eerste slide
tweede slide
Hervatten kamp 2021

Hervatten kamp 2021

11-07-2021

Beste ouders/verzorgers,

 

Afgelopen vrijdag hebben we voor een hele lastige beslissing gestaan, omdat het coronavirus flink opspeelt. Don Bosco kamp kon zaterdag 10 juli nog niet van start gaan, met uitzondering van de Minioren, omdat we bekend waren met risico’s van eventuele besmettingen.

 

Om direct het goede nieuws te vertellen, vanaf maandag 12 juli gaat kamp alsnog door! In de afgelopen twee dagen is er alles aan gedaan om risico’s in kaart te brengen en deze vervolgens zo veel als mogelijk uit te sluiten.

 

De conclusie was dat wij vandaag, zondag 11 juli, alle leiding moesten testen om een eerlijke uitslag te garanderen. Dankzij Rob Koster is er een teststraat ingericht bij het testcentrum aan de Lijnderdijk. Daar heeft vanochtend de gehele leidersploeg een PCR test gedaan. Al deze testen zijn met de uitslag ‘negatief’ beoordeeld. Wij willen Koster en de Waart ontzettend bedanken voor het sponsoren van de testen.

 

Helaas zijn er ook een aantal leiders met een positieve uitslag of zijn nog een wenselijk risico. Het gevolg is dat deze leiders helaas niet meekunnen op kamp.

 

In Harderwijk is dit weekend keihard gewerkt, en staat alles inmiddels klaar om de kinderen te kunnen ontvangen. Graag nemen we jullie nog mee met een paar belangrijke zaken met betrekking tot het coronavirus:

 

  • Voordat we weggaan naar kamp moet ieder kind bij de desbetreffende VL een gezondheidscheck afnemen. Mocht op een van de vragen een negatief antwoord komen, dan kunnen we uw kind/kinderen niet meenemen op kamp.

 

  • Op kamp leven de groepen in bubbels. Geen van deze groepen komen op wat voor manier in contact met elkaar. Wijs uw kinderen er alvast op dat broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes van andere groepen niet opgezocht mogen worden. Binnen deze bubbels moeten kinderen vanaf 13 jaar 1.5 meter afstand houden tot de leiding voor zover als mogelijk.

 

  • Als er een besmetting in een groep/bubbel wordt ontdekt, gaat de gehele groep/bubbel naar huis. Dit doen we om kamp voor de andere groepen/bubbels veilig te stellen.

 

  • Als uw kind klachten krijgt op kamp, zullen wij contact opnemen om te verifiëren of we een test bij uw kind mogen afnemen. Naar aanleiding van dit gesprek kunnen wij verder handelen.

 

  • Geef uw kind voldoende mondkapjes en ontsmettingsmiddelen mee. Deze zullen uiteraard ook aanwezig zijn op het kampterrein.

 

De Spelbrekers en de Oudsten gaan morgen met de bus naar Harderwijk. Dit doen we omdat de week al korter is dan normaal gesproken. Belangrijk is dat de kinderen een mondkapje dragen in de bus. Verder zal er een vrachtwagen klaarstaan voor de fietsen, en een bak voor de bagage. Let op, het is belangrijk dat eerst de fietsen naar de vrachtwagen van Rutte gebracht worden, voordat de bagage in de bak van Vrijbloed wordt gelegd.

 

De vertrektijden voor alle groepen zijn strak gepland. Zorg dat iedereen op tijd is en niet te lang blijft hangen. Dus niet te vroeg, en niet te laat! Dit is van groot belang voor de doorstroom van de groepen. Het schema ziet er als volgt uit:

 

  • De Oudsten verzamelen om 08.00 uur. Brengen eerst de fietsen naar de vrachtwagen, en dumpen daarna hun bagage. Vervolgens stappen ze met mondkapje in de bus, welke om stipt 08.30 uur wegrijdt.

 

  • De Spelbrekers verzamelen om 08.30 uur. Brengen eerst de fietsen naar de vrachtwagen, en dumpen daarna hun bagage. Vervolgens stappen ze met mondkapje in de bus, welke om stipt 09.00 uur wegrijdt.

 

  • De Vrijbuiters verzamelen om 09.45 uur. Zij kunnen de bagage in de bak van Vrijbloed leggen. Om 10.00 uur vertrekken de Vrijbuiters.

 

  • De Puppies verzamelen om 13.00 uur. Bart Steijn heeft een wagen met aanhanger kunnen verzorgen die de spullen van de Puppies naar Harderwijk brengt. Zorg dat ze alvast geluncht hebben voor vertrek, want dat doen we niet met elkaar.

 

Ondanks een vertraagde start van kamp, en het achter moeten laten van een aantal mensen, hebben wij enorm veel zin om op kamp te gaan. Alles wat we kunnen doen om risico’s uit te sluiten hebben we gedaan, maar we willen nog wel benadrukken dat uw kind meegaat op eigen goedkeuring.

 

Wij willen iedereen bedanken voor het begrip en de complimenten de afgelopen dagen. Dat motiveert ons alleen maar meer om een stap extra te zetten!

 

Met vriendelijke groet,

 

De kampleiding