eerste slide
tweede slide
Minioren: Echte HELDEN op KAMP

Minioren: Echte HELDEN op KAMP

29-07-2019

Er zijn altijd een paar dingen waar we ieder jaar naar uitkijken. Kerst, oud en nieuw, een vakantie naar het buitenland of je verjaardag. Maar het kamp met Don Bosco past ook zeker weten in dit rijtje. Bijna niks moet en bij alles kan. Het doet ons altijd goed om de kinderen zo te zien genieten. Caelyn genoot al toen ze de uitnodiging van Esmé kreeg. Door alle gekke programma’s hebben we geen minuut aan thuis gedacht, het is leuk om even kort terug te  kijken op ons heldenkamp.

 

Zaterdag 13 juli,

Toen alle fietsers bij villa Bosco waren vertrokken kwamen de eerste minioren om de hoek kijken. We herkenden onze kleinste Don Bosco helden bijna niet! Mega Mindy, Batman ze waren er allemaal. De enorme auto van Leon z’n vader kon al onze spullen vervoeren, en daar waren wij ontzettend blij mee. Toen de grote tassen (ik denk dat iedere minioor in zijn eigen tas paste) waren ingeladen was het tijd om gedag te zeggen. Na een hele dikke zoen van papa en mama waren al onze kleine helden klaar om op pad ter gaan.

 

Met 5 echte heldenmobiels vertrokken we richting onze eerste bestemming: Het Hans en Grietje bos. Het is nog nooit zo makkelijk geweest alle minioren te vinden in de speeltuin. Overal zagen we gekleurde capejes achter onze kleine helden aan vliegen. Vooral op het grote springkussen zagen we veel capejes vliegen. Wisten jullie dat Amy de grootste sociale heldin is, zelfs in de speeltuin werden nieuwe vrienden gemaakt. Nadat jullie allemaal tien rondjes in de speeltuin hadden gemaakt was het tijd om op pad te gaan. Een rondje door het Hans en Grietje bos stond op het programma. Nu denken jullie vast, dit heeft toch niets met het thema helden te maken.. maar niks is minder waar! Zo kwamen we onderweg allerlei obstakels tegen. Van boomstammen waar we overheen moesten springen tot een echt vlot over het water. Onze heldin op sokken Estee vond dat eerst niet zo een goed plan, maar is uiteindelijk toch als een echte held naar de overkant gevaren. Aan het einde van de dag was het tijd om een patatje met snack te eten vlak bij het kampterrein. Met volle buiken reden we het kamp op. Het was tijd voor chaos! Spullen uitpakken, bedden opblazen, en nog even het terrein verkennen met elkaar. Eindelijk was de groep compleet toen Vigo terugkwam van het afzwemmen, en jazeker zijn diploma is binnen. Hoe moe ze ook waren, in slaap wilde ze niet vallen. Behalve Tycho die zo hard snurkte dat de rest gewoon niet kon slapen.

 

Zondag 14 juli

De eerste minioren werden al vroeg wakker, vol enthousiasme stormde ze naar buiten om door de bossen heen te struinen. Al snel gingen we ontbijten. Alle minioren mochten lekker zelf hun boterhammetje beleggen. Wat een feest, zeeën van hagelslag, watervallen van hagelslag, bergen van hagelslag! Alle pakken werden leeg gegooid op jullie prachtige bordeaux rode campingborden. Toen al jullie buikjes lekker vol zaten met hmmm vooral hagelslag werden we verrast door allemaal leuke kaarten van jullie papas, mamas, opa’s en oma's. Hier moesten we natuurlijk meteen op reageren met een echt Harderwijks kaartje (zitten die dolfijnen hier in het bos?). Op hetzelfde moment werden de eerste heldencapes gemaakt, deze zijn echt gaaf geworden! Tussen de programma’s door vond Damian dat het de hoogste tijd was om zijn tand eruit te halen.

Om een echte held te worden moesten we natuurlijk een test doen. Skelter racen, waterraket schieten en moeilijke puzzels, alle heldhaftige elementen kwamen aan bod. Gelukkig zijn jullie allemaal meer dan geslaagd! Ook vrije spelen vonden de kinderen geweldig. Een boomhut en een zandvlakte voor de voetbal, maar ook de processie rups. Door goede regels is de jeuk ons bespaard gebleven.

