eerste slide
tweede slide
TV programma's met de oudste meiden

TV programma's met de oudste meiden

03-08-2019

Zaterdag 13 juli

Het is eindelijk zo ver! Kamp 2019 gaat van start.
Iets later dan normaal stappen onze superhelden (want dat was ons thema dit jaar) op de fiets en vertrekken zij richting Harderwijk.
De fietstocht verloopt prima! Geen klachten en geen ongelukken. We laten even achterwegen dat Fleur het erg zwaar heeft gehad op de heenweg. De reden hiervan? Iets met een weekje Renesse.
Op Fleur na  gaat de tocht prima en komen we om 17.15 uur aan op het terrein.
Voorgaande jaren sliepen de meiden met zijn alle in een grote tent. Helaas was dat dit jaar niet geval. De grote tent viel iets kleiner uit dan verwacht dus werd er besloten om de middenmoten en de senioten te scheiden maar dit mocht te pret niet drukken.
Na het inruimen van de tenten was het tijd om te eten. Er stond een heerlijke spaghetti met kaas op het menu. Wat hebben we gebunkerd met zijn alle!
Zoals elk jaar is het na het eten tijd om kenningsmakingsspelletjes te doen met de oudste jongens in het bos.
Dit jaar hebben we het ballon spel gespeeld. Simpel maar effectief en het perfecte spel om elkaar meteen bij naam te noemen.
We speelde het spel eerst met zijn alle (16 meiden en 13 jongens) en daarna deelde we de groep in drieën om het nogmaals te spelen.
Na de bos spelen stonden er nog drie kleine activiteiten op het programma namelijk het uitleggen van de corvee, invullen van een vragenlijst en make your own mok. Dit jaar werden de mokken gemaakt met porselein stiften. De mokken moesten daarna nog 30 minuten in de oven maar dat vond Maurice van de kookstaf niet erg. We mochten de oven dus gewoon gebruiken.
De corvee taken werden dit jaar bepaald door middel van kraskaarten. De meiden kregen een kraskaart met daarop:
TDA: Tafel dekken/ tafel afruimen
PWC: Propjes rapen / WC’s schoonmaken
AFW: Afwassen
De vragenlijst die de meiden in moesten vullen werd gebruikt voor de date Night op donderdag. Hier lezen jullie later meer over.
Om 23.30 (laat zat voor de eerste avond) gingen we tanden poetsen en een poging tot naar bed doen.

Zondag 14 juli
 
Na een “ rustige” eerste nacht werden de meiden wakker gemaakt met het liedje beter in bed van Lubach. Dit werd ook het vaste ochtend ritueel.
De tafel werd gedekt en het eerste ontbijt was een feit. Hier werd ook meteen het thema van de week bekend gemaakt namelijk TV-programma’s.
