eerste slide
tweede slide
Puppies kamp 2023

Puppies kamp 2023

17-08-2023

MAANDAG

Op maandagochtend om half 11 verzamelde de Puppies in prachtige Disney outfits bij Don Bosco, klaar voor vertrek! We hadden vandaag ook een jarige in ons midden, dus daar hebben we natuurlijk nog even voor gezongen. Nadat we alle uitzwaaiers gedag hadden gezegd zijn we vertrokken naar het kampterrein in Harderwijk. In de auto hebben de Puppies volop meegezongen met hun favoriete liedjes, zo ging de rit super snel!

Bij aankomst op het kampterrein hebben we een heerlijk broodje knakworst gegeten en heeft Stijn samen met de kids even alle kampregels doorgenomen. Om het kampterrein een beetje te leren kennen hebben we met de hele groep een rondje gelopen langs alle andere groepen op Don Bosco kamp. Toen we het kampterrein gezien hadden en de weg al een beetje in ons hoofd hadden zitten, hebben we spelletjes gespeeld op de zandvlakte vlakbij het barak. Om het geheugen een beetje op te frissen en te zorgen dat onze “vreemde” leiding Nick en Silvio alle namen snel zouden onthouden hebben we wat namenspelletjes gedaan. Nick en Silvio gaven dit clubseizoen namelijk club bij de oudsten, maar kwamen op kamp gezellig met ons mee!

Toen alle namen goed in ons hoofd zaten hebben we nog een Disneyquiz gespeeld. De kinderen moesten vragen over Disneyfilms of - muziek beantwoorden en zo snel mogelijk naar het juiste antwoord rennen! Na de spelletjes hebben we met zijn allen het corveebord doorgenomen… Ja, er zal ook schoongemaakt en afgewassen moeten worden door de Puppies! Gelukkig kreeg ieder groepje elke dag een andere taak en was het nog leuk om te doen ook.

Voordat we lekker zijn gaan eten hebben we het barak ingericht! De minioren gaan naar huis, dus er is plaatsgemaakt voor de 16 luchtbedjes van de Puppies. Ook de eet tent is prachtig versiert door onze leiding Fleur.

Afbeelding met persoon, tafel, kleding, voedsel

Automatisch gegenereerde beschrijvingAfbeelding met persoon, kleding, Menselijk gezicht, person

Automatisch gegenereerde beschrijvingNa het eten van de lekkere zomerse hutspot en een heerlijk cakeje voor de verjaardag van een van de kinderen was het alweer tijd om de minioren uit te zwaaien. Het avondprogramma stond in het teken van de grote Disneyshow! De Puppies konden punten verdienen door het beantwoorden van quizvragen of het uitvoeren van de gekste opdrachten. Zo werd er een wedstrijd gehouden wie er het langste kon blijven hangen! Na deze drukke avond was het alweer tijd om alle tandjes te poetsen en lekker te gaan slapen. De Puppies waren het daar alleen niet echt mee eens... ze hebben nog tot heel laat doorgekletst! Dat snapt de leiding heel goed, want de eerste dag was natuurlijk super spannend en leuk!

 

 

 

 

Dinsdag

Goedemorgen!
 

Het is dinsdag ochtend en de puppies waren er weer vroeg bij vandaag, na de tandjes weer gepoets te hebben zaten we aan het ontbijt met ze alle waar er goed werd gegeten door iedereen.

Na het ontbijt gingen we met ze alle een kaars versieren in een disney thema wat heel veel mooie resultaten opleverde! Vrijwel direct naar de versierde kaarsen hebben wij de witte shirts omgetoverd tot “alles is liefde” thema want het dinsdagavond programma stond op het programma.

Om 12 uur zijn wij lekker gaan lunchen met heerlijke broodjes ei die de kookstaf voor ons heeft gemaakt! Na de lunch zijn we met ze alle kaarten gaan schrijven voor de mamma’s, pappa’s, oma’s en opa’s die jullie als het goed is allemaal hebben ontvangen.

