eerste slide
tweede slide
Oudste jongens kamp 2022

Oudste jongens kamp 2022

30-07-2022

Zaterdag 16 juli

Eindelijk was het dan zo ver, de eerste dag van kamp!
Iedereen moest om 09.30 uur verzamelen in de speeltuin. Ons thema was studio 100 en wat waren wij als leiding trots op de creaties die sommige van jullie gemaakt hadden. We waren ondertussen K14 in plaats van K3 en er liepen een aantal bumba’s en babilu’s rond.
Om kwart voor 11 vertrok uiteindelijk ook de laatste, in onze ogen snelste, jongens groep onder leiding van Kabouter Plop en Klus (Jarno en Tieme) richting Nunspeet. Na ongeveer 7 km had de laatst vertrokken groep al pech waardoor de moed hen in de schoenen zonk. Iedereen inhalen voor de eerste pauze gaat niet meer lukken want dat was het doel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


De fietstocht verliep goed en op wat kramp van Jayden na heeft niemand in de bezemwagen gezeten. Later dan gepland kwamen we aan op het kamp terrein. Dit jaar was het anders dan voorgaande jaren in Nunspeet want we hadden geen kookstaf op ons terrein. Voor ons was het een soort thuisbezorgd, wij gaven aan hoe laat we wilde eten en de kookstaf kwam het eten dan brengen. Zaterdagavond stond er een heerlijk pasta op het menu. De jongens hadden zo een trek van de fietstocht dat de leiding de restjes bij de oudste meiden en spelbrekers opgehaald hebben omdat we zelf niet genoeg hadden.

Na het opmaken van de bedden was het tijd voor wat spelletjes in het bos. We begonnen met een studio 100 versie van levend stratego/vlag veroveren. Met onder andere Gert verhulst, Samson, Maya de bij, Piet piraat en nog meer helden. Na dit spelletje was het tijd voor blikkie trap. De leiding tegen de jongens. De leiding had zich zwaar vergist en dacht dit wel even te winnen maar de schemering (veel jongens in zwarte kleding) en de snelheid van sommige jongens gooide roet in het eten. Het eerste potje duurde zo lang dat we deze niet eens afgemaakt hebben en weer terug zijn gegaan naar het kamp terrein.

Tijdens de kickoff op vrijdagavond hadden de aanwezige jongens een domino steen gekregen met een getal erop. Tijdens een kampvuurtje met een lekker kopje thee en een koekje (toen mocht het nog) werd bekend gemaakt wat de stenen betekenden. Voor de een was dit goed nieuws, zo mocht Frank zich namelijk laten bedienen door de leiding tijdens een ontbijt, lunch of diner en mocht Colin zijn corvee taak aan iemand anders geven.
Voor de ander iets minder, Thanasis, Quinten, Jurre en Dave hadden het vraagteken en dit betekende dat ze de hele week de WC’s schoon moesten maken. Dit hebben ze ook echt gedaan! Al hadden ze wel wat mazzel dit jaar want we hadden een rooster gemaakt met de spelbrekers en oudste meiden waardoor dit maar twee keer gebeurd is. 

Hierna was het toch echt tijd om naar de tanden te poetsen en naar bed te gaan want vanaf morgen zou kamp echt gaan beginnen. Niet iedereen nam dit advies van harte en op de eerste avond werd al aardig ontsnapt.

Zondag 17 juli
 

Na een niet zo lange nacht voor sommige was het tijd om op te staan. De jongens werden wakker gemaakt met het nummer bewegen is gezond van kinderen voor kinderen en deden daarna zelf ook  meteen aan ochtend gymnastiek onder leiding van Dave, Thanasis en Lucas.
Na de ochtendgymnastiek was het tijd voor het ontbijt en onze dagelijkse ochtend routine: Het rad van corvee!
De jongens moesten elke morgen aan een rad draaien om te bepalen wat hun corvee taak was voor die dag. De een had meer geluk dan de ander. Frank draaide bijvoorbeeld 20 en dat betekende dat hij die dag geen corvee taken had. Dit getal veranderde elke dag zo bleef het nog een beetje spannend.

