eerste slide
tweede slide
Helaas, geen oliebollen dit jaar!

Helaas, geen oliebollen dit jaar!

21-12-2020

Het zal jullie ongetwijfeld niet zijn ontgaan. Er is maar heel weinig te lezen geweest over de jaarlijkse oliebollenactie van Don Bosco. Na lang wikken en wegen, overleg na overleg en na plan A tot en met Z te hebben uitgeschreven zijn wij eruit. Don Bosco bakt dit jaar GEEN oliebollen. Ook wij vinden dit erg verdrietig nieuws. Hieronder leggen wij met enige tegenzin uit waarom wij dit besluit hebben moeten nemen.

 

De traditionele oliebollenactie staat inmiddels al 8 jaar garant voor versgebakken en liefdadige lekkernijen op 31 december. Voor deze actie komen jaarlijks maar liefst 150 kinderen en 30!!! vrijwilligers in actie. Denk hierbij aan de organisatie van 6 man die normaal gesproken vanaf november bijna wekelijks bij elkaar komt om alles in goede banen te begeleiden. Vergeet echter ook onze mengkeuken van 4 man niet, die op 31 december in ons welbekende 'verkleedhok' het geheime recept aan het bekokstoven is. Of wat te denken van onze meesterbakkers? 10 man sterk welke met ijsknijpers en pannenlikkers maar liefst 5.000 oliebollen weten te produceren. Om over onze 10 sales toppers in de verkoop maar te zwijgen... Kortom. 30 vrijwilligers bij elkaar brengen tijdens een zware lockdown? Hoe goed de bedoelingen ook moge zijn, als Don Bosco zijnde vinden wij dit niet verantwoord. Ook breken wij graag een lans voor de lokale ondernemers. Zij hebben werkelijk een achtbaantocht aan maatregelen, emoties, en zelfs sluitingen achter de rug. Don Bosco mag naar hierin naar onze mening niet anders worden behandeld.

 

Extra vervelend is het dat Don Bosco nog steeds dringend opzoek is naar een nieuw onderkomen. De oliebollenactie had, net als de inzamelingsacties als de Sinterklaasactie en de prikkaartenactie, een mooie duit in het spreekwoordelijke zakje moeten zijn voor dit nieuwe onderkomen. Zonder extra financiële middelen is de toekomst van Don Bosco nog lang niet zeker. Uiteraard zijn al onze vrijwilligers achter de schermen druk bezig met het bedenken van oplossingen en andere inzamelingsacties.

 

Één van deze nieuwe inzamelingsacties is de Don Bosco club van 100. Het principe is wellicht bij u bekend van andere verenigingen: Door middel van een donatie van €100 euro komt u bij de club van 100 diehard Don Bosco Fans. Op die manier is Don Bosco een stapje dichterbij bij haar nieuwe clubgebouw en daarmee de volgende 65 jaar van lol, vriendschap en herinneringen. Uw naam als club van 100 lid wordt uiteraard vereeuwigd in het nieuwe clubgebouw. Benieuwd naar hoe u Don Bosco kunt helpen in deze tijd? Neem dan een kijkje op: https://www.don-bosco.nl/club-van-100/

 

Voor nu wensen wij jullie allen een fijne kerst toe en een gelukkig maar voornamelijk gezond nieuwjaar.

 

Met een hartverwarmende groet,
De opperoliebollen