eerste slide
tweede slide
Het Jaar 2019

Het Jaar 2019

31-12-2019

Jaar Verslag 2019

 

Het laatste jaar verslag van dit decennium en wat hebben we de afgelopen tien jaar toch allemaal weer voor elkaar gebokst. Want we zien het leden aantal gelukkig de afgelopen 5 jaar weer ieder jaar toenemen. Dat was de eerste 5 jaar van dit decennium wel anders. Maar door het inzetten op nieuwe activiteiten en moderne clubs hebben we het tij kunnen keren.

 

Gelukkig maar want als je ziet hoeveel plezier er wordt gemaakt door de kinderen, leiders en zelf ouders zijn wij natuurlijk gebrand om Don Bosco voor altijd te laten voortbestaan. Het voortbestaan hangt niet alleen af van leden, maar ook van een locatie. Wij zijn afgelopen decennium dan ook druk bezig geweest met het zoeken van een nieuwe locatie in Halfweg/Zwanenburg. We kunnen namelijk niet blijven op de locatie waar wij momenteel zitten. Na het checken van zo’n 10 tot 20 opties hebben wij helaas nog niks gevonden. Samen met de gemeente zoeken wij nog even verder in 2020.

 

Naast dat we erg druk zijn met de nieuwe locatie,  organiseren we natuurlijk ook genoeg leuke evenementen.

 

 

Denk & Doe Dag

Het teambuildingsuitje van de Vrijwilligers van Don Bosco. Ieder jaar bedenkt een groepje leiding een leuk programma voor de rest. Dit jaar een combinatie van de triller film Birdbox en het TV programma Wie is de Mol. Het Clubhuis werd omgebouwd tot een levens grote escaperoom en in het park moest er doormiddel van teamwork verschillende opdrachten worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld waarbij één iemand geblinddoekt een target moest raken en waarbij de ander de instructies gaf. Het was weer een reuze gezellige middag!

 

 

Het Zwemfestijn!

Dit jaar voor het eerst is in een ander jasje. Niet naar de Waterlelie in Aalsmeer maar naar het Aqua Mundo in Zandvoort. De wildwaterbaan is denk ik een paar centimeter uitgesleten van het overmatige gebruik die dag. Daarnaast waren de golven in het binnenbad lekker hoog en deden de leiders nog een wedstrijdje wie de hoogste golf kon maken uit de korte glijbaan.

 

 

Jaarfeest!

Welk beroep wou u worden toen u tussen de 5 en 10 jaar was? Brandweerman, politieagent of toch liever zanger of danser? Dit jaar kon het allemaal bij het jaarfeest van Don Bosco! De leiding had een te gek programma samengesteld voor de jongste groepen. Daarnaast hadden we een mooie samenwerking met de Brandweer Halfweg, zij demonstreerden hun beroep. De kinderen mochten werkelijk alles zien en doen. Van een kijkje in de brandweer auto tot spuiten met een echte brandweerslang. Na een heerlijke lunch, een lekker ijsje en de afsluitingsdans ging iedereen weer lekker naar huisje.

 

 

Acties!

Langzaam komt het zomerkamp in zicht (en dan is het pas april). Hiervoor zamelt Don Bosco geld en spullen in. Dit doen we om zo de kosten voor de ouders zo laag mogelijk te houden.

 

Boodschappenactie

Met de boodschappenlijstjes in de hand vragen kinderen met hun meest lieve gezichtje aan de winkelende klanten of ze voor Don Bosco boodschappen willen doen. Hierbij moet u denken aan wc papier, bleek, vaatdoekjes en schuursponsjes. Maar niet alleen spullen om alles schoon te maken op kamp, we moeten natuurlijk ook eten. Dus staat er ook hagelslag, jam, pindakaas of chocopasta op het lijstje. Veel mensen kochten meer dan 1 artikel of zelfs de hele lijst! Heel veel dank hiervoor!!

 

Totaal werden er meer dan 1000 boodschappen ingezameld.