Na het ontbijt en alle corvee taken was het tijd voor het eerste onderdeel want vandaag was namelijk Drag queen day!
We beginnen deze dag met een heuse lady’s bingo! Er waren leuke en vooral lekkere prijzen te verdienen. Concentratie en luisteren was wel erg lastig bij deze groep dus de bingo ging wat moeizamer dan verwacht. Op naar het volgende onderdeel.

S’avonds werd er een heuse drag show gegeven dus moesten de jongens oefenen. Er werden 6 groepjes van 4 gemaakt en de 1 van de 4 zou de volgende metamorfose ondergaan. Tijdens het oefen gedeelte kozen de jongens een drag queen, kozen ze een naam voor deze queen, flanste ze een outfit in elkaar en kozen ze een liedje. Met dit liedje zouden ze de harten van de jury stelen later op de avond. Er werd creatief gebruik gemaakt van ballonnen en ook de outfits waren niet mis want het winnende groepje zou 10 minuten douche tijd krijgen.

Na deze twee onderdelen hebben we weer gebeld met Don Bosco delivery en werd de lunch gebracht. Na de lunch was het tijd om ff lekker schoon te worden in het zwembad. Gelukkig was het zwembad maar 10 minuutjes fietsen want de meeste jongens hadden nog last van zadelpijn.
Het was lekker rustig in het zwembad en toen we binnen kwamen werd en meteen een lekkere playlist opgezet. In het zwembad deden we nog een bommetjes wedstrijd en lieten alle jongens even zien wat ze allemaal voor trucjes konden van de duikplank. Er kwamen salto’s voorbij en zelfs schroeven. Wij als leiding waren diep onder de indruk. Na 2 uur in het zwembad ging het zwembad dicht en moesten de jongens douche onder een koude douche want er was een storing in het zwembad.

Frank wilde graag de prijs van zijn steen innen en had een fantastisch plan bedacht. Hij wilde graag met 5 meiden samen eten. Nou daar werken wij als leiding natuurlijk aan mee.
Nadat onze Don Bosco delivery een heerlijke maaltijd bezorgd had en de hulptroepen(Jordy en Demi) aangekomen waren was het tijd voor de laatste fase van onze drag queens. Aan het begin van de dag hadden we afgesproken dat 1 jongen van elke groep de “metamorfose” aan zou gaan. Alleen werden de jongens zo enthousiast dat iedereen zich een mooi make-upje aan liet smeren (wij denken zelf dat het komt omdat Demi ze opmaakte). Nadat alle jongens helemaal ready waren was het tijd om de queens voor te stellen aan de jury. De jury bestond uit: Esmé (toen nog leiding bij de minioren), Nick, Louis, Demi en Jordy.
De queens kwamen binnen via de oranje loper en lieten hun beste catwalk loopjes zien. De jury was meteen onder de indruk van het charisma van onze queens. De tweede ronde was de playback ronde waar de queens hun beste dans moves lieten zien. We wisten niet dat jullie zulke goede moves hadden. Waar bij de ene groep de hoofd queen het beste was, waren bij andere groepjes de achtergrond danseressen ook goed aanwezig. Als laatste hadden we de vragen ronde. De jury had pittige vragen voor ons queens waaronder wat zou je willen veranderen aan jezelf en wat zou je doen met 1 miljoen.
De uiteindelijke winnaars? Jacqueline Kardasian en crew of te wel: Luwe, Colin, Lucas en Misha. 10 minuten douche voor deze jongens of queens, in the pocket!

 

Hierna was het alweer tijd om de tanden te poetsen en naar bed te gaan want het was weer een drukke dag en morgen zou het een warme drukke dag worden. We willen wel even benadrukken dat dit niet de slimste groep ontsnappers waren! Een tip voor volgend jaar (deze tip hebben we ook al vaak op kamp gegeven maar hier werd niets mee gedaan) ZAKLAMPEN UIT!

