eerste slide
tweede slide
Kerst bij de Puppies

Kerst bij de Puppies

30-12-2019

Kerst bij de Puppies

 

De laatste club van de Puppies was weer een feit. Dit moment konden we natuurlijk niet ongemerkt aan ons voorbij laten gaan, vandaar dat deze club in het teken stond van kerst. De Puppies verschenen in vol ornaat in het clubgebouw en nadat dat alle kinderen na hun kerstdiner zich naar het clubgebouw hadden gesneld kon de club dan echt beginnen.

De Puppies werden in twee groepen verdeeld en de ene groep bleef in de grote zaal, terwijl de andere groep vertrok naar de knutselkant. In de grote zaal was het één groot feest, er werden verschillende spelletjes gespeeld waar munten mee verdiend konden worden. Zo werd er een wedstrijdje komkommersjoelen gedaan en druiven persen. Ook werd er een slee race gehouden waarbij we een kerstman en sterke rendieren nodig hadden. Gelukkig hadden we een paar sterke rendierpuppies er tussen zitten waardoor de slee in no-time over de streep werd getrokken. Toen was het tijd om aan het grote kerst-rad te draaien. De Puppies moesten raden op welke kleur het onvoorspelbare rad zou komen en daarmee konden zij munten verdienen. Degene met de meeste munten won een mooie prijs. 

Aan de knutselkant zat de kerstsfeer er ook goed in, zo werden er kerstkaarten geschreven voor de ouders, oma, opa en huisdieren van onze geliefde Puppies. Nadat de kerstkaarten versierd waren in alle kleuren en glitters was het tijd om je eigen kerstkoekje te versieren. De slagroom werd goed gebruikt en belandde vaker in de mond of voorhoofd van de Puppies dan dat het op het koekje terecht kwam. Tijdens het versieren van de kerstkoeken moest er natuurlijk ook gezongen worden, daarom werd de box aangesloten en brulden de Puppies met de kerstliederen mee. Er werd gedanst en gesprongen en een echt kerstfeest was in volle gang.

Toen was het tijd om de groepen om te wisselen, zodat iedereen aan de beurt kwam bij beide spellen. Tijdens het kerstkoeken versieren moest natuurlijk ook even goed gekletst worden, zo vertelde de Puppies hun plannen voor kerst vol enthousiasme aan de leiding. Voordat we met ons ogen konden knipperen was de kerstclub alweer voorbij…
Nu was het moment van afscheid nemen toch echt aangebroken, na wat gesnotter en gesnuiter werd iedereen hele fijne dagen gewenst. Wij als leiding hopen jullie 31 december nog even gedag te kunnen zeggen tijdens de oliebollenactie, zo niet dan wensen wij de Puppies (en hun ouders) een fijne jaarwisseling. Geniet nog even van jullie laatste welverdiende weekje vakantie en dan zien we jullie weer fris en fruitig op 9 januari

HAPPY 2020! 

Groetjes van jullie leiding,
Matthijs, Menno, Melissa, Lucy, Silvio, Eline en Nina