Na het afruimen, afwassen, propjes rapen en WC’s schoonmaken was het tijd voor het eerste programma WK Softbal. Dat dit zo goed in de smaak zou vallen hadden wij als leiding niet verwacht! De meiden deden allemaal fanatiek mee en het mooiste was dat ze BIJNA geen commentaar op de scheidsrechters hadden ;-) Wel kregen we het commentaar dat de teams niet eerlijk verdeeld waren, slechter verliezer zullen we maar zeggen.
Na het softballen was het tijd voor een lekker broodje knakworst (of pindakaas). De afwasgroep had mazzel want de broodjes werden uit je vuistje gegeten omdat we weer door gingen met het volgende programma.
Dit programma vond plaats in het zwembad en we bleven in de WK sferen. Het was tijd voor een ware estafette.
Voor kamp hadden de meiden al doorgekregen wat voor kleur shirt ze mee moesten nemen:
Oranje: Nederland
Wit: Duitsland
Rood: België
Geel: Brazilië
Dit waren ook meteen de teams voor de estafettes. We begonnen heel simpel met een wedstrijdje heen en weer zwemmen. Als je klaar was met zwemmen ging je op de rand zitten.
Daarna maakte we het iets moeilijker. Je moest eerst een baantje zwemmen, het zwembad uitklimmen, van de glijbaan af en Marissa aantikken dan mocht de volgende pas beginnen. Marissa zou Marissa niet zijn als ze het een beetje spannend maakte door zich na elke ronde te verstoppen. Toen de laatste zwemsters de treden van de glijbaan beklommen verstopte Marissa zich in de sauna (op advies van de badmeester. Volgens ons had hij een oogje op Marissa). Dit leverde tijdens het zoeken hilarische taferelen op.
Om 15.45 uur was het tijd om naar huis te gaan. Noa had genoeg van het fietsen en had (daar verdenken wij haar van) haar fietsketting los getrokken zodat ze opgehaald moest worden.
Toen we terug kwamen bij het kamp terrein hadden de meiden even wat tijd voor zichzelf voordat we gingen eten.
Na het eten begonnen we met het avond programma. Er stond een sport quiz op de meiden te wachten.
De quiz bestond uit verschillende rondes met onder andere een muziek quiz, inschattingsvragen, kennisvragen en opdrachten. Aan het einde van de quiz werd en gestreden voor het programma van maandag namelijk expeditie Robinson. De winnaar van de balansproef kreeg de immuniteitsketting dus dat beloofde wat. De meiden moesten met één been op een balk staan om te kijken wie dit het langst volhield. Naarmate de strijd vorderde bleven de meiden langer staan dus werd de moeilijkheidsgraad opgeschroefd en moesten ze handje klap doen. Noa was de ultieme winnaar en mocht de ketting mee naar bed nemen.
Om 00.00 was het weer tijd om de tandjes te poetsen en naar bed te gaan want maandag hadden we weer een bomvol programma.
Niet iedereen begreep deze hint dat zagen we maandagochtend aan de ontbijttafel.