 

 

Prikkaarten!

Wilt u prikken voor een bijdrage aan ons zomerkamp klinkt het in de maand mei door heel Halfweg/Zwanenburg. Er wordt niet meer echt door de kaart geprikt, maar eigenlijk op de kaart gekrast. Deze actie draagt, samen met de boodschappenactie, bij aan een grote kosten reductie voor kamp. Maar het is niet alleen innen, er valt ook wat te winnen. De kinderen doen met iedere gelopen kaart mee in een loterij en kunnen hiermee te gekke prijzen winnen. Daarnaast krijgen ze per volle kaart ook nog een snoepje.

 

 

Avondvierdaagse

Waar verderop in dit verslag we twee keer last hebben van overmatig regenval, was het voor de avondvierdaagse veelste warm. Hierdoor hebben we de dinsdag afgelast dit jaar. Een hele verstandige keuze als u het mij vraagt. De overige 3 dagen werd er weer druk blaren geprikt, verkeer geregeld, walkie talkie getest en voldoende rustposten opgezet. Er gebeurt een hoop op de achtergrond voordat de avondvierdaagse iedere avond veilig van start kan gaan. Maar ook dit jaar hebben we iedereen weer veilig 3 avonden door Halfweg/Zwanenburg en omstreken geloodst. Vervolgens op vrijdagavond kon iedereen zijn wel verdiende medaille ophalen.

 

 

Feestweek Dag van de jeugd!

Spetter spetter spater, deze dag begon een beetje later. Het had vrijdagavond zo hard en veel geregend dat het feestweek terrein was verandert in een waterpolo baan. Gelukkig lopen er bij de feestweek ook toppers van vrijwilligers rond die met man en macht het terrein een uurtje later weer toegankelijk hebben gekregen. Het weer was er nog niet beter op geworden dus stonden alle spelletjes in de grote tent. Bij Don Bosco kon er een lekkere snoep spin worden gemaakt. Deze kon je er meteen weer vanaf sporten met een ware rock paper scissors estafette.  

 

 

Kamp Harderwijk!

Voor mij persoonlijk een gek moment. Sinds 13 jaar is dit de eerste keer dat ik zelf niet mee ben. Niet omdat ik niet wilde maar omdat ik mijn vrije dagen ergens anders voor nodig had. Want vergeet niet dat iedere vrijwilliger die meegaat, hiervoor bijna altijd 5 vakantiedagen moet opgeven. In veel gevallen is dat 20 tot 25% van zijn totaal. Maar waarom zou je dat doen hoor ik u denken!?! Neem eens een kijkje in het kamp verhaal van de Oudste Jongens of de Vrijbuiters. Kamp is niet alleen voor de kinderen heel leuk. Ook de leiding heeft een te gekke tijd door wat zij meemaken met elkaar en de kinderen. Ieder jaar komen er weer leukere dingen uit de hoge hoed van de leiding. Wat heb ik het gemist. Volgend jaar hopelijk wel gewoon weer mee. Want een week op Don Bosco kamp, dat wil toch iedereen!

 

 

De Burendag!

Bij het schrijven van de eerste zin bedenk ik me dat dit al het tweede programma is wat door regen gewijzigd moest worden. Want wat was het een akelig weer dit jaar met burendag. Regen en wind zorgden ervoor dat we de fietstocht moesten annuleren. Het bleef dus alleen bij een gezellige BBQ. Ja ik hoor u denken, BBQ wanneer het regent en waait. Jazeker! Bij Don Bosco kan alles! Ondanks wat improvisatie, was het weer een mega geslaagde dag.

 

 

Don Bosco Light Festival!