Maandag 18 juli
 

Het wekkertje gaat na een zeer koude nacht van maar liefst 10 graden, het is tijd om jullie wakker te maken met het favoriete ochtend nummer. Na 2 minuten worden langzaam de ritsen van de tentjes opengemaakt en komen jullie naar buiten met wel zeer kleine oogjes. Kreten als: jeetje wat was het koud! M’n neus was er bijna afgevroren en ik wilden niet eens me bed uit om te plassen. Yep ook jullie hadden door dat het koud was geweest. Iedereen ontwaakt , de dag kan beginnen.

Iedere ochtend werd er aan het rad gedraaid voor jullie corvee taken, waarvan er 1 vrij brief voor die dag te winnen viel, WIT 1 yes vandaag mocht Jurre de gelukkige zijn! De rest draaide bijna het zelfde als de dag ervoor, het afwas groepje bleek weer te bestaan uit: Riva, Colin, Luwe, Archie, Levi en Jayden. Succes mannen. Zaterdagavond kregen jullie te horen wat de stenen betekenden, deze kon je gebruiken om te ruilen met taken of om iets goed te doen voor de leiding. Deze werden de ochtend van de afwas taak dan ook snel ingezet, want zeg nou zelf 2 dagen afwassen is toch iets te veel gevraagd.

Nadat alle propjes weer zijn geraapt en de borden weer netjes in de krat staan is het tijd voor het ochtend programma. We beginnen met een lesje chinees want vandaag was het ABC dag. Om het makkelijk te houden spelen we vandaag samen met de corvee groepen. De jongens kregen een Chinese tekst te zien en deze moesten ze onthouden. Op het terrein lagen deze verstopt maar dan met de Nederlandse opdracht erachter. De gene die de opdracht als eerste uitvoerde won een punt voor zijn groep en daarmee legale spiekstenen voor het braille dictee. Na het lesje Chinees was het tijd voor levend galgje. Dit is minder heftig dan het klinkt. De leiding zet de hoeveelheid puntjes op de blote boven lichamen en de rest van het team moet gaan raden welk woord het is. Het groepjes die het als eerste heeft geraden moet zo snel mogelijk richting de paal rennen die in het midden staat. Fanatiek word er gespeeld en is team Asley de winnaar. Na 40 keer de vraag gehad te hebben of we konden douchen was het antwoord nog steeds nee, gewoon lekker blijven lopen. Uitgeput van het rennen is het tijd voor lunch, broodje knakworst, lekker uit het vuistje! Jeetje wat kunnen jullie toch veel eten.

Na de overheerlijke lunch worden de zwemspullen aangetrokken, liters zonenbrand opgesmeerd en stappen we op de fiets richting het meertje, he he eindelijk kunnen we afkoelen en de verf van onze lijven spoelen. Terug in jullie teams doen we nog wat water opdrachten, een estafette wie er het snelst terug is heeft gewonnen. Team Jaimy loopt vandaag aan kop. Maak een woord met je team, daar waren jullie allemaal erg snel mee! Handen en voeten alles werd uit de kast getrokken. Een paar van jullie deden nog een poging tot rijtje maken met 4 man, een uur stonden we al klaar met een camera. Uiteindelijk na een goeie tactiek bespreking was het gelukt. Onderop leider Jarno hulk dave, soepele Archie en als kersje op de taart Colin.

Daar was Daan met een overheerlijk peren ijsje. Nog even door het water banjeren en weer rustig op de fiets naar het kamp terrein waar een groot zwembad midden in het veld stond. Hop iedereen erin, en nog een keer afkoelen.

Na een uurtje vrije tijd gehad te hebben kwam Don Bosco delivery weer aan met een overheerlijke hutspot. Deze werd door meerderen 2 keer opgeschept, zo lekker was het. Na dag 3 stonden we weer met elkaar aftewassen onder het genot van een heerlijk muziekje, wat een feest.Helaas was het tijd voor Leidster Asley om naar huis te gaan. Even uitzwaaien en door naar het avond programma waar in je verkleed moest in de eerste lekker van je naam samen met de meiden. Een heuse jongens tegen de meiden strijd!
 