Maandag 15 juli
Geschreven door Elise, Janne en Suus

We begonnen de dag erg fanatiek en werden om half 8 gewekt door het lied van Svennert zoals elke morgen. Op het moment dat die Rooie op play had gedrukt moesten we zo snel mogelijk naar de tent rennen. Deze dag stond in het teken van Expeditie Robinson. De laatste die in de tent kwam kreeg een extra stem en het verbaasde niemand dat dit Fleur de Koning was die daarna, uiteraard, een half uur chagrijnig keek. Dat komt waarschijnlijk door de kater van de week voor kamp. De volgende opdracht was een domino steen zoeken in de bossen links en rechts van ons terrein. De eerste drie die een domino steen hadden gevonden waren save en zaten in het winnaarsteam samen met Noa want die had de immuniteitsketting gewonnen gisteravond. De zes daarna moesten een potje tegen elkaar dammen en de drie winnaars mochten weer naar het winnaarsteam. De andere 8 waren de lul en moesten ontbijten met brood, boter en suiker. Het winnaars team kreeg een heerlijk gebakken eitje (bereid door de losers). Na het heerlijke (of niet als je een loser was) ontbijtje volgde het “ saaie” aardappelschillen maar hier hebben we de kookstaf wel blij mee gemaakt! En het werd minder saai omdat we gezellig aan het zingen waren met zijn alle.
Bij Expeditie Robinson hoort natuurlijk een wegstem ceremonie, dit kon niet uitblijven. Sophie en Elise waren als eerste de grootste losers en werden mede door matennaaierij naar het verliezers kamp gestuurd.
Daarna hadden we een creatief uurtje mede mogelijk gemaakt door Maris. We gingen zelf zeepkettingen maken. Je moest de zeep eerst rapsen met een raps(om kaas en koekjes mee te rapsen). Verschillende mooie creatief ontstonden zoals het penis zeepje. Tegen half 2 vertrokken we naar Harderwijk voor het vervolg van Expeditie Robinson. Het doel van de eerste proef was zoveel mogelijk geld inzamelen door middel van een straatact. De verliezers deden de cup song en de winnaars deden een dans gecombineerd met acrobatiek. Voor de tweede proef kregen we 2 euro en moesten we een zo leuk mogelijk cadeau halen voor Maris en Jaims. De winnaars wonnen de eerste proef en de losers de tweede proef.
Terug op het kamp deden we nog een wegstem rondje met weer erg veel matennaaierij. Daarna volgde een heerlijk maaltje namelijk spinazie met een gehaktbal en onze zelf geschilde aardappels.
Na het eten deden we weer een proef voor immuniteit. Je moest zo snel mogelijk bekertjes stapelen en Lotte was hierin onverslaanbaar en mocht de ketting van Noa afpakken.
Het avondprogramma was met de oudste jongens samen en werd geleid door Ilona, Robin en Dyon. Het heette het spel zonder grenzen en was een soort memoryspel. Als je een paartje had mocht je een ander land uitdagen of mocht je hem weggeven aan een ander land. Als je een ander land uitgedaagd had moest een opdrachten doen zoals olieworstelen in een opblaasboot, mummificeren, zolang mogelijk een emmer water omhoog houden en de oudste jongens opmaken.
Daarna hebben we met de oudste jongens samen bij het kampvuur gegeten. De olie worstelaars mochten nog even lekker douche. De gehaktballen met sate saus maakten de avond helemaal compleet. Zo gingen wij met een lekker gevuld maagje ons bedje in.

