eerste slide
tweede slide
De eerste weken van de Middenmoten

De eerste weken van de Middenmoten

06-10-2021

De eerste weken van de Middenmoten zitten er alweer op, in dit overzicht kunt u lezen wat de kinderen de afgelopen weken hebben gedaan.

 

8 september 2021

Eindelijk de eerste club na de zomervakantie en gelukkig hadden we nog heerlijk zomers weer. Voor vele een nieuwe club kinderen en ook nieuwe leiding. We begonnen de club met een voorstel ronde en vervolgens werd iedereen gedoopt tot officiële middenmoot. Daarna werd het welbekende spel krantenkoppen gespeeld om de namen nog iets beter te leren kennen. Omdat het zulk lekker weer was werd de club afgesloten met waterballon trefbal.

 

15 september 2021

De tweede week stond er een leuke club voor de boeg. Deze week speelde wij verschillende spellen uit de tv-serie "Expeditie Robinson". In twee teams werd er gestreden om de winst. Het eerste onderdeel was door middel van zelfgemaakt vuur een touwtje doorbranden. Met gebruik van vuurstenen moest er een vuurtje gemaakt worden en met behulp van verschillende brandstoffen moest dit vuurtje zo hoog mogelijk maken. Daarnaast werd de evenwichtsproef gespeeld. Beide teams werden uitgedaagd zo lang mogelijk op kleine blokjes te staan. Ook werden de kinderen getest op de eetproef, per team moest er een bakje meelwormen gegeten, een atje koude thee & moest er een bakje koffiemelk worden gedronken en dat allemaal zo snel mogelijk. Het laatste onderdeel was een parcours met aan het einde een sjoelbak waarin de meeste punten binnen moesten worden gehaald.

 

22 september 2021

Deze week hebben de middenmoten geprobeerd elkaar records te verbreken. O.a. wie de meeste spuiten in zijn/haar mond kon stoppen, het record werd gevestigd door Sam met maarliefst 13 spruiten. Ook werd er een heus record verbroken met wie er het langst kon planken, dit record staat op de naam van Jayden die het langer dan 5 minuten volhield om te planken. Daarnaast werden er records gebroken op de onderdelen wie er het snelste een ballon op kon blazen en deze kon laten knallen. Ook werd er een record gevestigd op de meeste knijpers in je gezicht en wie er de meeste M&M's kon stapelen.

 

29 september 2021

Vandaag hebben we de Paralympische spelen gespeeld. Verschillende spellen en sporten werden gespeeld met een 'handicap'. Zo werd er in de gymzaal knotshockey gespeeld waarbij er twee middenmoten aan elkaar vast werden gemaakt of er mocht maar met één arm worden gespeeld. Ook werd er een parcour afgelegd op krukken en werd er een rollator race gehouden.

 

6 oktober 2021

Deze week hadden wij club in Oktoberfest thema. In de gymzaal werd er een oktoberfest liedje geleerd en daarbij ook een bijpassende dans. Ook werd er geschoten met een luchtbuks op een schietschijf. Ook werd er gebierpongt in teams tegen elkaar(niet met echt bier natuurlijk 😜). Tenslotte was er voor iedereen een lekker broodje worst