eerste slide
tweede slide
Spelbrekers gaan voor één avond naar Nunspeet

Spelbrekers gaan voor één avond naar Nunspeet

27-03-2022

Terwijl de laatste zonnestralen het Don Bosco plein verlichtten, fluiten er een aantal vogeltjes vrolijk op los. Dit in combinatie met de lucht van verse bloemknoppen en opkomende natuur doet ons bijna echt geloven dat we in Nunspeet zijn aanbeland.

 

Zo ver is het helaas natuurlijk nog niet, maar deze week stond wel de kampclub van de Spelbrekers op het programma. Een avond die helemaal in het teken staat van het zomerkamp welke dit jaar in Nunspeet wordt georganiseerd. De kampclub is bedoelt om twijfelende kinderen over de streep te trekken, vragen van ouders te beantwoorden en bovenal ook om voor één uurtje even van dat zalige kampgevoel te proeven. Niks moet, alles mag. Samen zijn met je vriendjes en de mooiste avonturen beleven. Eigenlijk dus wat we iedere week één uurtje bij Don Bosco doen, maar dan een hele week!

 

Nu het nog licht was buiten maakten we gretig van de gelegenheid gebruik op een potje bosjassen te gaan spelen op het veldje verderop. Bosjassen wordt door veel ook wel herkent als levend stratego. Noem het zoals je het noemen wilt, het spel staat met stipt op één tijdens de vrije uurtjes op Don Bosco kamp. De kinderen zijn er gek op om lekker fanatiek door de bossen te rennen. Op zoek naar de vlag! Dat het nu langzaam donker begon te worden voegde een mooi en extra spannend effect toe.

 

Toen we lekker waren uitgeraasd op het veldje was het hoogtijd om richting het tentenkamp te gaan (in dit geval natuurlijk gewoon Villa Bosco). Hier stond een overheerlijk plakje ontbijtkoek en een kopje thee voor ons klaar. Normaal een uitermate geschikt moment om de dagen even gezellig na te bespreken. Nu was er gelukkig ook genoeg om over te kletsen.

 

Als laatste sloot leidster Sanne de avond af met een spannend (of toch niet?) spookverhaal. Het verhaal bleek achteraf helemaal niet spannend te zijn, maar een donkere zaal, stilte en wat zaklampen bleken genoeg om een aantal stoere Spelbrekers op de kast te jagen. Wacht maar! Straks in het boze berenbos van Nunspeet 😊. Kijken of er dan nog iemand van jullie zijn tentje durft te verlaten naar middernacht.

 

Hopelijk hebben we een aantal van jullie nog over de streep kunnen trekken, want Don Bosco kamp is echt één van de mooiste belevenissen die je kunt meemaken. Zorg dat je erbij bent!

 

Ook hebben we wat leuke kiekjes toegevoegd van de afgelopen maanden, deze zijn hier te vinden!

 

 

Graag tot volgende week voor alweer een spectaculaire club.

 

Groetjes,
De Spelbrekerleiding
Sarah, Julia, Sanne, Nina, Melle en Bastiaan