eerste slide
tweede slide
2018; Wat Een Jaar

2018; Wat Een Jaar

31-12-2018

Jaar Verslag 2018

 

Het jaar 2018 zit er alweer op. Wat is het snel gegaan dit jaar. Wij blikken nog even terug, maar zeker ook vooruit naar 2019.

 

 

De Clubs!

Ook dit jaar heeft iedere groep weer zo’n 30 clubs gedraaid. Hierbij komt er voor ieder wat wils voorbij. Van knutselen tot voetbal, van speurtocht tot tamponbal, van ren je rot tot zweedsrenspel. Iedereen kan zijn energie en creativiteit kwijt bij Don Bosco. Zowel de kinderen als de leiding ;)

 

Buiten de clubs om, organiseren we natuurlijk ook verschillende evenementen.

 

 

Denk & Doe Dag!

We beginnen het nieuwe jaar altijd met een evenement voor devrijwilligers. Hierbij proosten we op het nieuwe jaar en doen we een teambuildingsactiviteit.

Dit jaar was het thema van deze dag Kamp. Daarom werd er naar kamp “gefietst” op een spinfiets en zelf eten gemaakt. Maar ook kon men zijn creativiteit kwijt bij het ontwerpen van een nieuw logo voor Don Bosco.

 

 

Het Zwemfestijn!

Ben je alweer droog achter je oren? Klinkt het geregeld op de clubavonden, een week na het zwemfestijn. Het was weer een reuze gezellige dag in zwembad de waterlelie te Aalsmeer. Er werden ringen gedoken, over matten gerend en een rebus estafette gezwommen. Na afloop kon iedereen nog nagenieten met een lekker zakje chips en een pakje wickey. Daarna ging iedereen voldaan naar huis.

 

 

Acties!

Langzaam komt het zomerkamp in zicht (en dan is het pas april). Hiervoor zamelt Don Bosco geld en spullen in. Dit doen we om zo de kosten voor de ouders zo laag mogelijk te houden.

 

 

Boodschappenactie!

Tijdens het paasweekend staan we op onze vaste plekken bij de Albert Heijn, Dirk van de Broek en Lidl. Met de boodschappenlijstjes in de hand vragen kinderen aan klanten of ze voor Don Bosco boodschappen willen doen. Hierbij moet u denken aan wc papier, bleek, vaatdoekjes en schuursponsjes. Hygiëne staat hoog in het vaandel bij Don Bosco. Maar er staat ook hagelslag, jam, pindakaas of chocopasta op het lijstje. Want er moet ook gegeten worden op kamp. Veel mensen kochten meer dan 1 artikel of zelfs de hele lijst! Heel veel dank hiervoor!!

 

Totaal werden er maar liefst 1000 boodschappen ingezameld.

 

 

Prikkaarten!

Wilt u prikken voor een bijdrage aan ons zomerkamp klinkt het in de maand mei door heel Halfweg/Zwanenburg. Er wordt niet meer echt door de kaart geprikt, maar eigenlijk op de kaart gekrast. Deze actie draagt, samen met de boodschappenactie, bij aan een grote kosten reductie voor kamp. Maar het is niet alleen innen, er valt ook wat te winnen. De kinderen doen met iedere gelopen kaart mee in een loterij en kunnen hiermee te gekke prijzen winnen. Daarnaast krijgen ze per volle kaart ook nog een snoepje.

 

 

Avondvierdaagse!

Rond 17:00 uur staat het eten klaar. Langzaam druppelen de vrijwilligers van de avondvierdaagse de speeltuin in Zwanenburg binnen. Zij gaan straks zorgen voor een veilige route door Halfweg/Zwanenburg voor de wandelaars. Rond 18:00 uur is het park afgeladen met wandelaars die vol goede moed weer 5 of 10 kilometer gaan afleggen. De routes liepen weer door Zwanenburg-Halfweg en omstreken. Blaren werden doorgeprikt, auto’s moesten wachten en rustposten kwamen als paddenstoelen uit de grond. Uiteindelijk allemaal om die felbegeerde medaille in ontvangst te mogen nemen.

 

 

Feestweek Kindermiddag!

