eerste slide
tweede slide
Kampverslag Minioren 2022

Kampverslag Minioren 2022

30-07-2022

Zaterdag 16 juni- WIJ GAAN OP SAFARI !

De minoren begonnen de dag door te verzamelen bij het Don Bosco club gebouw, hier moest iedereen zich eerst melden bij stempel meester Maarten die de paspoorten incheckte om mee op reis te gaan! Vanaf daar was het spullen in de bus van Isa der vader gooien, de auto’s ingaan en vertrekken naar het Hans en Grietje bos. Papa’s, mama’s, opa’s, oma’s ooms en tantes ze waren er allemaal om De Minioren onder luid getoeter uit te zwaaien! Onderweg naar het Hans en Grietje bos gingen er al de leukste verhalen rond en  eenmaal aangekomen konden de kinderen niet wachten om de auto uit te springen. Voordat we het park ingingen aten we nog even snel een broodje en dronken we  een pakje drinken weg en kon de pret eindelijk beginnen! Eerst even een goede plek opzoeken en daarna mochten ze vrij spelen. Alle kinderen gingen als een speer van de glijbaan(en die ging toch hard!), totdat het springkussen in zicht kwam en zowel kind als leiding het springkussen gingen uittesten. Na een warme springsessie zochten de kinderen afkoeling waardoor ze bij de fonteinen terecht kwamen! Daarna hadden we een kleine pauze ingelast van alle pret voor een heerlijk ijsje. De kinderen waren niet te stoppen en gingen gelijk na het ijsje alweer richting de fietsen om met piepende banden door het circuit te racen. Na al het gespeel is het ondertussen al weer 16:30 en was het tijd om te verzamelen en door het Hans en Grietje bos te lopen.
Dit was een wandeling van 1,6 km door het bos met allemaal leuke bordjes die ons soms gewoon verkeerd stuurde, uiteindelijk kwamen we aan bij het vlot en leek het ons een leuk idee leek om met zijn alle op het vlot te gaan. Al snel merkte we dat onze voeten nat werden (een aantal kinderen dachten dat het vlot ging zinken) besloten we dat het beter is de groep te splitsen. De kids die niet met het vlot mee wilden moesten nu een klein stukje omlopen maar de kinderen die nog wel durven konden met het vlot toch nog oversteken. Na ons toch wel even ‘spannende’ avontuur door het bos konden de kinderen niet langer wachten om dan eindelijk naar het kamp terrein te gaan waar onze kookstaf al een verrukkelijke pasta klaar had staan! Het was tijd om te gaan bikken en aan te vallen op de pasta. Want na zo een actieve dag rammelde onze buiken enorm.  De meeste kinderen hebben zelfs twee keer opgeschept. Nadat alle borden leeg gegeten zijn is het natuurlijk tijd om de bedden op te maken en even vrij te spelen. Daarna is het alweer tijd om te slapen maar voordat de kids gingen slapen moesten we toch eerst nog even het kampterrein verkennen. Na het rondje kampterrein was het dan toch tijd om tandjes te poetsen, gezichten te wassen en te gaan slapen. Dit was onze eerste dag en volgens mij kunnen de kids niet wachten op morgen. Wij zitten nog even tussen de enthousiast kletsende kinderen met knipperende zaklampen in de slaapzaal maar zeggen welterusten en tot morgen!

 

Zondag 17 juli.
Het eerste nachtje slapen zit erop! Rond kwart voor 7 ontwaakte de minioren uit hun welverdiende slaap. (Sommige al rond 5 uur maar die hebben de slaap daarna gelukkig weer kunnen vatten.) 
Misschien kwam dat wel omdat er vandaag twee jarige zijn. Conor en Liz. Zij zijn allebei zes jaar geworden vandaag. Enthousiast begonnen we de dag met luid gezang om deze verjaardagen te vieren om vervolgens te ontbijten met het bijbehorende bikken.  Daarna zijn we lekker gaan knutselen. We hebben ons eigen Safari stand-in bord gemaakt, écht werkende verrekijkers gemaakt en de jongens hebben gewerkt aan een kartonnen Jeep. Daarna gingen we de Donbosco (olympische) Safari spelen doen met een 8-Luik aan spelletjes in groepjes van 4 strijdend tegen elkaar. Daarna waren er kaarten voor ons binnen gekomen en deze werden natuurlijk enthousiast open gemaakt en de grootste lach verscheen op de gezichten door de mooie kaarten van thuis. Nadat alle kaarten gelezen waren werden de minioren door de kookstaf getrakteerd op overheerlijke broodjes knakworst. Na de lunch gingen we verder met olifanten slurven maken van zeep en water, zo vies als we waren geworden (bekijk onze foto's maar) hebben we een duik genomen in het zwembad om vervolgens rond het kampvuur te zitten met een lekker chippie en wat drinken. Alle minioren waren ontzettend moe van de dag ervoor (misschien toch minder lang kletsen ‘s nachts?) dus we hebben even lekker rustig aan gedaan tot het avond eten. Nadat al onze buikjes weer gevuld waren en nieuwe energie hebben, hebben we de dag afgesloten met een reuzen grote Safari bord met toffe pionnen. De opdrachten zoals apenkoppen proppen (zoveel mogelijk apenkoppen in je mond doen), 6 bekers water over Louis gooien en iets lekker pikken uit de keuken van de kookstaf waren favoriet! Zo gingen ze strijdend tegen elkaar over het bord met team giraffe als uiteindelijke winnaar! Snel tanden poetsen en naar bed want het is ondertussen alweer acht uur. Hopelijk slapen jullie vannacht allemaal iets langer!

