eerste slide
tweede slide
Eerste club van de vrijbuiters in 2020

Eerste club van de vrijbuiters in 2020

07-01-2020

De kerstvakantie zit er weer op, de feestdagen zijn voorbij, de oliebollen zijn op. Het is 2020! Dat moesten de vrijbuiters natuurlijk vieren, de eerste club van het nieuwe jaar! Dit hebben we natuurlijk afgetrapt met een glaasje Dubbel Friss champagne. Nadat iedereen een heerlijk glaasjes bubbels op had, begonnen de nieuw jaars activiteien. Wat komt er kijken bij een nieuw jaar? New year, new me? Daar geloven wij bij Don Bosco niet zo in. Of bepaald ieder dat voor zichzelf?

 

Wij probeerde met de vrijbuiters goede en gezonde voornemens uit. Wat is goed en gezond eten eigenlijk? Hoeveel minuten moet je per dag bewegen? Wie weet er hoevel suikerklontjes er in een pak appelsap zitten? Maarliefst 25!..... Drinkt iedereen nu nog 4 bekers sap achter elkaar op? Ik denk het niet. De vrijbuiters hebben dit geleerd in 'De Grote Nieuwjaars QUIZ'. Het enige wat ze nog niet weten is wat 'optuigen' betekend en hoe je 'champagne' spelt. 

 

In de grote zaal hebben de vrijbuiters geleerd wat gezond eten is en wat niet. Niet uit de boeken en in de schoolbanken, maar Don Bosco style. In plaats  van koek-happen, sla-happen. Sjoelen met komkommers en deze vangen in je mond en na ieder snoepje dat je eet, een halfuur rennen. Zo hopen wij dat de vrijbuiters dit thuis natuurlijk ook gaan doen... 

In de gymzaal deden we een konijnen estafette. Kom je het hele parcours door met een wortel in je mond? al springend en huppend? De vrijbuiters wel! wedstrijdje wortels eten, waar niemand een probleem mee leek te hebben, alleen mees die eruit zag als of zijn lichaam dit niet binnen kon houden. haha. 

 

Nou lieve vrijbuiters, wij hebben weer van jullie genoten. Wij kijken met z'n allen erg uit naar het komende jaar! Tot volgende week.

 

Liefs, 

Bastiaan, Anouk, Sarah, Donnie, Levi, Sanne en Elena