Vorig jaar was er wat twijfel of er nog een feestweek zou komen. Gelukkig is deze er wel gekomen! Daarbij mocht Don Bosco weer een bijdrage leveren aan de kindermiddag. We waren aanwezig met een levend tafelvoetbal. Ook kon er zelf een slijmbal gemaakt worden.

Het was een gezellige middag met veel plezier en vertier.

 

 

Kamp Nunspeet!

Voor de tweede keer gingen we naar Nunspeet. Met de ervaringen van de vorige keer moest het dit jaar wat ontspannener verlopen voor de (kamp)leiding. Gelukkig gebeurde dit ook! We hebben een week met te gek weer gehad. De zonnebrand was niet aan te slepen! De leiding heeft zich een breuk gesjouwd aan de liters limonade die er is gedronken met dit warme weer. Als klap op de vuurpijl werd er woensdag een complete luchtkussenwinkel leeg gereden over het kampterrein van Don Bosco. We hebben er een hele dag plezier van gehad, het was echt te gek!

 

 

Vakantie, of toch niet....!

Na de kampweek was iedereen moe maar voldaan weer thuis. Even 2 maanden vakantie, even geen Don Bosco, even lekker rust…

Helaas niet voor iedereen. Door de ontwikkelingen bij de kerk en het sectorpark in Halfweg moest Don Bosco helaas op zoek naar een nieuwe opslag voor zijn spullen en tenten. Dit lag vroeger in de kelder van de kerk, toen tijdelijk in een opslag op het sectorpark. En nu?

Na veel geïnvesteerde tijd hebben wij een oplossing kunnen bewerkstellen bij het feestweek terrein/de Bataaf. Dit is een tijdelijke oplossing tot dat wij zekerheid hebben over onze nieuwe locatie. Meer informatie over onze locatie is hier te lezen.

 

 

De Burendag!

Iedereen is weer terug van zijn wel verdiende zomer vakantie. De scholen zijn weer begonnen en ook Don Bosco trapt het seizoen weer af met de Burendag. Naast het ontbijt voor heel Zwanenburg-Halfweg was er ook dit jaar weer een fietstocht. Het was een heerlijke dag met zon in overvloed en veel deelnemers.

 

 

Oliebollenactie!

Op het moment van schrijven is Villa Bosco compleet omgetoverd tot een oliebollen fabriek. Met professionele meng en frituur apparatuur worden weer de lekkerste bollen van het dorp gebakken. Dit jaar weer op een doordeweekse dag, dus kunnen we weer vertrouwen op alle bestellingen van bedrijven die graag onze bollen bestellen.

De inkomsten van deze actie komt ten goede aan speciale clubs en evenementen zoals hieronder beschreven.

 

 

Evenement jongste groep!

De rode loper lag uit bij de gymzaal voor wat een spetterende avond beloofde te worden. Minioren, Puppies en Vrijbuiters waren uitgenodigd voor dit evenement en kwamen in feestelijke kleding binnendruppelen.

Om 7 uur konden we gaan beginnen. Ruud Parachute en Maartje Taartje waren druk bezig met de auditie van Holland's Got Talent.  Maartje was er van overtuigd dat ze door zou gaan naar de volgende auditie ronde in Amerika. Helaas was ze helemaal niet door naar de volgende ronde! Ohjee..... hoe moesten de kinderen en Ruud dit nou aan Maartje vertellen?

 

Beniuwd hoe dit afliep? Lees het hier verder.

 

 

2019!

Wij hebben 2018 weer uitgespeeld. Heel veel leuke dingen bedacht en tot uitvoering gebracht, met als resultaat weer een groei in het leden aantal. Wij gaan ervan uit dat ook 2019 weer vol nieuwe activiteiten zit, maar daarbij kunnen wij niet zonder vrijwilligers (en uiteraard al onze sponsoren, wist je dat ze hier allemaal staan)! Daarom hoop ik ook volgend jaar weer te kunnen rekenen op jullie allemaal!

Daarbij hopen we dat 2019 ook het jaar wordt waarin we eindelijk zekerheid krijgen over onze nieuwe locatie. Dan gaat 2019 nog beter worden als 2018.

 

 

Veel Plezier!!

 

Groetjes,

Rick Stoop

Hoofdleider