Wat een leuke outfits hadden jullie jongens! Super creatief gedaan. We zagen Cheerleader Colin, Joker Jayden, Turkse geleerde TJ, Tovenaar Tycho, Geile Giel en Smurf Sam. Ook de meiden hadden er werk van gemaakt maar daar hebben we ons niet door af laten leiden(of toch wel)?
Er kwamen verschillende onderdelen aan bod zoals het letterspel, schattingsvragen en verschillende doe opdrachten. De topografie opdracht was toch wel het hoogte punt. We hadden niet verwacht dat jullie 7 van de 8 wisten. Het was super spannend en net voor de finale stonden de mannen 2 punten voor.
In de finale moesten jullie de 16 meest bestelde toetjes in een restaurant opschrijven. Helaas hadden de meiden er iets meer en daardoor wonnen zij deze avond.

Na de jongens tegen de meiden was het nog tijd voor het grote “braille” dictee. Jullie kregen verschillende woorden. Sommige moesten in braille geschreven worden. Gedurende de dag konden jullie stenen winnen die jullie nu mochten gebruiken als legale spiekbriefjes. Frank zou het heel erg vinden als hij zou verliezen van Lucas en wat denken jullie….. Juist Lucas won deze opdracht!

Hierna was het weer tijd om tanden te poetsen en te slapen. Wederom ging de ontsnappingsploeg (gewapend met zaklampen) op pad.

 

Dinsdag 19 juli

 

Het voorspelde tropische weer is nu toch echt gearriveerd in Nederland. Dit is ook te voelen in Nunspeet, want om 09:00 is het al 28 graden. Dat belooft wat! Al snel komen de koppen de van de leiding bij elkaar om te bepalen wat het beste is om te doen. Het beste idee was om alles te schrappen en de hele dag lekker niks te doen rondom het water. Na een unanieme beslissing werd dit dus ook het geval.

Snel ontbijten en nog even naar het dorp fietsen. Hier kunnen de oudste jongens snoep, chips, frisdrank etc. kopen. Dit doen ze dan ook in grote getalen. Met volle rugzakken en fietstassen terug naar het kamp terrein om snel nog even wat wentelteefjes naar binnen te duwen en onszelf klaar te maken om te gaan zwemmen.

Om 13:00 is het dan zover. Gesmeerd en wel zaten de oudste jongens al zwetend op de fiets richting de Zandenplas. Dit ligt zo’n kleine 2 kilometer verderop. Eenmaal aangekomen bij de plas was het al lastig om een plekje te vinden, maar we hebben onszelf ergens tussen geduwd en iedereen rende met hoge snelheid richting het water.
Waar de jongens het gister druk hadden met een toren van 4 mensen gingen ze vandaag een stapje verder en probeerde ze een menselijke piramide te maken. 
Wederom, missie volbracht. Het solide onderstel bestond uit Frank, Dave en Quinten. De tweede laag bestond uit de flexibele beesten Jurre en Archie en boven op de piramde stond onze daredevil Colin. 

Na een kleine twee uur was het tijd om een aantal jongens uit het water te halen, want ze begonnen aardig rood te worden op de rug, borst en schouders. 

Inmiddels was het tijd om naar huis te gaan en ons op te maken voor een BBQ met alle groepen en uiteraard zoals elk jaar, de DIAP. Waar de jongens de openingsact verzorgden. Ze deden allemaal een oud shirt aan en hier maakte wij een klein knipje in. De jongens lieten hun beste moves zien op het liedje pony uit de film magic mike. Er zijn al diverse optredens geboekt voor later dit jaar.
Dit jaar bestond de Dinsdag Avond Programma uit een bonte avond. Alle kinderen en leiders werden door elkaar heen gehusseld en hadden per groepje een opdracht. Een Liedje of een rap maken, moppen tappen, sprookje opvoeren etc.. Om 21:00 was het toch echt tijd om de DIAP af te sluiten, want de jongste kinderen waren doodop.