Na de kaarten te hebben geschreven zijn we met ze alle een hut gaan bouwen met als de naam “ De puppie hut” die tot de details werd afgerond en ingericht door de puppies! De hut was nog niet niet helemaal af maar daar hadden we de rest van de week nog wel tijd voor, maar we moesten een dans gaan voorbereiden voor het dinsdagavond programma.

Om 18:00 gingen we naar het terrein van de kookstaf waar iedereen van het hele kamp aanwezig was voor de BBQ, we hadden lekker gegeten met ze alle en het programma ging beginnen. De puppies gingen de dans uitvoeren wat ze in de middag geoefend hadden in hun mooie zelf gemaakte alles is liefde thema shirt. De dans ging de puppies zonder fouten af.


Het was bedtijd voor de puppies snel de tandjes poetsen en even op teken controle voor iedereen ze bed in kroop.


Weltrusten puppies!

Woensdag

De woensdagochtend begon wederom met een goed ontbijt. De kinderen eten vaak nog meer

boterhammen dan de leiding. Zo een goed ontbijt is ook wel nodig, want er stond weer een dag vol

activiteiten gepland.

Nadat alle corvee taken waren afgerond gaf Nicky een lesje ochtendgymnastiek. Dit deed hij volledig

op zijn manier. Met in zijn hand een speaker waarop behoorlijke beats waren te horen, nam hij de

Puppies met zich mee. Ze stormden over het gehele kampterrein en lieten iedereen weten dat de

dag begonnen was. Tot slot leerde de kinderen nog de ‘Nicky-dans’. Geen schoonheidsprijs, maar wel

lekker gek. Precies hoe we het willen zien!

Na de warming-up was het tijd voor het eerste programma. We gingen een wildwaterbaan door de

bossen bouwen met zelfgemaakte bootjes. We begonnen met het maken van eigen bootjes. Alle

bouwmaterialen waren aanwezig; bakjes, satéprikkers, folie, ballonnen, je kan het zo gek niet

bedenken. Er was niet veel tijd, want de wildwaterbaan moesten we ook nog maken. Dit deden we

met doorgeslepen lengtes PVC buizen. In het stukje bos, naast onze ‘Puppie-hut’, werd een heel

parcours uitgezet. Nu alleen nog een tuinslang erbij halen en we konden de zelfgemaakte bootjes

over de wildwaterbaan laten racen. De hele week hebben de kids hier nog gebruik van gemaakt.

Na het eerste programma konden de kinderen even kort vrijspelen, zodat we de lunch op tafel

konden zetten. Snel de maagjes vullen, want de jaarlijkse WOEMID (woensdagmiddag-programma)

stond gepland. Samen met de Vrijbuiters werden alle Puppies in groepjes verdeeld. De WOEMID

bestond uit een kermis in de bossen. Bij onderdelen als katapult schieten, blind volleybal en een

enorme opblaasbare stormbaan konden de groepen punten verdienen. Voor de winnende groep was

een leuke prijs te verdienen. Ook dit jaar was de WOEMID weer een succes.

Terwijl de WOEMID werd opgeruimd, konden de Puppies nog even lekker vrij spelen. Ondertussen

was het tijd om bij de kookstaf het eten op te halen. Het was dit keer een pasta Boursin, met kip en

spinazie. Hier werd door iedereen flink van gegeten! Daar was de kookstaf blij mee.

De dagen gaan snel op het kampterrein. We hadden nog maar kort de tijd om iets te doen, en wat

past dan beter bij kamp dan marshmallows maken bij het kampvuur… Inderdaad, helemaal niks��

Onder assistentie van de kookstaf konden de kinderen marshmallows prikken op een tak die ze zelf

hadden gevonden. De suikers werden nog flink aangevuld, maar ze leken en geen genoeg van te

krijgen. Bob van de kookstaf maakte de Puppies dan ook erg blij, toen hij nog stiekem marshmallows

ging uitdelen nadat de leiding zei dat het genoeg is geweest.

Wat hebben we al met al weer een heerlijke dag gehad. Het is nu echt tijd om de tanden te poetsen

 en lekker te gaan slapen. Morgen staat de laatste volle dag op de planning

van de puppies.