Finn was de koning van de boomhut, hij was er echt altijd te vinden. En nog een mooi verhaal, toen Liam onderuit ging vroeg ik gaat het? Waarop hij antwoordde: Beter dan ooit te voren. Daan en Liam waren samen de twee grootste voetballers van het kamp. Kiki ontpopte zich tot een echte ekster, overal haalde zij de mooiste maar vooral ook de kleinste glinstertjes vandaan. Tussendoor werden er ook nog helden proeven gedaan: schuimslangen met Esmé, dat was pas lachen geblazen. Of moet ik zeggen zuigen, want dat deed Jeniffer op de schuimslang waardoor ze minuten later nog schuimbelletjes uitblies. Cola flessen met mentos bleek ook een leuke combinatie en ook deed de olifanten tandpasta gekke gezichten opwekken.

Wat ook heel gaaf was, was dat Mieke (de mama van Kiki) voor ons een enorme kleurplaat had gemaakt. Vooral de meiden waren enthousiaste kunstenaressen. Na al dat spelen hadden we behoorlijk trek en gelukkig had de kookstaf zich weer uit gesloofd. Ze hadden heerlijke aardappel pure met sperziebonen spek en ui gemaakt. En ook nog een slavink ernaast. Wat smaakte dat goed zeg. Al dacht Daan daar anders over, al had zijn vader het gemaakt. Een eigen gemaakte milkshake als toetje. Ondertussen kwam kapper Jordy langs. Die de haren van Cas in model bracht. Wat Cas na 5 minuten zelf al weer had aangepast met een halve pot gel. De dag werd afgesloten met een  quiz, die we om het kampvuur deden. Om daarna te genieten van heerlijke marshmallows. De minioren waren kapot en gingen snel dromen over wat voor heldhaftige avonturen de dag van morgen weer zou gaan brengen.

 

Maandag 15 juli

De kleinste van het kamp werden alweer als eerste wakker. Zo vroeg dat we nog lekker even in bed bleven keten. Tot de vreugd van de leiding begonnen de kinderen opeens hun tassen in te pakken! Wat zijn ze toch allemaal goed opgevoed, alle kleding werd netjes opgepropt en ingepakt. Binnen de kortste keren was alles al weg en konden we ontbijten. Dit omschrijven we vandaag in een woord: HAGELSLAG!

Vandaag mochten de kinderen lekker veel vrij spelen rondom het barak. Maar tussendoor was de leiding natuurlijk bezig om allemaal leuke programma’s klaar te zetten. Zo begonnen we met de Vieze spellen van Esme en Tessa. Van yoghurt tikkertje tot chocoschilderen met de neus. Alsof ze nog niet vies genoeg waren... Na (bijna) alle chocopasta en yoghurt van jullie gezichtjes te hebben gepoetst kwam de kookstaf een heerlijk omeletje brengen. Om daarna samen met Nick op pad te gaan als echte piraten. Met behulp van een schatkaart moesten we op zoek naar een echte schat! Na een lange weg een vooral veel gegraaf vonden we de kist en de inhoud die was niet lullig. Er lagen ontelbaar veel chocolade munten in! Als dat geen smullen is! Het einde nadert alweer, maar voor het zover is, het jongens en meiden programma! De mannen gingen het bos in om met eigen handen een echte hut te bouwen. Op het resultaat waren we met zijn allen beretrots. Leon was wel de echte bouwheld, elk takje kon gebruikt worden bij het maken van dit prachtige bouwwerk. Zonde dat dit de laatste dag was, want in deze mooie hut hadden de minioren zich nog dagen kunnen vermaken. Terwijl de jongens druk bezig waren met de hut waren de meiden bezig met echte meiden dingen. Allereerst werden er prachtige spiegels gemaakt. Beplakt met glitters aan alle kanten! Om ons daarna mooi te maken met zelfgemaakte lippenstift en zelfs glitters. Helaas konden zelfs deze glitters jullie vieze gezichtjes niet verbergen. Het kamp werd zoals altijd af gesloten met een heerlijke pannenkoek van de geweldige kookstaf, om daarna weer terug te rijden naar villa Bosco.

 

 

Zo schoon als we onze kleine helden ontvingen, zo vies kregen jullie ze weer terug! We willen nogmaals ons excuses aanbieden aan de ouders van Juliette. We zijn benieuwd of zij nog schoon is geworden. Owja en aan de ouders van Jeniffer willen we vragen om volgend jaar alleen haar onesie mee te geven.

 

Lieve (vieze) minoren ontzettend bedankt voor een geweldig kamp!

 

Klik hieronder voor onze heldhaftige foto’s

http://www.don-bosco.nl/album/minioren-op-kamp-2019

 

Heel veel liefs van jullie miniorenleiding,

Esmé, Nick, Silvio, Tessa en Marloes