon weer opnieuw! Dit spel hebben we in de tent gespeeld vanwege de regen. Ik kan jullie vertellen dat het verhaal heel wat keren opnieuw begon.

 

Na zo'n lange dag was het gelukkig ook vroeg stil op het terrein en gingen de spelbrekers heerlijk slapen en uitrusten voor wat de dag van morgen allemaal weer zou brengen..

 

Zondag 23 juli 2017

Het is zondag! De dag na de lange fietstocht. De eerste spelbrekers waren al rond 5 uur wakker. De rest van de spelbrekers werden rond een uurtje of zeven wakker. Veelste vroeg als je het de leiding vraagt! Maar goed de tafel was wel al lekker gedekt door een paar fanatieke spelbrekers. Maar voor we konden ontbijten moest natuurlijk wel ons dagelijkse dansje worden gedaan! Dit ging de spelbrekers al behoorlijk goed af, zonder te oefenen! Na het ochtend dansje hebben we lekker ontbeten.

 

Na het ontbijt werden de spelbrekers in drie groepen verdeeld. Deze groepen waren vooraf al bekend gemaakt in een brief. De kinderen moesten namelijk een groen, geel of oranje shirt meenemen. Na het aantrekken van de gekleurde shirts konden we beginnen met het ochtend programma. Dit begon met het aanleren van het dansje, gevolgd door een dans wedstrijdje tussen de drie groepen. Na het dansen begon het fotospel. De groepen konden omstebeurt vragen beantwoorden. Bij een goed antwoord mocht je de voetbal schieten. Wanneer je de bal in één van de zes vakken schoot, werd er een deel van de foto zichtbaar. Als de groep enig idee had wat er op de foto stond mocht er een gok gedaan worden. Ik moet eerlijk zeggen……. De spelbrekers zijn beter in dansen dan in voetballen!!! Het duurde namelijk wel even voor alle delen van de foto´s werden omgedraaid.

 

Na het fotospel hebben we lekker even geluncht. Na het lunchen snel de zwemspullen gepakt en zijn we lekker naar het zwembad geweest in Putten. Zo konden we lekker even schoonweken van de fietstocht van zaterdag. Na het zwemmen hebben we een heerlijke hutspot gegeten met een gehaktballetje!

 

Ongeveer rond 8 uur begonnen we aan het avond programma “Opzoek naar de schat”. De naam zegt het al. Er moest een schat gezocht worden. De schat was te vinden door aanwijzingen die je kon krijgen bij verschillende spellen. Bijvoorbeeld door het oplossen van een rebus. We waren eigenlijk net lekker bezig toen het om kwart over 8 / half 9 plots met bakken uit de hemel kwam en begin te omweren. We schuilden met ze allen in onze grote eettent. We besloten het namenspel van zaterdag avond nog maar is opnieuw te spelen. Na ongeveer een uurtje regende het nog steeds keihard en begon onze tent onder water te lopen. Toen de tent bijna voor de helft onderwater stond zijn we gevlucht naar het barrak van de kookstaf. Hier hebben we zeker nog tot ongeveer 11 uur spelletjes gespeeld omdat het maar niet stopte met regenen. Door de regen is de schat helaas niet gevonden!! Na een controle ronde van de tenten van de spelbrekers door de kampleiding en de kookstaf konden de spelbrekers lekker hun bedje in kruipen. Het duurde wel even voordat iedereen weer op temperatuur was. Aangezien iedereen nogal nat was geworden van de regen.

 

Maandag 24 juli 2017

De maandagochtend begon erg mooi, hierdoor konden wij heerlijk buiten ontbijten. Na het heerlijke ontbijt was het tijd voor een knutsel. Alle spelbrekers hadden een oude spijkerbroek mee. Was dit omdat ze vies werden of werden de spijkerbroeken voor de knutsel gebruikt? Dat tweede was juist. Van de spijkerbroeken hebben de spelbrekers tasjes gemaakt. De ene spelbreker maakte een tasje voor zichzelf, de andere voor zijn zus of de andere juist voor zijn/haar nichtje. Iedereen ging helemaal op in zijn eigen creativiteit. En het resultaat mag er zeker wezen.

 

Na de gezamenlijke knutsel was het in de middag tijd voor jongens/meiden programma. Aangezien wij maar twee jongens dit jaar mee hadden met de spelbrekers, hadden Frank en Justin een prive programma samen met de mannelijke leiding. De jongens hebben een hut gebouwd, kampvuur gemaakt, buks geschoten en vooral heel stoer gedaan.

 

De meiden hebben een heerlijke high tea gehad met dank aan onze kookstaf. Wij hadden heerlijke hapjes en dat was zeker smullen. Na de high tea hebben de meiden een verliefdheid spel gedaan. Met de vragen:

 • Op wie ben je verliefd?
 • Wil je later trouwen?
 • Hoeveel kinderen wil je later?
 • Wat vind je leuk aan een jongen?

