eerste slide
tweede slide
Namens het bestuur:

Namens het bestuur: "Één groot feest bij Don Bosco"

10-03-2020

Maak je maar geen zorgen. Er is op dit moment geen gigantisch dansfeest gaande bij Don Bosco wat je aan het missen bent. Ook is er geen spraken van een feest of jubileum jaar (dit is overigens volgend jaar wel het geval, dan bestaan wij 65 jaar!!). Nee, bij Don Bosco is het ieder jaar en het hele door jaar één groot feest.

 

Mijn naam is Bastiaan Cappendijk. Ik ben al 10 jaar leider van de Vrijbuiters en ik schrijf dit stukje namens het bestuur van Don Bosco. Voor de mooiste vereniging van Nederland mag ik zoals men dat in dure woorden noemt het ‘evenementen portfolio’ beheren. Don Bosco is veel meer dan de wekelijkse clubs en dat zal je niet onopgemerkt zijn gebleven. Jaarlijks organiseren onze 40 vrijwillige leiders het verbluffende aantal van 15 evenementen!!!

 

Sommige van deze evenementen hebben een serieuze doelstelling zoals het inzamelen van budget voor extra leuke dingen op kamp of op dit moment natuurlijk voor het nieuwe clubgebouw waarnaar wij dringend opzoek zijn. Voorbeelden van dit soort acties zijn de traditionele prikkaartenactie, de boodschappenactie en de tot een legende uitgegroeide oliebollenactie. Afgelopen 31 december bakte onze leiders maar liefst 5.000 oliebollen en 1.800 appelflappen en je kunt je voorstellen dat de lokale bakkers dit niet ontgaan is! Uiteraard was dit niet mogelijk geweest door… jou natuurlijk! Jij als ouder of als lid staat centraal bij een vereniging als Don Bosco en zonder jullie hulp zou Don Bosco niet kunnen blijven bestaan.

 

Uiteraard zijn er door het jaar heen ook zat evenementen waarbij we doen waar Don Bosco het beste in is. Gekkigheid uithalen en loltrappen! Het is alweer even geleden, maar kunnen jullie je het ‘Don Bosco Festival of Light’ nog herinneren? Met de jongste kinderen brachten we een bezoekje aan de fantastische lichtshows bij lokale ondernemers. Ook werden we bij ijspret getrakteerd op ijs, bij het Zwaantje op het terras kregen we een lekkere bak warme chocolademelk en bij Poelgeest kappers een flitsende make-over. Dat het pijpenstelen regende heeft eigenlijk nooit iemand gemerkt... wat een feest was dat!

 

De oudsten kregen in het eerste halfjaar iets spannenders voor hun kiezen. Een griezelige combinatie tussen een rode draad en escaperoom waren het concept. Alle leiders warmen opgetrommeld om ieder op hun eigen manier de kinderen de schrik op het lijf te jagen. Toch waren er een aantal zo pienter dat de escaperoom keer op keer verlaten werd... maar of dit nou zo’n goed idee was? Mwhuhuhahahaaaa.

 

Nu is het tweede halfjaar alweer aangebroken en het eerste evenement op de agenda is de pool- en speelparty. Kinderen vanaf de Puppies (met een diploma) gaan naar het subtropische zwemparadijs van Centerparcs Zandvoort. Maar liefst 80 kinderen en 20 begeleiders hebben zich hiervoor opgegeven. De Minioren brengen met 30 kids en 8 begeleiders een bezoekje aan het speelkasteel in Hoofddorp.

 

Het onbetwiste spektakelstuk van alle evenementen, onze specialiteit, het crescendo, de piece de resistance: het zomerkamp.  Daar wil ik dan ook graag mee afsluiten. Ieder jaar weer gaan er zo’n 150 kinderen met ons (30 leiders en 2 kampleiders) mee op kamp. Veel kinderen zien dit als hoogte punt van de zomervakantie en zullen hier de rest van hun leven warme herinneringen aan blijven koesteren.

 

Zoals je wellicht begrijpt is dit een gigantische operatie. Een operatie welke hoofdzakelijk kan en wordt georganiseerd door vrijwillige leiding. Toch is het voor dit evenement van essentieel belang dat wij hulp (lees: veel hulp) krijgen van ouders en verzorgers. Tot onze grote spijt hebben we de hoeveelheid hulp de laatste jaren behoorlijk zien teruglopen en afgelopen jaar was het zelfs zo dat slechts van 14 kinderen hun ouders bereid waren om het kamp te helpen opbouwen en/of afbreken. Dit maakt het organiseren van kamp zo’n beetje onmogelijk. Alle leiders, die al ongelofelijk druk waren met de voorbereidingen van kamp, werden zo ook nog eens gevraagd om mee te helpen zoeken naar vrienden, ouders en familie om alsnog voldoende vrijwilligers op de been te krijgen. Dit kan natuurlijk nooit te bedoeling zijn.

 

Hoe mooi zou het zijn als we dit jaar het tegenovergestelde kunnen bereiken? Dat slechts 14 ouders zich niet opgeven om te komen helpen? Al is het alleen maar om onze helden van vrijwillige leiders een hart onder de riem te steken! Enig idee hoeveel zij met ‘één heel jaar groot feest’ voor jouw kind bezig zijn? Begin maar eens met denken vanaf 500 uur ;)

 

Ik heb in ieder geval ontzettend veel zin in wat nog komen gaat en ik hoop natuurlijk jullie ook.

 

Tot op club.

 

Groetjes,

Bastiaan

Don Bosco's Festival of Light!

                                                "Don Bosco's Festival of Light was een succes!"