De oudste jongens moesten nog even doorgaan, want zij moesten hun shirt nog maken voor de volgende dag. Dit was de superhelden dag. Iedereen kreeg een opdracht mee en het shirt moest dan ook met het desbetreffende thema te maken hebben. Helaas kwamen wij er al snel achter dat dit in strijd was met de kledingvoorschriften van Walibi. Maar voor alles is een oplossing en dat leest u in het stukje over de woensdag.

Voor de dinsdag is het nu toch echt klaar en iedereen ging er ook op tijd in om fris en fruitig te zijn voor Walibi.
 

Woensdag 20 juli

Na een korte nacht is het vandaag nog even afwachten of wij wel naar Walibi zouden gaan. Gister hebben De Oudste jongens zich misdragen waardoor het (voor de jongens) nog maar afwachten is of we wel naar Walibi gaan . Tijdens het ontbijt kwam één van de jongens met het idee dat als er een bepaald cijfer op het ondertussen beruchte corvee rad werd gedraaid, wij misschien toch naar Walibi zouden kunnen gaan.  Al snel vielen de andere jongens hem bij en kwamen ze samen tot de conclusie dat één cijfer wel een hele kleine kans van slagen heeft. Uiteindelijk werd er gestemd op de kleur wit! Na een harde draai aan het rad waren de jongens mega enthousiast en stopte het rad bijna op wit waarna Daan hem nog een klein tikje gaf om toch nog op wit uit te komen! Wat een feest en gejuich. Snel nog wat brood smeren, de corvee taken doen, onze tassen inpakken en niet te vergeten ons superkrachten shirt aan trekken en eindelijk kunnen dan ook de oudste jongens opweg naar Walibi!

De groep van Jarno en Daan staat bekend als het snelle fiets duo en alle kids willen dan ook het liefst bij hen in de groep. Gelukkig maakte het weinig uit want na een lange weg met flinke tegenwind kwamen we tegelijk aan bij Walibi. Alle fiets sleutels verzamelen en even een broodje eten want die hebben we verdient! Ook moeten alle superkrachten shirts hier dan toch echt uit want met provocerende teksten en groot 020 op de shirts mogen wij ons niet vertonen in Walibi. Na ons broodje gingen alle jongens gewapend met het telefoonnummer van Jaimy op hun arm Walibi in. Eerst gezamenlijk  een goede meeting plek in de schaduw vinden en daarna kon iedereen heerlijk zijn gang gaan.

Om kwart voor vijf moest iedereen weer bij de meeting plek zijn. En waar onze jongens ‘s morgens moeite hebben met optijd aan tafel zitten was iedereen hier stipt optijd. Trots op onze mannen!

De terug weg ging vlot, we hadden een heerlijk stuk flinke wind mee dus iedereen kon rustig zijn ervaring van Walibi met elkaar delen. Tot er opeens Stop stop Stop wordt geroepen! Wat blijkt Riva ligt in de berm. Of zoals Jayden zei: ‘Riva maakte echt een goeie front Flip over zijn stuur de berm in! Wajooo!’ Gelukkig is Riva een bikkel en stond hij al snel weer op de been.

De verdere terug weg verliep gelukkig zonder kleerscheuren en konden we na aankomst op het kampterrein al snel aanschuiven voor een heerlijk bord spaghetti.

Thanasis bleef klagen dat hij graag wilde douchen want zijn haren zaten voor geen meter meer. Gelukkig kon hij douche-tijd verdienen door nog een extra vol tweede bord te nemen. Hier was geen twijfel over mogelijk en hij koos voor een tweede bord spaghetti. Halverwege kreeg hij wat moeite met de spaghetti maar zijn bord is uiteindelijk tot de laatste sliert leeggegeten!

Voor het avond programma moesten wij even wachten tot het ging schemeren want wij gaan lasergamen!! In vier teams van 7 gingen we gewapend het bos in. Eerst ons target verstoppen en dan op zoek naar die van onze tegenstander. Als volleerde militairen slopen we door de bosjes en hadden we elkaars target al snel gevonden. Toen het echt te donker werd zijn we verder gegaan op het veld waar je eigenlijk ook geen hand voor ogen zag behalve de geleurde pistolen en de targets in het gras.  Hier gingen we last team standing doen. Dat er nog vriendschappen over zijn gebleven na deze avond is ons een raadsel want wat waren ze fanatiek op elkaar en wat konden ze ook goed valsspelen!