Dinsdag 16 juli

Zoals elke ochtend werden de meiden weer gewekt met hetzelfde liedje. Dit keer iets vroeger dan normaal want vandaag stond in het teken van Chantal om te beginnen, Chantal komt werken. Om half 10 zaten we op de fiets richting zorgboerderij de Klink. Deze boerderij hoort bij een complex waar mensen met een verstandelijke beperking wonen/werken. Onze meiden hebben daar een handje geholpen. Ze hebben bankjes geschuurd en geschilderd, de eendenweide tak vrij gemaakt, het varkenshok schoongemaakt, het hok van Junior de ezel weer netjes gemaakt en met de cavia’s en konijnen geknuffeld. Janne was met één van de cavia’s aan het knuffelen toen wij binnen kwamen. Het eerste wat we hoorde was Hé hij is zwanger! Wie is zwanger Janne? De cavia die ik vast heb, hij is zwanger. Zij Janne, zij is zwanger.
Na het klussen kregen we een rondleiding en werden we bedankt door de coördinator van het complex. Alle meiden gingen naar huis met een setje oordopjes en een voldaan gevoel.
Terug op het terrein aten we wentelteefjes en hebben we de zeepjes afgemaakt.
De meiden moesten s avonds plassen in het gebouw waar de vrijbuiters sliepen. Aangezien onze meiden altijd met minimaal 2 tegelijk naar de wc gingen en dit voor geluidsoverlast zorgde bij de vrijbuiters besloten Marissa en Jaimy om een plasketting te maken. Deze moesten de meiden gebruiken tussen 18.00 en 08.00 uur zodat ze niet meer met twee (of meer) tegelijk naar de wc gaan. Vanaf dat moment was de plaksetting een feit!
Alle zeepkettingen waren klaar en omdat de DIAP dit jaar anders was dan alle andere jaren hoefden we hiervoor niets te oefenen. We besloten om nog een potje slagbal te spelen, dit keer met andere teams om te laten zien dat we echt wel naar de meiden luisteren.
Na het potje slagbal hebben we nog blikje trap gedaan en toen was het tijd voor de gezamenlijke maaltijd.
We hebben weer heerlijk gebarbecued met zijn alle en toen was het tijd voor de DIAP.
Dit jaar speelden we een soort mijn leiding is de beste. Elke groep werd in tweeën gedeeld en koos één van hun eigen leiding. De oudste jongens en meiden gingen de strijd aan met elkaar.
De meiden hadden Jaimy gespaard en Marissa en Sven gingen samen met de meiden de strijd aan tegen de oudste jongens die ervoor gekozen hadden om Ilona te sparen en de strijd aan te gaan met Dyon en Robin. We begonnen goed. Het ballon ploffen werd gewonnen door de meiden. Zoals wij dan zeggen #trots! Bij het eieren koppen was de jury niet heel duidelijk (ja ook wij zijn slechte verliezers) en verloren van de jongens. Waar we het overigens nog steeds niet mee eens zijn! Dit betekende dat Sven en Marissa een vla douche kregen.
Na de DIAP stond Chantal blijft slapen op het programma maar omdat alle meiden een ei gekopt hadden doken ze eerst nog even snel (naja snel kun je het niet echt noemen) onder de douche. Veel later dan gepland (22.30!!) begonnen we met het programma. De kookstaf had heerlijke gezonde hapjes en chippies klaar gezet en we hebben met zijn alle ex on the beach gekeken.
Wat hebben we een heerlijke opmerkingen gehoord! Bedankt meiden we kunnen er nog steeds om lachen. Donnie (Odile) had toch wel de vraag van de avond. Die gaan we niet herhalen want de kans bestaat dat jongere kinderen dit verslag ook lezen haha.
Om 01.00 uur waren we klaar met ons slaapfeestje en was het weer tijd om de tanden te poetsen.
Toen wij dachten dat iedereen in bed lag gingen we nog even langs bij onze meiden en wat bleek? Ze hadden visite! Drie spelbrekers en twee oudste jongens kwamen gezellig langs maar wel zonder toestemming dus vonden wij dat het tijd was voor een publiekelijke executie.
Onderweg naar de plaats van bestemming (de eettent) ging één spelbreker zijn eigen weg en ontsnapte. Achteraf was hij toch een beetje bang en vroeg aan Janne of ze mee terug wilde lopen naar de spelbrekers.
In de eettent mochten de spelbrekers en de oudste jongens een mooi kunstwerk van elkaars gezicht maken met mayonaise, ketchup en stroop. Er waren een paar meiden die commentaar hadden dus die mochten er naast gaan zitten en kregen ook een prachtige tekening op hun gezichtjes.
Na een half uurtje was het echt tijd om naar bed te gaan want morgen hebben we weer een heel leuk uitje op de planning staan!