Zoals ik bij kamp al aangaf, ze verzinnen iedere keer weer wat nieuws. Dit geldt ook voor de evenementen. Een groepje leiding kwam met het leuke idee om het wereld beroemde Light Festival van Amsterdam naar Zwanenburg te halen. En als het eenmaal in de hoofden van de leiding zit, dan gaat het gebeuren ook. En zo het geschieden! Op de kom werd er een ware tunnel disco gehouden met flitslamp en rook. Bij Poelgeest kappers werd er glow in the dark geschminkt en bij Don Bosco kreeg iedereen een glow in the dark bandje als aandenken. Na afloop gingen de kindertjes de lichtjes aan de binnenkant van hun oogjes bekijken.

 

 

Halloween Fissa!

De oudste groepen hadden dit jaar een waar Halloween Feest. Het clubgebouw en de gymzaal van de Jozef school waren helemaal omgetoverd tot waren Halloween huizen. Het bleef er nog lang onrustig, whoeeeehoooee…

 

 

Oliebollenactie!

Heel Villa Bosco is er weer klaar voor. De vloeren zijn afgeplakt, de tafel staan in langer rijen en de pannen zitten vol met vet. U begrijpt hem al, we gaan weer bollen bakken. Met een nieuwe (tweedehands) pan kunnen we nog meer bollen per uur bakken. Hierdoor zullen we dit jaar dus weer iets eerder klaar zijn. Ook wel fijn want de bakkers staan om half 6 al klaar bij Villa Bosco.

De inkomsten van deze actie komen ten goede aan alle speciale clubs en evenementen.

 

 

Clubs!

Niet onbelangrijk want naast alle extra activiteiten draait het natuurlijk vooral om de clubavonden zelf! Ook daarin gaat het super: nieuwe thema’s, nieuwe knutsels etc zorgen ervoor dat iedere club weer een uitdaging is voor de kinderen! Check regelmatig de site want daarop staan vast ook foto’s van jouw club! Hierbij een kleine opsomming van wat er allemaal is gedaan: Stoelendans, knutselen, 12 uur lang club, gymmen, speurtochten, kampclubs, kennismakingsspelletjes, lijnenspel, trefbal, voetballen, en natuurlijk een heleboel plezier gemaakt.

 

 

2020!

Wij hebben 2019 weer uitgespeeld. Heel veel leuke dingen bedacht en tot uitvoering gebracht, met als resultaat weer een mooi jaar om op terug te kijken. Wij gaan ervan uit dat ook 2020 weer vol nieuwe activiteiten zit, maar daarbij kunnen wij niet zonder vrijwilligers (en uiteraard al onze sponsoren, wist je dat ze hier allemaal staan)! Daarom hoop ik ook volgend jaar weer te kunnen rekenen op jullie allemaal!

Daarbij hopen we dat 2020 ook het jaar wordt waarin we eindelijk zekerheid krijgen over onze nieuwe locatie. Dan gaat 2020 nog beter worden als 2019.

 

Veel Plezier!!

 

Groetjes,

Rick Stoop

Hoofdleider

 

 

In memoriam Pieter van Rooijen

In 2019 hebben we helaas ook afscheid moeten nemen van Pieter van Rooijen.

Op vrijdag 10 mei op 81 jarige leeftijd heeft ons opper dinsdagmorgen ploeglid Pieter van Rooijen het leven verlaten.

 

Pieter, zoals wij hem moesten noemen, heeft veel voor Don Bosco betekend. In de beginjaren was Pieter actief in de leidersploeg van de hobbyclub.

Pieter was in de loop der jaren een zeer actief lid van onze dinsdagmorgen ploeg. In zijn blauwe stofjas en samen met zijn maatjes Piet, Bert en Herman onderhield hij Villa Bosco als geen ander.

Maar ook als deelnemer van de Tufrit, Don Bosco on Tour of jaarfeesten kwam je altijd wel een spelletje of bouwsel van Pieter tegen.

Eind 2012 hebben we ons speelpleintje voor Villa Bosco zelfs omgedoopt tot het Piet en Pieterplein.

We hopen dat u nog eens aan hem denkt als u daar op het bankje zit te wachten om u kind van club te halen.

Lees hier het hele in memoriam