Nadat iedereen zijn energie hierin is kwijt geraakt gaan we terug naar het kampterrein. Het is ondertussen alweer half 11 en wij hopen natuurlijk dat jullie lekker gaan slapen en vooral niet gaan ontsnappen… tot morgen

 

Donderdag 21 juli

 

Fat-Fit day stond op het programma. Dit hield in dat de kids de hele ochtend hadden om zo zwaar mogelijk te worden, en de middag om weer ze veel mogelijk af te vallen.

08:30- we hebben de jongens wakker gemaakt en zijn begonnen met de ontbijttafel klaar te zetten, dit was niet zomaar een ontbijt maar dit was een echt ontbijt om veel aan te komen. Het ontbijt hield het volgende in; bittergarnituur, worstjes, puddingbroodjes, snoep en chips, chocomel en frisdrank, en slagroom. Voordat we aan het ontbijt zijn begonnen hebben we iedereen gewogen, dit was onze 0-meting. Nadat we onszelf hebben vol gegeten zijn we dikke mannen sporten gaan doen, pijl-en-boog schieten en luchtbuks schieten. Ondertussen is het alweer middag en is het weer tijd om te eten! Ons middag eten was weer in het thema om aan te komen dus we hebben een frikandel high-tea gedaan. Door onze kookstaf zijn er verschillende soorten frikandellen gemaakt, we hebben er erg van gesmeuld, ondanks dat we nog vol zaten van het ontbijt is het toch opgegeten! Na het opruimen van de tafels hebben we iedereen weer gewogen om te kijken wie er het meeste is aangekomen.

Het middag programma was er voor bedoeld om alles weer er af te sporten, om dit goed af te starten zijn Jaimy en Esmé op de fiets gestapt en alle jongens zijn er achter aan gerend, langs de route zijn ze op verschillende plekken gestopt om oefeningen te doen. Daan en Jarno hebben in de tussentijd alles klaar gezet voor de sterken mannen competitie.

De jongens kwamen bezweet en moe terug van de tocht en namen lekker een momentje om wat te drinken en uit te rusten. Dit duurde niet te lang want we moesten beginnen met de competitie.
 

Het eerste deel was een piepjes test. Iedereen deed lekker mee terwijl ze allemaal nog moe waren van de bootkamp ervoor. Thanasis was de grote winnaar. Het tweede onderdeel was discus werpen. De jongens mochten om de beurt gooien, iedere jongen had 3 worpen. Eén met een schijf van 1kg, één van 2kg en één van 5kg. Het derde en vierde onderdeel werd tegelijk uitgevoerd. Dit was bankdrukken met een grootte boomstam en 7kg gewichten voor je houden met gestrekte armen. Na deze laatste onderdelen was het inmiddels rond 5 uur, dit hielt in dat we iedereen nog een laatste keer gingen wegen om te zien hoeveel iedereen weer is afgevallen.

Na het avond eten ging iedereen douche(ja ja bijna iedereen had douche tijd gewonnen deze week) en omkleden omdat we een speciale gelegenheid hadden, we hadden date-night met de oudste meiden. Voor dat het programma ging gebeuren is het donbosco-winkeltje nog even open geweest zodat de kinderen nog hun voorraad snoep en frisdrank konden aanvullen. Om half 10 zijn de jongens richting de tent van de oudste meiden gelopen.

De date-night begon met een snelle speed date. Allen meiden zaten op een rij en de jongens schoven om de minuut door. Nadat iedereen met elkaar had gezeten werd hun kennis over de meiden getest door middel van een loting. De meiden hebben een persoonlijk eigendom op tafel gelegd met een passend verhaal van hun erbij. Als de jongens dachten te weten wie het was moesten ze gaan staan. Zodra alle koppels gemaakt waren werden ze in teams verdeelt met in iedere team 2 koppels. Als team moesten ze opdrachten beter uitvoeren dan de tegenstanders. Het winnende team kreeg een punt en het team wat de meeste punten had (in dit geval Jurre en Juna) had gewonnen.