Alle meiden hadden veel vragen voor elkaar en het werd een gezellige meidenmiddag. Na het spel zijn wij met alle meiden heerlijk gaan tutten. Nagellakken, haar kammen, haar vlechten en elkaar op gaan maken.

 

De meiden zagen er aan het eind van de middag tip top uit en de mannen kwamen met stoere verhalen terug op ons kampterrein.

 

In de avond stond Miljoenenjacht op het programma. Hoe gaaf zou het zijn als alle spelbrekers miljoenen hadden gewonnen? Nou zonder dollen, dit was ook het geval. Er waren drie groepen die alle drie een koffer moesten kiezen. Uiteindelijk na het gespeelde spel zaten in de drie koffers de volgende bedragen: 2 keer 5 miljoen en 1 keer 2 miljoen.  1 groepje was de winnaar en dat waren: Maud, Puck, Liv, Lieke, Robina en Dina. Meiden gefeliciteerd, hopelijk winnen jullie later ook zulke bedragen hihi.

 

Na een geslaagde dag en een dag vol met leuke verhalen was het tijd voor de Spelbrekers om hun bedje op te zoeken. Voor sommige was het bedtijd en voor sommige was het tijd om te ontsnappen???

 

Dinsdag 25 juli 2017

Attention attention aufstehen!!! 

Ojeej daar is het iedereen bekende nummer weer. Dat betekend dat de dag weer gaat beginnen.. De leiding stond al klaar en alle kids vlogen de tent uit om zich zo snel mogelijk klaar te maken voor de ochtend dans waar uiteindelijk iedereen op tijd voor was.

 

Zo de dag konden we weer fris en fruitig beginnen.. Na het ontbijt is iedereen op de fiets gestapt en zijn we naar Harderwijk gefietst. In Harderwijk hebben we een ruilspel gedaan. De groep werd verdeeld in meerdere teams en kreeg allemaal 2 euro, hiervan moesten zij iets kopen om vervolgens te ruilen voor iets waardevols. Na een uurtje verzamelde we weer en was de 2 euro veranderd in grote bakken snoep waar menig snoepwinkel jaloers op is. Na dit enorme succes zijn we terug gefietst naar het kampterrein want er stond nog genoeg op het programma.

 

Na de lunch zijn we begonnen met het voorbereiden van het dinsdag avond programma(DIAP) het liedje "koning van de camping" werd ontleed om een show op te voeren aan de rest van de groepen. De bedoeling was om alles wat er werd gezongen uit te beelden en daar zijn de spelbrekers uitstekend in geslaagd op het DIAP. 

 

Na het DIAP hebben we nog een programma gehad en dit was het baby spel. Rondes met vragen, foto's & verhalen hebben een lachwekkende avond bezorgd welke werd afgesloten met beschuit met muisjes en toevallig dat op de zelfde dag Sinne een nichtje heeft gekregen! Na het baby spel hebben we nog even rond het kampvuur gezeten met ze alle en hierna is iedereen naar bed toe gegaan. 

 

Woensdag 26 juli 2017

Yeahhhhhhhhhhhh, het was eindelijk tijd voor WALIBI. Alle spelbrekers hadden super veel zin om naar Walibi te gaan en hebben van de dag genoten. Aan het einde van de dag hadden alle spelbrekers veel gesprekken over de achtbanen.

Maar toch vonden ze het raar dat leidster Rosa niet in achtbanen is gegaan? Dat is toch zonde haha.

 

In de avond was het tijd voor ‘’Op zoek naar de schat’’. Hopelijk konden wij deze avond wel de schat vinden. De spelbrekers gingen zo undercover mogelijk aan de slag, dit was een heel leuk gezicht. Kruipen over de grond, verstoppen achter de bomen, fluisteren en vooral heel weinig geluid maken. Uiteindelijk is de schat gevonden!!!

 

Tijdens de zoektocht waren er meerdere prijzen te winnen.

 

Schat gevonden: Sinne, Suus en Sophie.

Meest undercover: Frank, Justin en Zoe.

Meerste bonuspunten: Elise, Tessa en Nikki.

Leukste groepsnaam: Mylou, Danique en Mylou. 

 

Donderdag 27 juli 2017

De ochtend begon met het aantrekken van boerenkleding? De spelbrekers gingen al helemaal in hun rol op: gedragen als boeren en praten als boeren. Uiteindelijk stond boerengolf op het programma. De boeren werden heel fanatiek en uiteindelijk hebben Justin, Frank en Maud gewonnen.