 

Maandag 18 Juli

Vanmorgen hebben jullie gelukkig allemaal langer geslapen maar ondanks dat moeten De Minioren op de vroege maandagmorgen gelijk op jacht voor hun ontbijt. Alle benodigdheden voor het ontbijt zijn namelijk verstopt in het bos. Van klimmen en klauteren, naar goed zoeken tussen de bladeren. Het was nog een hele uitdaging om net dat lekkere zakje met hagelslag of chocopasta te vinden maar uiteindelijk wist elk groepje het voor elkaar te krijgen om een lekker ontbijt bij elkaar te verzamelen. Ondanks de regel “je eet alleen wat je met je groepje vind.” Na dit ontbijt was er geen tijd voor uitrusten. De Minioren hadden een druk programma voor de boeg. Vanavond gaan we alweer naar huis dus moeten we nu alvast onze tassen inpakken en één voor één met hulp van Tessa en Esmé al je spullen bij elkaar zoeken en weer proberen in de tassen te krijgen. Hierna gingen we zo snel mogelijk door naar het volgende programma.
De kinderen maakte eerst een hele leuke knutsel “Don Bosco kamp Nunspeet 2022”. Het was hierbij de bedoeling om al het moois van het kampterrein in miniatuur terug te laten komen in de knutsel. En geloof me papa’s en mama’s deze knutsels waren stuk voor stuk museumwaardig. Waar de één het liefst een hele boomstronk vast plakt met behanglijm deed de ander er een paar blaadjes op of ging opzoek naar net dat ene ronde steentje maar na het zien van al dit moois hebben jullie een goed beeld over ons kampterrein (en anders hebben jullie het ongetwijfeld gemerkt met de tassen uitpakken..).
Na de knutsel was het alweer tijd voor de laatste lunch, en wat werden we verwend door de kook-staf. De kinderen kregen namelijk wentelteefjes. Waar de één het maar een verbrande boterham vond, kon een ander er niet genoeg van krijgen. Maar wat hebben we gesmuld met ze allen.
Ondanks dat we op een verre safaritocht in Nunspeet waren, wist ook hier de postbode ons te vinden. Alle minioren kregen een kaart van het thuisfront. Inmiddels waren we al 2,5 dag op weg. Dit gaf de minioren dan ook een grote glimlach op het gezicht. Dit blijft een magisch momentje. Ook leuk voor u als ouder om te weten, u werd heus echt wel gemist hoor!
Ook heel belangrijk op zo’n safari is om de vitamines goed op peil te houden. Gelukkig groeide er aan de bomen op deze safari groengele bananen, sappige appels en overheerlijke mandarijnen. Er was een rustmomentje waarin we gezellig met z’n allen even van dit momentje genoten. De Minioren namen het er van alsof het snoepgoed was.
Hoewel er nog een paar uurtjes op het programma stonden, was (bij de meeste) het lichtje toch al langzaam uit aan het gaan. We besloten om een klein stukje het bos in te lopen. We deden verschillende spelletjes als “omgekeerd verstoppertje”, “zakdoekje leggen”, “stand in de mand”, “olleke bolleke” en het “doorfluisterspel”. Dit hadden we wel uren kunnen doen, want jullie hebben jezelf, maar vooral de leiding hiermee behoorlijk aan het lachen gemaakt! Jullie maakten van de zin “Tessa is de liefste leider”, “Esmé is de liefste leider” en de zin “Patric reed op een dromedaris” werd “Patric heeft op kamp een dikke drol gelaten”.
Na de overheerlijke pannenkoeken van de kookstaf was het dan helaas tijd om naar huis te gaan. Ondanks dat we dat allemaal heel jammer vonden en nog wel een nachtje langer wilde blijven, was het misschien niet zo’n slecht idee. Tijd om terug naar jullie ouders te gaan en tijd om bij te komen. Wij hebben enorm genoten van het Miniorenkamp en wij hopen jullie ook. Vergeet ook niet om samen met de kinderen even te kijken in ons fotoalbum en geniet nog even na, dat doen wij namelijk ook!! Fijne vakantie en tot volgend jaar!
 
Liefs van de Miniorenleiding,
Patric, Maarten, Louis, Tessa en Esmé