Woensdag 17 juli

Hieperdepiep HOERAAA Tessa is jarig. Gefeliciteerd Tessa je mag de hele dag met een sjerp om lopen en een kroontje op je hoofd!
We hebben de meiden een klein beetje uit laten slapen want ja zo zijn wij! We hadden niet zo heel veel op het programma staan in de ochtend dus een uurtje langer in bed kon geen kwaad.
Na het ontbijt hadden de meiden even tijd om rustig een zwemtas in te pakken want we gingen een activiteit op het water doen. Het was ruim 15 KM fietsen dus we vertrokken op tijd. Wat de meiden alleen niets wisten is dat we daarvoor nog even gingen lunchen want als er iemand jarig is kan je dit niet zomaar voorbij laten gaan. Daar kwam nog bij dat Roos vrijdag jarig is dus hadden we meteen twee verjaardagen tegelijk. Toen we aan het fietsen waren en er een MCDonalds voorbij kwam hoorden we positieve geluiden maar ook de opmerking dat gaan we toch nooit doen. Nou we kunnen jullie vertellen dat we dat wel deden! En wat waren ze blij.
Na onze lunch stapten we weer op de fiets om de calorieën weer te verbranden.
We hadden een middagprogramma samen met de oudste jongens en spelbrekers in Zeewolde bij de surfschool.
De groep werd in tweeën verdeeld en daarna weer in 3 groepen. De oudste jongens en meiden waren groep 1 en de spelbrekers waren groep 2. Onze groep begon op het land.
We hadden 3 verschillende onderdelen: Beachvoetbal, beachtennis en beachvolleybal. Elk onderdeel duurde ongeveer 20/25 minuten gevolgd door een gezamenlijke pauze.
Daarna draaiden we om. De spelbrekers gingen aan land en wij mochten eindelijk het water op want het was heerlijk weer!
De 3 groepen wisselde tussen suppen, windsurfen en kanoën. Wat hebben we gelachen met zijn allen. Guus kreeg zelfs een compliment met de windsurf leraar. Hij noemde hem de beste tot nu toe. Het viel ons op dat onze meiden allemaal wel heel goed luisterde en hun best deden bij het windsurfen. Toen we beter keken zagen we de oorzaak. De oorzaak heette Marc. Marc was 16 en hielp bij het windsurfen. We hoeven jullie natuurlijk niet te vertellen dat Marc ook nog eens leuk was om naar te kijken. Lotte hielp zelfs met opruimen!
De dag was omgevlogen en om 18.00 was het tijd om te gaan. We stonden bij onze fietsen toen Marc opeens aan kwam lopen. Je kon merken dat Tessa een jaartje ouder was geworden want ze vroeg Marc om zijn Insta! Nou Marc was de moeilijkste niet en zag 16 nieuwe volgers dus deelde zijn insta met liefde! (Marc heeft momenteel 17 nieuwe volgers. 16 meiden en Sven!) Het laatste nieuws is dat Noa en Marc een date hebben in Kenia! Wordt vervolgd!
Toen we terug waren op het kampterrein stond er weer een heerlijke pasta voor ons klaar. Die werd erg goed ontvangen door de meiden en iedereen nam ruim.
Je zou toch zeggen dat je na 3 dagen wel gewend bent aan het feit dat de meiden niet zo snel zijn maar we hadden ons toch weer vergist. Na het eten gingen de meiden kaarten schrijven, zo gebeurd dachten wij nou nee dus!
Dit heeft bijna een uur geduurd maar we kwamen er wel achter dat Noa haar ouders heeft laten weten dat ze haar been tegen een hauten (ja je leest het goed en nee dit is geen typ fout van ons!) bank heeft gestoten, dat de kater van Fleur bijna weg was, dat Janne gewonnen heeft van Marissa met worstelen, dat Marissa het hier niet mee eens was en op de kaart(van Janne naar haar ouders) nog even uit gingen leggen wat er precies gebeurd was.
Na het kaarten schrijven was het tijd voor Don Bosco’s next leader. De meiden waren in 3 groepen verdeeld namelijk actief, creatief en quiz. De actieve groep was als eerste en zij hadden gekozen voor een dropping. Twan en Rutger waren bereid om ons weg te brengen en de meiden gingen geblinddoekt achter in de auto zitten. We verzamelden op 1 punt en liepen vanaf daar in één keer terug naar het kamp terrein. Mocht iemand ooit een dropping willen doen met Roos en Suus dan hierbij een tip van ons: DOE HET NIET! Het maakt niet uit waar je deze twee dropt ze weten de weg altijd in één keer terug te vinden. De dropping heeft dus ongeveer 30 minuten geduurd.
Daarna was het tijd voor de quiz groep.
Zij hadden een quiz bedacht die in het teken van TV programma’s stond. Bij elk goed antwoord kreeg je een letter die samen een zin vormden. Ze hadden er zelfs, speciaal voor Janne twee strikvragen in verwerkt. De eerste vraag was wie presenteert Chantal blijft slapen? en de tweede vraag was 1+1=? Deze vraag had Sophie verzonnen. Het antwoord is raampje omdat alle tekens samen een raam vormen. Best een lastige vragen dachten wij alleen was Sophie even vergeten te zeggen dat ze deze vraag al aan een stuk of 10 meiden had gesteld dit kamp.
De strijd ging tussen het team van Sven en het team van Marissa waarbij het team van Sven de zin het snelst had opgelost en daarmee de quiz had gewonnen.
Terwijl de ene helft van de verliezers en de winnaars nog aan het discussiëren waren ging de andere helft alvast haar tanden poetsen want het was ondertussen alweer bijna half 2 dus tijd om naar bed te gaan! 