 

Donderdag

Aangekomen bij de donderdag is het toch altijd wel een extra leuke dag. De kinderen zitten namelijk helemaal in kamp sfeer en hebben de ‘don bosco’ manieren al goed onder de knie. Het orkest aan boeren wordt als start schot gezien voor een dag voor sport en spel.

Helaas moet de leiding toch echt concluderen dat vandaag een regenachtige dag wordt, maar niet getreurd! De dag wordt gestart met een actief programma waarin de Puppies een variant doen van boerengolf in Disney thema door het hele kamp terrein.

Daarna komen de druppels doorzetten en gaan de kinderen op avontuur in de keuken van de kookstaf. Er wordt een ratatouille show gegeven om koekjes te bakken. De puppies kunnen met een diploma koekjes bakken opzak met trots thuis komen. De 184 koekjes zijn daarna allemaal opgegeten, waarvan het meerendeel door leider Nick is opgegeten.

De middag staat in teken van de jongens en meidenmiddag. De jongens doen dingen waar de meiden geen zin in hebben en andersom is het natuurlijk net zo! De meiden hebben na een best wel vies kamp echt behoefte om zich op te tutten voor de disco avond later op de dag. De meiden genieten in onze van rust aan de pedicure en krijgen daarna een foto shoot. De rust bewaren ze om nog een leuke knutsel te maken! De jongens zijn niet zo zen bezig, maar gaan in de regen door! Er worden wapens uit de kluis gehaald en er wordt er flink op los geschoten. Zelfs de plaatselijk snoepwinkel moest er aangeloven en waren beroofd voor maar liefst 16 snoepjes.

De dag en eigenlijk ook kamp week wordt afgesloten met een super gezellige disco avond in de tent. De nieuwe vriendschappen worden gevierd met een dans en lach. De vrijbuiters komen gezellig mee doen tot dat de boswachter het feest komt afblazen. De rookmachine wordt namelijk niet door de buren gewaardeerd, maar ach Don Bosco is er maar 1x per jaar😊

Snel slapen, morgen gaan we nog een dagje knallen in het zwembad!

 

Vrijdag

De laatste dag van het puppies kamp is aangebroken. De puppies stonden weer vroeg gereed om alles in te pakken luchtbedden slaapzak en tandenborstel moesten natuurlijk allemaal weer mee naar huis.

We hadden de avond er voor al alle zwemspullen in onze zwemtas gedaan. Dus konden de puppies nog even naar buiten om vrij te spelen en stonden Eline en Fleur buiten om broodjes te smeren, want alle bordjes en bestek waren al ingepakt door Stijn Nick en Silvio.

Heerlijk een gesmeerd broodje gegeten en nog even gespeeld met de vrijbuiters. Rond 10 uur moesten we wel echt vertrekken naar het bosbad Putten anders waren we te laat bij de wild waterbaan een favoriet van alle puppies maar vooral die van Roan die is er wel 25 keer van afgeweest. Toen nog heerlijk gezwommen en heerlijk van de duikplanken afgesprongen.

 Om 12 uur was het dan wel echt tijd voor een goed verdiend patatje lekker met ze alle opgegeten. Op het eind van deze geweldige zwemdag moesten we natuurlijk met alle clubs van de wild waterbaan dus het werd de don Bosco waterbaan.

Terug op het kamp terrein natuurlijk geheel volgens traditie lekkere pannenkoeken gegeten en als laatste keer dat heel Harderwijk ons kon horen gebikt voor het eten. Na het pannenkoeken eten waren de buikjes vol en moesten we toch echt terug naar het kampterrein.

De terugreis verliep rustig de helft van de kids was in slaap gevallen. Al snel kwamen we aan bij don Bosco clubhuis. Na alle warme welkoms knuffels en kusjes hebben we geluisterd naar alle mooie kamp verhalen, nog een laatste knuffel aan alle leiding en toen was het toch echt tijd om naar huis te gaan.

Wat missen we jullie allemaal & we zien jullie graag allemaal weer terug volgend clubseizoen!!

 

Groetjes van jullie Puppie leiding! Eline, Fleur, Silvio, Nick en Stijn