eerste slide
tweede slide
Meiden Pyjama party/ Mannen visfestijn

Meiden Pyjama party/ Mannen visfestijn

24-05-2019

Afgelopen dinsdag avond stond er weer een speciale club op de planning, de meiden en jongens scheiden hun wegen. De mannen lieten we vanavond echte mannen dingen doen en de meiden konden in alle rust een heerlijke meiden avond tegemoet gaan.

 

Alle meiden van de vrijbuiters hadden dan ook hun comfortabelste Pyjama aan getrokken en hun sloffen uit de kast gehaald. De avond begonnen we met een gezellig muziekje en een tas vol nagellak, keuze genoeg!. De meiden zochten een mooi kleurtje uit en gingen elkaars nagels lakken (best lastig binnen de lijntjes). Er kwamen erg mooie resultaten uit, de glowinthedark nagellak was het populairst en gingen ze ook gelijk testen in het donker.

 

Onder tussen bij de mannen

De mannen waren ondertussen begonnen aan hun wandeling richting de Mientekade. Hier had leider Bastiaan de hele week voorzichtig wat handjes voer in het water gegooid, en moest vandaag vis op de kant gaan komen. Toen het water eenmaal in zicht was, waren de meeste niet meer te houden. Snel werden de lijntjes opgetuigd en werd het haakje uitgerust met wat verse maden. Bah, hoor ik jullie denken. Dat dachten de kinderen in het begin ook. Tot dat bleek dat de voorentjes in de Mientekade er geen genoeg van konden krijgen, toen durfde iedere man plots hele handen tegelijk het water in te gooien. Uiteindelijk werd er door iedereen flink gevangen en zo kwam de teller aan het einde van de visavond op 23 voorentjes te staan, prachtig!

 

Verder bij de meiden

Tijdens het drogen van de nageltjes, waar flink wat geduld bij komt kijken kregen de meiden warme chocolademelk met slagroom en als toetje een handje popcorn. Ondertussen was leidster Sarah al druk bezig met het maken van een groot kampvuur. De nageltjes zijn droog, chocolademelk was op en we konden naar buiten. Buiten bij het kampvuur was het lekker warm en erg gezellig. We begonnen met een spelletje roddels verspreiden. Leidster Sanne begon met de eerste roddel en die ging de hele kring rond tot de laatste persoon in de kring de roddel kreeg, diegene mocht de roddel hard op zeggen. We zijn er achter gekomen dat we een aantal goede roddelaars hebben want geen een roddel heeft stand gehouden. Na het roddelen konden we pas echt maximaal gebruik maken van het kampvuur namelijk marshmallows roosteren!. de marshmallows vielen erg goed in de smaak. De meiden hadden het trucje gauw onder de knie en genoten van hun warme marshmallow. We hebben de avond afgesloten met het kamplied van Don Bosco, dat hoorde natuurlijk ook wel bij het kampvuur. 

voor de foto's kunt u hier! op klikken!

Tot volgende week, dan zijn wij in de speeltuin!

Groetjes,

Sarah, Sanne, Elena, Menno, Donnie en Bastiaan