eerste slide
tweede slide
oudste jongens kamp 2019 deel 2

oudste jongens kamp 2019 deel 2

12-08-2019

Zaterdag 20 juli. Bloemen bij de finish.

Zaterdagochtend, de dag van de terugreis. Iedereen werd vroeg wakker gemaakt en begon met het verder inpakken van de tassen. Ook dit keer ging dat weer razend snel en konden we al snel ontbijten. Bij het ontbijt was het Louis met het hoogste woord, ‘’wij zijn ( Louis Patric en Maarten ) nog uit onze tent geweest en bla bla bla’’. Nou poeh wat goed, 4 dagen lagen ze vroeg te slapen en vrijdagnacht zijn jullie eruit gegaan, klasse hoor. Patric nemen we natuurlijk niets kwalijk die snapt sowieso niks van Don Bosco kamp en dacht dat dit er natuurlijk bijhoorde.                                                                                                           Voor de terugweg hadden we natuurlijk ook weer een fietsthema. Dit keer gingen we fietsen in het thema onderwaterwereld. Patric en Maarten waren als octopus, Frank was als zeepaardje en Justin naast een vis op zijn hoofd natuurlijk zijn duikbril op. 

Tieme en Jarno waren alvast aan het oefenen voor het Franse zwembad, want ze droegen allebei een iets te strakke badmuts. Wij willen Frank toch wel even een compliment geven, omdat hij de hele weg zijn pak aan had. Toen we weg gingen begon het zachtjes te regenen, dus was het thema compleet en droogden we niet uit. Onderweg, vlak voor de eerste rustpost, begon het hard te regenen en werd het echt een onderwaterwereld. Na de eerste rustpost regende het nog even goed door maar daarna werd het gelukkig droog.     Gelukkig hebben we ook nog enkele zonuren gehad op de fiets. Bij de laatste rust post was nog iedereen heel, wat natuurlijk best wel apart is. Ja, en jullie missen ook vast nog in het stukje dat Ilona nog niet door haar enkel is gegaan. Nou wie weet komt dat nog. Op de laatste rustpost begon het te regenen en verplaatsen we ons naar een droge plek onder een viaduct. Daar ontmoeten Robin zijn neefjes in het water. Er zat een familie rivierkreeft en Robin die verkleed was als krab, wilde zijn familie even gedag zeggen. Ook riep hij even naar Ilona om gedag te komen zeggen. Dus na een kort gesprek werd Ilona tot haast gemaand door Rutger. Ze moest weer vertrekken, dus Ilona probeerde op te staan, alleen gleed ze weg en ging ze toch nog door haar enkel. Na een korte stilte en een bemoedigend woordje van Maurice stapte Ilona toch de fiets op om het laatste stuk te gaan trotseren.                                                                                           Ondertussen leegden de wolken zich boven onze hoofden, maar toen we bij de BP aankwamen was het droog en scheen de zon. Nog een klein stukje en we waren weer bij Don Bosco.                                                                                                                                  Voordat we aankomen bij Don Bosco willen wij namens de Oudste Jongens nog wat mensen bedanken. Om te beginnen de moeder en tante van Robin voor het haken en breien van de Buurman & Buurman truien en hoedjes. De moeder van Ilona en Jordy Poelgeest van Poelgeest kappers voor het vinden van de locatie van de geitenyoga en de kappersopleiding. De kookstaf met Maurice, Jappie, Frank en Ruben. Bedankt voor het lekkere eten dit jaar. De kampleiders Rutger, Bob en hun steun en toeverlaat Twan. Alle mensen die geholpen hebben met het begeleiden van de fietsers en alle mensen die hebben geholpen met het afbouwen en opzetten van de tenten. Ook een speciaal bedankje voor Marissa die met de Oudste Jongens mee wilde fietsen dit jaar. Nu wij Marissa toch bedanken willen we haar ook meteen bedanken voor alle leuke clubjaren die wij met je hebben gehad. We zullen je enorm gaan missen. En dan  vooral het te laat komen, het stem verheffen en het op gebiedende wijs hanteren van orders. Maar het meest zullen we jou missen zoals je bent. Marissa bedankt voor alles leuke jaren. 

 

Nu nog even terug maar het laatste stukje op de fiets. Dat ging gelukkig allemaal goed en zo kwamen we iets na 17.00 aan bij Don Bosco. Na alle bedankjes was het dan tijd om afscheid te nemen van elkaar. Rest ons alleen nog om jullie te bedanken voor een fantastisch kamp. Dus Max, Justin, Frank, Tieme, Fabian, Finn, Jarno, Guus, Barry, Sem, Maarten, Patric en Louis, bedankt voor een top week, het was genieten met jullie

Groetjes van kona (Ilona), Dino (Dyon) en Poesma (Robin)