 

Donderdag 18 juli

Jaja weer een nieuwe dag en eigenlijk ook de laatste dag die we in kunnen delen op onze eigen manier zonder verplichtte programma’s. Sven had ze weer wakker gemaakt met beter in bed en de slaperige kopjes kwamen te voorschijn. Je merkt toch dat het wakker worden wat moeilijker wordt zo tegen het einde van de week. De corvee taken werden weer uitgevoerd, ontbijt zat er in en het was tijd voor het ochtend programma namelijk: Wie is de nieuwe Freek?.
De meiden verdeelde zich in 3 groepen en elke groep begon met een opdracht. Bij opdracht 1 moesten de meiden een insectenhuis maken met minimaal één bewoner. Het insecten huis was zo gemaakt en in de meeste gevallen waren dit villa’s. Een bewoner zoeken ging niet bij iedereen even makkelijk. Lieke heeft de hulp van haar vriendinnen ingeschakeld want ze had een hele mooie en grote tor gezien maar durfde deze niet zelf te vangen. De tweede opdracht bestond uit het opnemen van een filmpje zoals alleen Freek dit kan. Jaimy, Marissa en Sven hadden hiervan een voorbeeld opgenomen. Dit hadden zij zondag al gedaan echter liep dit niet zo goed af. Zij hadden drie sprinkhanen gevangen maar toen zij deze weer vrij wilde laten kwamen ze erachter dat de laatste van de drie gewond geraakt was. Wat zij hiermee gedaan hebben kunnen we helaas niet vertellen vanwege privacy redenen van de betrokkenen maar laten we het erop houden dat Sprinkie niet langer met ons is.
Bij de derde opdracht gingen de meiden met Sven op pad om een zo mooi mogelijke natuurfoto te maken. Dit leverde echt hele mooi plaatjes op. De één nog mooier dan de ander.
Na ons Freek Vonk programma was het alweer tijd voor de lunch.
De restjes van de lunch waren opgeruimd, de corvee taken zaten erop en de meiden maakten zich klaar voor ons volgende programma namelijk heel Don Bosco bakt. Ze gingen een middagje de kookstaf helpen met de voorbereidingen voor de nasi met zelfgemaakte satésaus. De satésaus moest gemaakt worden, de nasi groente moesten gebakken worden, de watermeloen moest gesneden worden en er konden cakejes versierd worden(en natuurlijk meteen opeten). Maurice, Frank en Ruben, bedankt voor jullie geduld. Mochten jullie het was niet te vreten van je hi ha ho gehoord hebben, dat was onze schuld! Na het koken was het tijd voor een chill momentje zoals de kookstaf dat soms ook wel eens doet en gingen de meiden een potje kaarten. Na het ontspan momentje moest de afwas nog gedaan worden want ja dat hoort er natuurlijk ook bij.
Het was jullie misschien al opgevallen dat de groep creatief nog niet aan bod gekomen was. Dit was vanwege tijd gebrek woensdagavond (of een verkeerde planning van de leiding). De creatieve groep mocht halverwege de afwas weg om hun programma klaar te zetten namelijk verftwister. In drietallen gingen de meiden de strijd aan met elkaar de winnaar mocht naar de winnaars bank en de verliezers gingen naar de verliezers bank. Toen iedereen geweest was (zelfs Jaimy en Marissa) gingen de verliezers de strijd aan met elkaar gevolgd door de winnaars. Na de strijd hadden de meiden even tijd om zichzelf verg vrij te maken voordat we gingen eten en daar had iedereen zich op verheugd omdat we dit natuurlijk zelf gemaakt hadden. De nasi en de satésaus smaakte heerlijk!
Wij hebben ons de hele week al verheugd op donderdagavond want dit was date night avond! Alle meiden zagen er weer netjes en fris uit en de meeste jongens trouwens ook. Alle jongens en meiden hadden zaterdagavond een vragenlijst ingevuld. De vragenlijsten zijn ingeleverd bij Ilona en Sven en zij hebben deze lijsten genummerd. Jaimy en Marissa wisten dus niet wie ze aan wie koppelden toen ze de vragenlijsten met elkaar gingen vergelijken. Datenight begon met een rondje speeldagen. Om ze een handje op weg te helpen lagen er kaartjes op tafel met vragen zoals als je voor één dag een superheld kon zijn wie zou je dan willen zijn en wat is je favoriete vakantieland. Na elke speeddate moesten ze hun date een cijfer geven en we kunnen jullie vertellen dat er met achten en negens gestrooid werd.
Daarna was het tijd om de koppels bekend te maken. Samen met je date speelde je een spel tegen een ander koppel. Niet elk koppel paste even goed bij elkaar maar dat mocht de pret niet drukken. Tijdens de spelletjes kregen we nog lekker bittergarnituur van de kookstaf en dit viel bij iedereen in de smaak.
Na de strijd gingen de koppels nog gezellig na tafelen bij het kampvuur met wat marshmallows. Om 00.00 uur was Roos jarig en werd er nog gezongen en gezoend daarna was het alweer tijd om de tandjes te poetsen en richting bed te gaan. Onze ene laatste kampdag zit er op en het einde kwam in zicht.