 

Na het harde werken werden de boeren getrakteerd op heerlijke wentelteefjes, dit was weer smullen. Na de wentelteefjes hadden de spelbrekers een eigen show georganiseerd. Dit vond de leiding heel leuk om te zien. Frank was de zanger van de groep, de meiden waren de danseressen van de groep en Justin was van de reclame.

 

In de middag hebben wij een muziekquiz gehouden. Alle spelbrekers deden leuk mee en wij kwamen erachter dat de spelbrekers best veel liedjes kennen. Hierdoor was er een echte spel strijd aan de gang omdat iedereen zo bekend was met de liedjes. 

 

In de avond stond de Asley & Koen show op het programma. Hier werden de spelbrekers in drie groepen verdeeld en moesten zij opdrachten uitvoeren. Zo moesten de spelbrekers vragen beantwoorden over de leiding, beker sjoelen, liplezen en topografie vragen beantwoorden. Ook moesten de spelbrekers zichzelf wegen en daarna zoveel mogelijk kleding aantrekken zodat zij zwaarder werden. Drie spelbrekers gingen de strijd aan: Sophie, Justin en Danique. Wat een lol heeft iedereen om dit onderdeel gehad. Sommige hadden drie broeken aan, een vieze onderbroek van een andere spelbreker aan, jurkjes, bikini’s en nog veel meer. Het was een geweldige show!!!!

 

Vrijdag 28 juli 2017

Helaas was de vrijdag alweer aangebroken. De spelbrekers moesten hun tassen inpakken en zorgen dat het terrein schoon was. Hierna zijn wij met de hele groep gaan zwemmen. De spelbrekers hebben zich goed vermaakt in het zwembad, er was namelijk een opblaaskussen met glijbaan op het water. Wij zagen er veel spelbrekers van af gaan.

 

Na het zwemmen gingen wij naar het dorpje om eten te kopen voor de fietstocht.

Na heerlijke pannenkoeken gegeten te hebben was het tijd voor de disco. Thema: Gala. Wat zagen de spelbrekers er prachtig uit. Mooie jurkjes, schoenen en overhemden bij de mannen.

 

De spelbrekers namen de leiding over tijdens de disco want met hun ochtendnummer waren zij uiteraard heel cool tegenover de oudste meiden/jongens. Uiteindelijk danste iedereen mee op het nummer en zo kregen de spelbrekers de hele zaal mee om te dansen.

 

Na het dansen was het tijd om vroeg de bedjes op te zoeken..

 

Zaterdag 29 juli 2017

Om 07:00 ging de wekker en dat was voor de leiding en de spelbrekers wel erg vroeg.  Iedereen ging aan de slag: tenten opruimen, luchtbedden leeg laten lopen en alles opruimen. Hierna was het toch echt om 08:30 tijd om naar huis te fietsen.

 

Fietsen fietsen en nog eens fietsen. Zo zag de dag van de spelbrekers er uit.

Regen hield de spelbreker niet tegen en zo is de fietstocht uiteindelijk goed verlopen. Wij zijn trots op alle spelbrekers!

 

Om 17:00 was het tijd om het Donbosco terrein op te fietsen. Om alle mama’s, papa’s, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s weer in de armen te sluiten. 

 

Wist je dat:

 • Koen 3.40 minuten sliep ?
 • Marco van Elsa houdt?
 • Marco heel erg snurkt?
 • Spelbrekers toneelstukken aan het spelen zijn?
 • Asley kan invlechten?
 • Sophie, Guus wordt genoemd?
 • Marissa weer terug is? Yeah.
 • Frank goed kan acteren en zingen?
 • Dat Sophie 4,5 KG is aangekomen tijdens de avondshow?
 • Dat Jeroen meer dan zes banen heeft gehad?
 • Puck en Dina kunnen twerken?
 • Liv en Puck zusjes zijn?
 • Dat de spelbrekers niet durven te ontsnappen?
 • Dat de spelbrekers gaan bewijzen dat zij wel kunnen ontsnappen?
 • Dat Rosa ons niet gaat vinden tijdens het ontsnappen?
 • Dat Maud goed is in spelletjes?
 • Dat de leiders hele leuke spelletjes bedenken?
 • Dat de spelbreker leiding de leukste programma’s maakt?
 • Dat Marissa, Asley en Rosa het leukste ochtendprogramma bedacht hebben?
 • Dat Rosa altijd zegt ‘’alles komt goed’’?

 

Lieve spelbrekers,

Na het schrijven van dit kampverhaal blikt de leiding terug op een geweldige kampweek met jullie.

Jullie waren een super gezellige groep, altijd heel enthousiast tijdens de programma’s.

Jullie waren 1 groep, iedereen ging met elkaar om en iedereen hoorde erbij. 

De foto's als bewijs hoe gezellig het was! 

 

Spelbrekers bedankt voor jullie gezelligheid!!!

Liefs Jeroen, Koen, Marco, Asley, Marissa en Rosa