eerste slide
tweede slide
Corona Protocol Don Bosco kamp 2021

Corona Protocol Don Bosco kamp 2021

21-06-2021

Beste ouders, verzorgers van op kamp gaande kinderen,

 

Na de persconferentie van Rutte afgelopen vrijdag over de Corona maatregelen kunnen we weer vooruit kijken. Zoals het er op dit moment uit ziet kunnen we zaterdag 10 juli met zijn allen verantwoord op kamp, daar zijn we natuurlijk met zijn allen enorm blij mee! Echter betekent dat niet dat we niet voorzichtig moeten zijn.

 

Mede hierdoor hebben we besloten om ons te houden aan het kampprotocol dat reeds vanuit diverse overkoepelende organisaties (waar ook wij bij aangesloten zijn) is gesteld. Dit protocol is terug te vinden op: https://www.wegaanopzomerkamp.nl/. In het kort houdt dit het volgende in:

 

  • Alle groepen gaan in aparte ‘bubbels’ op kamp. Te weten: minioren, puppies, vrijbuiters, spelbrekers en oudsten.
  • Binnen deze ‘bubbels’ worden de RIVM richtlijnen aangehouden, bijvoorbeeld 1,5 meter afstand voor kinderen ouder dan 13 jaar tot 18+ aanwezigen en 18+ aanwezigen onderling.
  • Zoals aangegeven zullen we te allen tijde de maatregelen van het RIVM handhaven en zorgen voor extra mogelijkheden om de handen te desinfecteren.

 

Het belangrijkste is echter dat iedere ouder/verzorger hier ook verantwoord mee om gaat, voorafgaande aan kamp. We zullen dan ook vragen om een gezondheidsformulier in te vullen voordat we vertrekken. Op deze manier maken we de kans op besmettingen op het kamp terrein zo klein mogelijk.

We hebben besloten om ook de vertrektijden van de zaterdag aan te passen, zodat iedereen in de zogeheten ‘bubbels’ kan blijven.

De vertrektijden zijn als volgt:

 

  • Spelbrekers vanaf 09:30 uur
  • Oudste Meiden vanaf 10:30 uur
  • Oudste Jongens vanaf 11:00 uur
  • Minioren vanaf 12:00 uur

 

We krijgen ook regelmatig vragen of Corona testen verplicht zullen zijn. Zolang er geen symptomen zijn is dit niet verplicht en ook daarin zullen wij de richtlijnen van het RIVM volgen. Echter kan het wat ons betreft geen kwaad om voor vertrek een zelftest te doen, om er zeker van te zijn dat niemand met Corona op kamp gaat. Dit adviseren wij dan ook zeker.

 

Het lijkt nog ver weg en we willen er nog niet aan denken, maar we zullen op 17 juli ook kamp weer moeten afbreken. Dit moet altijd in een erg korte tijd en kunnen daarom hulp goed gebruiken. Vooral sterke mannen/vrouwen die kunnen helpen met het afbreken van de verschillende tenten zijn zeer gewenst. Mocht je je nog niet hebben opgegeven, dan het verzoek dit alsnog te doen!

 

Tot slot, willen wij u vragen om de informatie in deze link GOED door te lezen, dit alles om een voorspoedig kamp in de hand te werken!

 

Wij zijn enorm blij dat kamp dit jaar weer door kan gaan en gaan er ondanks de maatregelen een prachtige week van maken.

 

Groeten,

 

De kampleiding