Na de date-night zijn de jongens richting het kampvuurkuil gelopen en hebben we de winnaars van de fat-fit day bekent gemaakt. Hierbij was de dag afgerond en gingen de jongens hunzelf klaar maken voor bed.

 

Vrijdag 22 juli

Alweer de laatste volle dag van kamp. Hier gebeurd nooit iets bijzonders en dit is elk jaar wel hetzelfde. Na het ontbijt is het tijd om op te ruimen, de slaaptenten, de eettent en het terrein. Asley was speciaal hiervoor terug gekomen om de jongens lekker te drillen tijdens het opruimen. In record tempo was alles opgeruimd en konden we richting het zwembad. Penningmeester Daan had goed gespaard voor dit kamp dus naast het gebruikelijke patatje kregen alle jongens naar een extra snack erbij.
In het zwembad hebben we traditie getrouw nog even de platte buiken competitie gedaan. Mats, Frank, Jurre en Mano hebben deze competitie gewonnen! Volgens mij hebben ze nu nog rode plekken op hun lijf.
TJ had besloten dat hij nog even van de duikplank wilde. Wij denken dat hij niet door had dat als je er aan de ene kant op stapt je er aan de andere kant af kan vallen. Na 1,5 minuut lang alleen maar te hebben gelachen is Jaimy opgestaan om hem te helpen. Een icepack erop en TJ was weer ready to go.
Na het zwemmen zijn we nog even het dorpje in geweest zodat de jongens nog even wat lekkers konden halen voor op de fiets de volgende dag. Er moest natuurlijk ook nog iets gekocht worden voor de kampleiding en de kookstaf. De jongens zijn creatief geweest. Ze hebben messenslijpers voor de kookstaf gekocht (is dit een hint voor volgend jaar?) en een heerlijk 6 packje speciaal bier en nootjes voor de kampleiding (natuurlijk gekocht door de leiding).

Na het heerlijke pannenkoeken maaltijdje was het tijd voor de jongens om zich om te kleden en klaar te maken voor de disco. Gister tijdens de date night zijn er al wat stelletjes ontstaan dus vandaag is het tijd om indruk te maken met onze moves. Alle jongens zagen er weer chachi uit!
Er stond weer een heerlijke playlist op en iedereen ging los op de dansvloer.
Jaimy had tiktok les gehad van de oudste meiden en wilde dit natuurlijk meteen in de praktijk brengen dus moesten de jongens hun moves laten zien voor de camera. Jaimy gaat nu de hele zomer oefenen en wil jullie na de vakantie graag weer gebruiken als model.
Na de laatste emotionele liedjes tijdens de disco was het tijd om voor de laatste keer dit jaar te gaan slapen in onze tenten. Het was weer een verschrikkelijke koude nacht.

 

Zaterdag 23 juli

De laatste nacht in Nunspeet zit er alweer op. Vandaag is het tijd om weer 100 km terug te fietsen naar het mooie Zwanenburg-Halfweg. Al onze boefjes(dit was ons thema voor de terug weg) waren er klaar voor en wij als “politie” ook!
De groep van Jarno en Tieme had één doel, alles en iedereen inhalen. Helaas is dit ook op de terug weg niet gelukt.
Wat hebben jullie weer lekker gefietst mannen! We hadden van te voren gezegd dat niemand van de oudste jongens in de bezemwagen mocht. Nou dit is niet nodig geweest! Zelfs TJ heeft alles gefietst (waarschijnlijk met gekneusde ribben van zijn duikplank val).
Keurig op tijd kwamen we aan bij Don Bosco waar jullie super blij waren om jullie ouders weer te zien.

Lieve lieve jongens, het was een kamp met een lach en een traan maar wij hebben genoten en hopen dat jullie dit ook gedaan hebben.
Tfoeee zo jammer dat het alweer voorbij is. 

Liefs,

Asley, Daan, Esmé, Jaimy en Jarno