Vrijdag 19 juli

Vandaag stond er niet veel op het programma. De meiden zouden verhuizen naar een barak dus alles moest opgeruimd/ingepakt worden maar natuurlijk niet op een lege maag! Na het ontbijt gingen de meiden dan ook meteen aan de slag met de tenten opruimen en de tassen inpakken. Hoe eerder ze klaar waren, hoe eerder naar het zwembad konden. Nou meiden, onze complimenten! Jullie zijn nog nooit zo snel geweest en ons terrein nog nooit zo schoon. Komt hij weer…..#trots!
Zodra de spullen in het barak stonden stapten we op de fiets en gingen we richting zwembad.
Hier aten we tussen de middag een patatje en konden we even lekker schoonweken. Om half 4 was het dan echt tijd op het zwembad te verlaten en richting Harderwijk te gaan zodat er nog wat powerfood voor op de fiets gescoord kon worden.
Sven fiets blijkbaar met een andere app dan Jaimy en Marissa want het is niet normaal hoe vaak deze jongens verkeerd fietst. Eenmaal in het dorpje aangekomen was het eerst tijd voor een traktatie van Roos want ja wie jarig is trakteert!
Om half 6 gingen we weer richting kampterrein voor de heerlijke pannenkoeken en het traditie getrouw uitzwaaien van de vrijbuiters en de puppies die altijd een dagje eerder terug gaan.
Vrijdagavond stond de disco weer op de planning met als thema C.S.I. De disco was dit jaar gekoppeld aan het spel namelijk GOTCHA. De groep werd in tweeën verdeeld namelijk in oudste jongens/meiden en spelbrekers. Iedereen kreeg een kaartje met een naam en een woord erop. De bedoeling was om de persoon op het kaartje dit woord te laten zeggen. Als dit lukte was de persoon op het kaartje dood(af) en mocht je GOTCHA zeggen. Het zal jullie niets verbazen dit Janne dit gewonnen heeft. We durven te wedden dat ze aan iedereen een strikvraag gesteld heeft.
Tussendoor kwam de kookstaf en kampleiding nog langs en zoals elk jaar werden ze bedankt voor het heerlijke eten de afgelopen dagen.
Om 23.00 was de disco afgelopen en ging iedereen naar bed.
Als je in een barak slaapt komt de leiding voor het slapen gaan nog even langs en dat was nu natuurlijk ook het geval. We bespraken nog wat leuke momenten van de afgelopen week en vertelde het plan voor de volgende morgen. Vervolgens krijgen alle meiden nog een slaapmasker want ze moesten fris en fruitig op de fiets zitten de volgende morgen.
We sloten af met een applaus voor de leiding waarbij het applaus van Jaimy duidelijk het hardst was (weten jullie meteen wie dit geschreven heeft).

Zaterdag 20 juli

De dag die niemand leuk vindt was aanstaande. Een soort van zwarte zaterdag maar dan niet vanwege de drukte op de weg. De meiden werden voor de laatste keer gewekt door Lubach en hadden wederom in recordtempo alles opgeruimd. Even voor 08.00 werden alle spullen ingeladen, de fiets van Menno versierd(als je jarig bent mag dat gezien worden!) en fietsten we richting het ontbijt. Ons laatste ochtendmaal zullen we het maar noemen. Om half 10 fietsten de eerste groepen in thema (beroep van je vader/moeder) weg. Nog bedankt Sonja, Rick en Menno voor het fietsen. De meiden vonden het erg gezellig.
Qua weer was het niet de beste terugweg. Het kwam op sommige momenten met bakken uit de hemel. Het thema van de oudste jongens was toepasselijker geweest zij hadden namelijk onder water wereld. Bij de rustpost in het Amsterdamse bos was het tijd om voor de laatste keer te stemmen. Iedereen moest de vrijstellingen meenemen op de fiets en deze inleveren bij Sven en laten weten op wie ze wilde stemmen. Op het weer na liep de terug reis voorspoedig. Toen we bij de BP op de ijweg aankwamen ging de zon zelfs schijnen. Een soort van welkom thuis.
Eenmaal op het plein van Don Bosco leek het alsof het nooit geregend had. De zon scheen volop en iedereen was blij weer thuis te zijn. Wat de meiden niet wisten was dat ze met het wegstemmen (wat volgens Janne weer met matennaaierij gebeurd was)juist de winnaars gekozen hadden. Dit waren Sienna en Odile en beide kregen een lekkere rituals douchegel.

Lieve Daniek, Elise, Fleur, Janne, Lieke, Liv, Lotte, Mylou, Nathalie, Noa, Odile, Roos, Sienna, Sophie, Suus en Tessa bedankt meiden voor weer een geweldige week kamp. We hebben zelfs nog dingen van jullie geleerd! En jullie hopelijk ook van ons.

Heel veel liefs,

Marissa, Sven en Jaimy